|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tarcze od Lancera? |
Autor |
Wiadomość |
Adam
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma 12v manual
|
Wysłany: 30-06-2010, 22:22 Tarcze od Lancera?
|
|
|
Witam wszystkich. Ostatnio przybieram się do wymiany tarcz przednich, przegladając Allegro wpadło mi w oczy coś takiego: TARCZE
Czy tarcze będą pasowały do Sigmy? Czy różnica grubości tarczy 22 do 24mm nie bedzie przeszkodą?
Drugie pytanie to czy w Sigmach były montowane 2 rodzaje klocków hamulcowych? Jak przymierzałem u siebie sklepowe do Sigmy to okazały się za szerokie, a pasowały katalogowo od Galanta.
pozdrowienia dla wszystkich mitsuwariatów |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 30-06-2010, 23:19
|
|
|
Cześć.
W opisie tarcz stoi 26 mm - nie wiem czy takie szerokie wejdą między 2 nowe klocki w sigmowym zacisku . Wg katalogów wymiary się zgadzają poza szerokością tylko. Można zamówić w sklepie zwykłym i przymierzyć. Zimermany za 150 zł to raczej wątpliwe żeby oryginały były.
Klocki przednie są jednego rozmiaru. Tylne są 2 rodzaje do sedana i kombi są różne.(sedan ma szersze). W katalogach bywają byki, sam dostałem klocki za wąskie o 1 cm jako klocki do sigmy. |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
bubek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2010, 00:25
|
|
|
Ja klocuszki na przód kupiłem na Alledrogo firmy Akebono i śmigaja bez zarzutu |
|
|
|
 |
|
|