UWAGA Warszawiacy, nowy fotoradar (i przyjezdni) |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 13:30 UWAGA Warszawiacy, nowy fotoradar (i przyjezdni)
|
|
|
W Warszawie aktywnie dziala nowy nabytek policji wyposazony w kamery.
Rejestruje wszelkie wykroczenia. Jest to bialy VW LT o nr-ach WU 56323.
 |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-09-2006, 13:49
|
|
|
A ja ostatnio widziałem na 7-ce, tuż za mostem w Kiezmarku (miejscowość Dworek) 2 fotoradary. Umieszczone były w środku wioski, na wysepce z przejściem dla pieszych. Skierowane w przeciwne strony rejestrowały wykroczenia dla obu kierunków naraz. A kawałek dalej stała policja i... prawdopodobnie pilnowała, by nikt ich nie ukradł |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 20-09-2006, 16:43
|
|
|
ten bus jest w wawie od conajmniej roku uzywany, tylko pismaki sie troche spoznily z obwieszczeniem tego swiatu. A teraz nagle po roku robia wielkie halo
Kiedys takim pewnym punktem gdzie stal ten busik byla ulica Kasprzaka, na ktorej są dość ciekawe światła, jedne za drugimi i nijak nie zsynchronizowane ze sobą i do tego te drugie bardzo kiepsko widoczne. Znaczy jak ktoś leci 80 km/h to ciezko dostrzec ze sie swiatlo zmienilo i czesc osob na pomarańczowym/czerwonym smigala no i taki busik krecil delikwenta a Panowie dalej go wyjmowali....
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 18:02
|
|
|
nikt nie robi wielkiego halo, poprostu kto nie wiedzial (oczywiscie oprocz ciebie) to teraz wie, ja do wawki jezdze bardzo czesto i o tym busie nie wiedzialem.
teraz oprocz stojacego "grila" z boku bede sie rozgladal za LT-ekiem.
np. w piatek jechalem do wawy i na trasie byly 4 fotoradary jeden w wisniewie (trabila o tym tv ze zambrow sobie taki zakupil) i trzy sztuki obok siebie przy wjezdzie na obwodnice ostrowi - ale w tym przypadku raczej byly testowane urzadzenia. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 20-09-2006, 18:12
|
|
|
spoko spoko Arturro, uwaga nie byla do Ciebie, tylko ostatnio sporo o tym busie zaczely pisac gazety, jakby to bylo wydarzenie ostatnich dni, a po prostu policja po tym jak już pół warszawy wie o jego istnieniu, oficjalnie poinformowała o takim nabytku.
A Bus zazwyczaj stoi w newralgicznych punktach, tak, że najpierw nagrają Cię na video a zaraz policjanci zatrzymują i jak nie wierzysz wswoiją winę to masz od razu odtworzenie na TV Także w przeciwieństwie do zwykłego videoradaru, tutaj czlwiek dość szybko zazwyczaj dowiaduje się, że popełnił wykroczenie.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 18:37
|
|
|
napewno mieli jakis uklad z mediami ktore obicaly nie informowac opinii.
co do zatrzymywania to policja coraz czesciej stosuje takie praktyki ze najpierw wpadasz na fotoradar a za ok 1km zatrzymuje cie drogowka i informuje o wykroczeniu, przynajmniej tutaj na podlasiu.
tak bylo w przypadku tego radaru w wisniewie.
zwiazane to jest pewnie z oszczednosciami (nie trzeba obrabiac zdjecia, wysylac i nie traci sie czasu na to wszystko). |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
|
Wysłany: 21-09-2006, 20:47
|
|
|
To ja dodam, ze teraz w wawie maja na testach cywilny motocykl bmw z wideoradarem, lepiej sie nie scigajcie |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 23:34 A co mogą?
|
|
|
akbi napisał/a: | Czyli "mendy" dalej nic nie robią, poza czymś najłatwiejszym - czyli łapaniem teraz na fotoradar |
Tak jakoś te "mendy" walnęły mnie po oczach i zmilczeć mi trudno. Akbi. a co by mogli jeszcze robić w drogówce? Ktoś tego porządku pilnować musi, ludzie jeźdżą częstonaprawdę po wariacku Mnie akurat fotoradary, czy wideokamery nie przeszkadzają. Jak przekroczę przepisy - z głupoty, czy też z zagapienia, mam ponieść konsekwencje i już.
Parę razy byłam zatrzymana za coś tam. Mandat zapłaciłam jeden. Nigdy z policją się nie kłócę jeśli coś zawaliłam, nigdy nie zapłaciłam żadnej łapówki. Albo mam farta, albo... szanują "psychicznych" doktórów. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 25-09-2006, 08:47
|
|
|
Smoczka napisał/a: | akbi napisał/a:
Czyli "mendy" dalej nic nie robią, poza czymś najłatwiejszym - czyli łapaniem teraz na fotoradar
Tak jakoś te "mendy" walnęły mnie po oczach i zmilczeć mi trudno. Akbi. a co by mogli jeszcze robić w drogówce? |
Łapać właśnie wariatów, lecz nie każdy kto przekracza prędkość jest wariatem. Znacznie gorsi są pijaczkowie, tacy co wyprzedzają na pasach, lokalni kałboje - którzy bardzo często wyjeżdżają ze swoich posiadłości na "jedynkę" czy "siódemkę" czy pewnie na każą inną taką przelotówkę, tuż przed nadjeżdżającym samochodem.
Powinni, także zwracać uwagę jak się kierowcy ustawiają na skrzyżowaniach w miastach, ponieważ to również ma wiele do życzenia.
Przykładów jest wiele, a suszarka to była ich od taka "leniwa praca w krzaczkach". Zauważ że wiele osób, pomimo mandatu i tak nie zwalniało jadąc dalej, więc ja uważam, że jedynie budżet w ten sposób jest łatany a nie bezpieczeństwo na drogach. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 25-09-2006, 11:45
|
|
|
krzysio1972 napisał/a: | To ja dodam, ze teraz w wawie maja na testach cywilny motocykl bmw z wideoradarem, lepiej sie nie scigajcie |
Od wczoraj operuje na Trasie Siekierkowskiej. Ale ludzie są zaskoczeni jak dogania ich granatowe BMW bez oznakowań, A koleś w kasku każe im zjechać i po chwili mogą sobie obejrzeć filmik na monitorku w prawym kufrze.
Uważajcie, bo gość jest dobrze wyszkolony i lubi się ukrywać za samochodami. |
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
|
Wysłany: 25-09-2006, 12:01
|
|
|
cns80 napisał/a: | Od wczoraj operuje na Trasie Siekierkowskiej. |
Ja mam CB i juz pare razy w wawie byl namierzony przez mobilkow ostatnio akurat na trasie torunskiej.
akbi napisał/a: | Czyli "mendy" dalej nic nie robią, poza czymś najłatwiejszym - czyli łapaniem teraz na fotoradar |
Nie jest tak zle, z ta nasza policja, ostatnio zlozyli projekt podnoszenia ograniczen predkosci w warszawie na wiekszosci dwupasmowek. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 25-09-2006, 15:05
|
|
|
krzysio1972 napisał/a: |
Nie jest tak zle, z ta nasza policja, ostatnio zlozyli projekt podnoszenia ograniczen predkosci w warszawie na wiekszosci dwupasmowek. |
taaa .... wczoraj to samo w warszawskiej taksówce słyszałem. Facio był zadowolony z takiego projektu, zwłaszcza że sunął Grójecką i alejami Krakowskimi ok 100 km/h - o północy oczywiście |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
|