|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
No to zdecydowałem się - będę się lance'ował |
Autor |
Wiadomość |
Izold
Forumowicz
Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2010, 15:49 No to zdecydowałem się - będę się lance'ował
|
|
|
Zastanawiałems się, zastanawiałem ale w końcu - a co tam, raz kozie śmierć.
Właśnie złożyłem zamówienie na Lancera Sportback 2,0 DiD Invite i wpłaciłem zaliczkę.
Samochód jest z aktualnej promocji Mitsubishi - udało mi się załapać, bo ktoś zrezygnował z rezerwacji
Kurczę - promocja była ogłoszona 1 czerwca i do 7-go rozdrapali wszystie egzemplarze (4 dni robocze).
Samochód będzie srebrny. W tej promocji były tylko czarne, grafitowe i srebrne. Wolałem wprawdzie czarny lub grafitowy, ale zwolnił się akurat srebrny. Co tam - teraz też mam srebrny. Poza tym czarny podobno trudno utrzymac w czystości i bardzo widać wszystkie ryski (ale czysty i zadbany wyglada czadowo).
Zapłacę 76.130 zł (z tylymi czujnikami parkowania, autoalarmem i dywanikami w gratisie).
Myślałem o zamówieniu listw progowych, bo fajnie samochód z nimi wygląda (widziałem takie na testowym Instyle). Ale handlowiec mi odradził - że podobno obniżają prześwit,
a montowane są tylko na paski kleju (myslałem, że są jakoś przykręcane). Poza tym - i tak spłukam się mocno, a nawet zadłużę na ten samochód, a takie oryginalne listwy kosztują u nich około 2.000 zł. Co tam, najwyżej kiedys sobie dokupię.
Przyznam, że ten Lancer jest dla mnie sporym zaskoczeniem i wcześniej nawet o nim nie myślałem. Planowałem kupno samochodu za jakiś rok - za około 70 - 80.000 zł.. Chodziło mi o diesla i brałem pod uwagę albo auto nowe z poprzedniego rocznika, albo testowe. No i moje myśli krążyły zasadniczo wokół Alfy Romeo 159, Alfy Romeo Giulietta (wchodzi w tym roku), albo Lancii Delta III, ewentualnie Fiat Bravo w jakiejś topowej wersji.
No ale przypadkiem wszedłem na stronę Mitsubishi i jak zobaczyłem tę promocję cenową, pooglądałem samochód i przejechałem się nim to byłem "ugotowany". No bo skoro moge mieć nowe i takie fajne auto z aktualnego rocznika za to, co planowałem przeznaczyć na rocznik poprzedni (nawet lekko używane), to na co tu czekac? Trudno, najwyżej trochę się zapożyczę.
Nie mogę się doczekać. Odbiór do 12 lipca br. YES, YES, YES!!!
A tak w ogóle, to moje pierwsze nowe, "salonowe" auto. |
|
|
|
 |
MichalRej
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 16-06-2010, 16:54
|
|
|
Izold napisał/a: | Myślałem o zamówieniu listw progowych, bo fajnie samochód z nimi wygląda (widziałem takie na testowym Instyle). Ale handlowiec mi odradził - że podobno obniżają prześwit, |
No może obniżają, ale maksymalnie o 1-2cm,
i myślę że nie odczuł byś tej rużnicy w codziennym użytkowaniu...
A handlowiec może daje miśkiem w teren... jak przejedża duże kopy
to napewno te 2 cm mu ratują tyłek...
No i oczywiście gratulacje wyboru...
Co by się spisywał... |
|
 |
olosoft
Mitsumaniak 02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
|
Wysłany: 16-06-2010, 18:02 Re: No to zdecydowałem się - będę się lance'ował
|
|
|
Izold napisał/a: | Myślałem o zamówieniu listw progowych, bo fajnie samochód z nimi wygląda |
Listwy progowe świetnie wyglądają (sam mam takie montowane fabrycznie w wersji Instyle) ale mają jedną zasadniczą wadę: poszerzenie progów skutkuje tym, że jak auto jest mokre/brudne to ty masz mokre/brudne nogawki spodni. Trzeba pamiętać, żeby wysiadać "szerzej". |
|
|
|
 |
svalbard
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1,5 Invite
|
Wysłany: 16-06-2010, 19:26
|
|
|
Gratuluje wyboru
Ja od ub.piątku również jestem właścicielem Mitsubishi, ale Sedana 1,5.
Pierwsze 400 km za mną. |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 16-06-2010, 20:18
|
|
|
svalbard napisał/a: | Gratuluje wyboru
Też z tej promocji? Tylko na sedana 1.5 była dużo słabsza - 5 tysia rabatu.
[ Dodano: 16-06-2010, 20:25 ]
olosoft napisał/a: | Izold napisał/a: | Myślałem o zamówieniu listw progowych, bo fajnie samochód z nimi wygląda |
Listwy progowe świetnie wyglądają (sam mam takie montowane fabrycznie w wersji Instyle) ale mają jedną zasadniczą wadę: poszerzenie progów skutkuje tym, że jak auto jest mokre/brudne to ty masz mokre/brudne nogawki spodni. Trzeba pamiętać, żeby wysiadać "szerzej". |
Ich zasadniczą wadą jest ich cena - 1.834 zł. W końcu to są dwa wyprasowane i polakierowane odpowiednio kawałki jakiegoś włókna szklanego.
Na Allegro jakieś "rzemieślnicze" kosztują około 200-300 zł.
np. to: http://moto.allegro.pl/it...ogi_tuning.html
Tylko że to jakiś badziew może być. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 16-06-2010, 20:52
|
|
|
Izold napisał/a: | W końcu to są dwa wyprasowane i polakierowane odpowiednio kawałki jakiegoś włókna szklanego | I tu się kolega znacząco myli , bo orginały są, o ile pamiętam, z wtrysku. Ale do ceny części i akcesoriów jeszcze sie przyzwyczaisz .Te "rzemieślnicze" to faktycznie z włókna szklanego. Badziew faktyczny.
Ale zaje... fajnie wygląda autko z takimi dodatkami, dobrej jakości.
Gratuluję zakupu. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 16-06-2010, 21:22
|
|
|
Trik napisał/a: | Izold napisał/a: | W końcu to są dwa wyprasowane i polakierowane odpowiednio kawałki jakiegoś włókna szklanego | I tu się kolega znacząco myli , bo orginały są, o ile pamiętam, z wtrysku. Ale do ceny części i akcesoriów jeszcze sie przyzwyczaisz .Te "rzemieślnicze" to faktycznie z włókna szklanego. Badziew faktyczny.
Ale zaje... fajnie wygląda autko z takimi dodatkami, dobrej jakości.
Gratuluję zakupu. |
Widzę, że masz wersję Invite. Założyłeś sobie te listwy? |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-06-2010, 00:12
|
|
|
Izold napisał/a: | Założyłeś sobie te listwy | Niestety nie. Trochę tego brakuje, m. in. ze względu na dodatkową ochronę tylnych drzwi i blotnika za nimi (tematy o lakierze i dodatkach). Mimo tego, po ponad 2 latach jazdy i 47Kkm nadal jestem zadowolonym posiadaczem |
|
|
|
 |
svalbard
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1,5 Invite
|
Wysłany: 17-06-2010, 09:51
|
|
|
Izold napisał/a: | svalbard napisał/a: | Gratuluje wyboru
|
Z tej, sprzed miesiąca. Jak dla mnie te 5k zdecydowało, ze Mitsubishi, a nie Mazda 3 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-06-2010, 10:02 Re: No to zdecydowałem się - będę się lance'ował
|
|
|
Izold napisał/a: | Ale handlowiec mi odradził - że podobno obniżają prześwit,
a montowane są tylko na paski kleju (myslałem, że są jakoś przykręcane). |
Naprawdę nie rozumiem ja mam 5cm mniejszy prześwit do tego naokoło spojlery fabryczne i jak na razie wszystko ok z nimi... Oczywiście krawężników się na oponach 195/50/16 nie forsuje więc może dlatego.
W ogóle powinni obniżyć lancerka o 3-4cm szczególnie w sedanie by ładniej wyglądał. |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2010, 10:15 Re: No to zdecydowałem się - będę się lance'ował
|
|
|
krzychu napisał/a: | Izold napisał/a: | Ale handlowiec mi odradził - że podobno obniżają prześwit,
a montowane są tylko na paski kleju (myslałem, że są jakoś przykręcane). |
Naprawdę nie rozumiem ja mam 5cm mniejszy prześwit do tego naokoło spojlery fabryczne i jak na razie wszystko ok z nimi... Oczywiście krawężników się na oponach 195/50/16 nie forsuje więc może dlatego.
W ogóle powinni obniżyć lancerka o 3-4cm szczególnie w sedanie by ładniej wyglądał. |
Chętnie bym sobie te listwy zafundował, ale niestety - na dzisiaj trochę za drogie.
Jak "wyliżę" trochę rany finansowe po zakupie samochodu, to może wtedy.
A tak nawiasem mówiąc - to chyba trochę bez sensu jest to, że oni za te gadżety wołają tak samo wysoką cenę przy kupnie samochodu, jak później. Wydaje się, że przy kupnie powinno być nieco taniej - choc by dla zachęty, żeby się na nie zecydować "bo jest okazja".
Przecież chyba mają jakieś pole manewru przy tej cenie (nie wierzę, żeby dwa kawałki tworzywa kosztowały ponad 1.800 zł.).
[ Dodano: 17-06-2010, 10:23 ]
svalbard napisał/a: | Izold napisał/a: | svalbard napisał/a: | Gratuluje wyboru
|
Z tej, sprzed miesiąca. Jak dla mnie te 5k zdecydowało, ze Mitsubishi, a nie Mazda 3 |
Ja się zastanawiałem nad wyborem pomiędzy tym, co ostatecznie zamówiłem, a 1,8 Intense.
Ostatecznie wybrałem jednak diesla, bo jestem do niego przyzwyczajony (niezbyt odpowiada mi konieczność kręcenie samochodu do wysokich obrotów żeby wydobyć z niego odpowiednią moc). Zależy mi również na niższym spalaniu, bo niedługo będę sporo jeździł.
Poza tym uznałem, że te dodatkowe elementy, które są w wersji Intense nie są mi aż tak bardzo niezbędne. Diesel przeważył. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-06-2010, 10:25 Re: No to zdecydowałem się - będę się lance'ował
|
|
|
Izold napisał/a: | żeby dwa kawałki tworzywa kosztowały ponad 1.800 zł.). |
Ja znam taki jeden kawałek tworzywa (dolny spojler pod tylny zderzak do mojego) co kosztuje 3200zł ale chyba już malowany...
W każdym razie to kwestia sprzedażowa. Czasem sprzedawca może nie chcieć się w to babrać i wypchać "golasa" bo to trzeba siąść do systemu, sprawdzić, potem się okaże że dostępność za 2 miesiące, może pomalować bo w tym kolorze nie było i kilka innych problemów po drodze. Sprzedawca negocjując wolał pewnie powiedzieć "urwie Pan" niż to wszystko sprawdzić i dalej negocjować i kuć żelazo zanim gorące. |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 17-06-2010, 23:49
|
|
|
Izold Witamy! Gratulujemy! Stopy wody pod kilem... (czy jakoś tak) |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2010, 18:36
|
|
|
Dzisiaj go przywieźli do dilera, a że akurat tam byłem dopytać się o ubezpieczenie, to się z nim przywitałem
Śliczny jest, srebrniutki cały, prawie taki pod tym linkiem
http://z.about.com/d/cars...r_sportback.jpg
Tylko koła inne, bo 16-tki. No i listw progowych na razie nie ma. Ale będzie miał, bo się jednak zdecydowałem i dzisiaj zamówiłem. Udało mi się sprzedać poprzednie auto dużo szybciej i sporo lepiej niż przewidywałem, więc co tam - jak szaleć, to szaleć!
A tak nawiasem mówiąc, to mnie trochę z tymi listwami zjeżyli. Na stronie Mitsubishi one kosztują 1.834 zł. A u dilera chcieli 1.937 zł. Dopiero - niby jako "specjalną obniżkę" - dali mi cenę 1.835 zł. I to jeszcze miałem obiecane telefonicznie, że "da radę" taniej niż w cenniku. No i dało
Myślałem jeszcze o chromowanej końcówce na wydech, ale jednak nie zdecydowałem się wydać prawie 300 zł. na kawałek chromowanej rury. Poza tym - ta fabryczna końcówka wydechu nie wygląda tak tragicznie. Widziałem różne zdjęcia Lancerów i rzeczywiście wystawał tam za samochodem taki mało efektowny "ogonek". Tymczasem w tym moim egzemplarzu jest taka solidna rura o sporej średnicy.
Czyżby w DiD był inny wydech?
Reasumując - alleluja ! - w przyszłym tygodniu odbieram auto, jak zamontują wszystkie dodatki |
|
|
|
 |
Zbigi
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 210 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 01-07-2010, 21:49
|
|
|
Izold napisał/a: | Dzisiaj go przywieźli do dilera, a że akurat tam byłem dopytać się o ubezpieczenie, to się z nim przywitałem
Śliczny jest, srebrniutki cały, prawie taki pod tym linkiem
http://z.about.com/d/cars...r_sportback.jpg
Tylko koła inne, bo 16-tki. No i listw progowych na razie nie ma. Ale będzie miał, bo się jednak zdecydowałem i dzisiaj zamówiłem. Udało mi się sprzedać poprzednie auto dużo szybciej i sporo lepiej niż przewidywałem, więc co tam - jak szaleć, to szaleć!
A tak nawiasem mówiąc, to mnie trochę z tymi listwami zjeżyli. Na stronie Mitsubishi one kosztują 1.834 zł. A u dilera chcieli 1.937 zł. Dopiero - niby jako "specjalną obniżkę" - dali mi cenę 1.835 zł. I to jeszcze miałem obiecane telefonicznie, że "da radę" taniej niż w cenniku. No i dało
Myślałem jeszcze o chromowanej końcówce na wydech, ale jednak nie zdecydowałem się wydać prawie 300 zł. na kawałek chromowanej rury. Poza tym - ta fabryczna końcówka wydechu nie wygląda tak tragicznie. Widziałem różne zdjęcia Lancerów i rzeczywiście wystawał tam za samochodem taki mało efektowny "ogonek". Tymczasem w tym moim egzemplarzu jest taka solidna rura o sporej średnicy.
Czyżby w DiD był inny wydech?
Reasumując - alleluja ! - w przyszłym tygodniu odbieram auto, jak zamontują wszystkie dodatki |
No to gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
Pamiętaj tylko aby to cacuszko zabezpieczyć przed kradziejami. Ja cieszyłem się tylko miesiąc. Autoalarm jaki zamontowali (chyba jakiś can+ ) nic nie dał oprócz sztuki dla ubezpieczyciela.
Musisz koniecznie poprosić aby zamontowali Tobie coś nie typowego.
Jeszcze raz gratuluję. Ja drugiego też kupiłem Lancerka i mimo, że mam go niecały rok to do tej pory nie mogę się z niego nacieszyć.
Lancer daje naprawdę dużo frajdy z jazdy |
|
|
|
 |
|
|