|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Coś zaczeło bolec moją Cari |
Autor |
Wiadomość |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2010, 23:14 [Cari 1.6] Coś zaczeło bolec moją Cari
|
|
|
Witam. Dzis moj misiek oszalał, podczas jazdy zaczął przerywać, a obrotomierz wariował, po prostu wskazówka latała po całej skali. Zjechałem na pobocze i zgasiłem silnik, zajrzałem pod maskę ale nic nie zauważyłem bo już ciemno było. Dobrze ze byłem 200m od domu, odpaliłem silnik i już normalnie dojechałem. Dodam ze z pod maski dziwny dzwięk się wydobywa jak by od któregoś koła pasowego. Jutro jak będę mieć czas to zajrzę do tego, ale może ktoś wie od czego zacząć? |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 15-06-2010, 23:57
|
|
|
to może być wiele rzeczy kable WN cewki, przepływomierz, lambda, czujnik położenia wału, i ja obstawiałbym raczej to ostatnie musisz sprawdzić bądź wymrugać błędy |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2010, 08:01
|
|
|
od kabli i lambdy obrotomierz chyba by nie wariował. Nie wiem czy wyjaśniłem się jasno z tym obrotomierzem, latał po całej skali niezależnie od faktycznych obrotów silnika. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-06-2010, 08:40
|
|
|
A czy kontrolka od ładowania się nie zaświecała. Sprawdź może masę silnika bo jak nie łączy to auto raz może przerywać a raz jechać ok i różne cyrki mogą się dziać. |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2010, 13:14
|
|
|
Kontrolka ładowania swieci mi sie odkąd kupiłem cari
Już znalazłem przyczynę, koło pasowe wału sie rozpadło, przesunęło się w strone bloku, mam nadzieje ze nic sie nie powazniejszego nie uszkodziło. |
|
|
|
 |
|
|