Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
mocowanie zapasu w bagażniku
Autor Wiadomość
lemon222
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 19:17   mocowanie zapasu w bagażniku

daję nowy temat, bo jak dopisałem pytanie do tamtego tematu to ni pokazało, że jest nowy post, moglibyście nie zauważyć :)

Przypomnę, zamówiłem dojazdówkę
no i jest kółko, styropianik z kluczem i lewarkiem. Zestaw oryginalny, wszystko ładnie pasuje. W zestawie była też nakrętka z gwintowanym prętem do mocowania koła do podłogi, ale ....
po wyjęciu tego styropianu jak na zdjęciu u looq'a w miejscu gdzie powinna być jakaś dziurka do wkręcenia śruby mocującej mam włożoną pokrywkę od sprayu [przynajmniej tak to wygląda] i całość zaklajstrowana jakimś takim czymś gumowym?? W sumie jak auto było na kanale to od spodu widziałem tę pokrywkę, ale nie przypuszczałem, że to jest zamiast uchwytu.

Looq czy u Ciebie był przygotowany element do mocowania zapasu? W sumie mój CZ przyjechał zza Odry i był po małym puknięciu w tyłek, ale nie sądzę żeby komuś sie chciało to wyciągać na handel. Ty też oryginalnie miałeś zestaw naprawczy.

Gorzkim jak u Ciebie to wygląda? Ty miałeś od razu w bagażniku dojazdówkę?

Może ktoś jeszcze wymieniał zestaw naprawczy na dojazdówkę?
dzięki za info :)

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 19:56   Re: mocowanie zapasu w bagażniku

lemon222 napisał/a:
Gorzkim jak u Ciebie to wygląda? Ty miałeś od razu w bagażniku dojazdówkę?

Dojazdówkę dokupiłem. Wygląda to jak poniżej:

looq 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2008, 20:12   

Mam identycznie jak na zdjęciach Gorzkim'a.

Zdaje się że pisałeś u coltmaniaków że twoje auto było uderzone w tył ? .. Pewnie masz jakiś patent a'la Adam Słodowy tam wstawiony.

lemon222
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 22:28   

no właśnie tego brakuje
hmm...
myślicie że przy uderzeniu koło mogło się tak przesunąć, że wyrwało ten uchwyt?
no to jedyne sensowne wytłumaczenie bo taki uchwyt to przecież standard.
oj trzeba będzie przykombinować coś
na razie zblokowałem koło resztkami tego styropianu co był z zestawu naprawczego i jakoś się nie rusza, boję się tylko że będzie podskakiwać na naszych dziurach [Gorzkim wie jak się jeździ po Wro :( ]

Steffek
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 18:45   

a mocowanie macie skąd, ze sie tak spytam, bo ja dokupiłem dojazdówkę nie w salonie mam ją w bagarku mocowaną na...taśmę bagażową...

steffek84 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 13-06-2010, 14:41   

Skąd macie mocowanie do koła zaapasowego? ja swoje koło kupiłem na allegro i mocowania nie mam więc brak mi tego ładnego schoweczka na koło i klucze, przez co musze je wozić pod fotelem kierowcy :(

magik 
Forumowicz

Auto: CZT
Wysłany: 14-06-2010, 12:31   

Odgrzałeś kotleta kolego ;) nie masz w kufrze miejsca na zapas?!

steffek84 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 14-06-2010, 23:10   

odgrzałem odgrzałem, miejsce mam ale po wyjęciu kleju i kompresora nie mam czym przymocować w bagażniku narzędzi i koła żeby nie trzymać narzędzi pod siedzeniami. Koło zamocowane jest taśmą więc się trzyma tylko czasem szkoda miejsca pod fotelami

looq 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Wysłany: 15-06-2010, 11:16   

Trzeba było kupić oryginalną dojazdówkę, razem z tą plastiko-styropianową wytłoczką na której układa się klucze, lewarek itp. W przypadku zestawu naprawczego (kompresor + psiukadło) ta wytłoczka wygląda inaczej niż w przypadku zestawu z kołem dojazdowym.
Ja też swoją dojazdówkę kupiłem na alledrogo, ale udało mi się dorwać tanio oryginał.
Coś takiego:
http://allegro.pl/item105...a_kpl_nowa.html

Odpowiedz do tematu