Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektryczna szyba
Autor Wiadomość
ufoo 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.9 TD 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-06-2010, 17:25   Elektryczna szyba

Witam. Mam pewien problem z elektryczną szybą. Kiedy ją otwieram lub zamykam słychać zgrzyt. Po odkręceniu plastików nie znalazłem nic co mogłoby trzeć o szybę. Myślę więc że problem może tkwić w silniczku. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Jak to naprawić?

Pozdrawiam.

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 24-06-2010, 20:37   

Ja mam dziwny stuk jak otwieram/zamykam przednie szyby, jak by jakiś uchwyt szyby był poluzowany. Może u Ciebie jest też taki stuk ?

misibiczi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD GLX
Wysłany: 24-06-2010, 21:35   

U mnie też jest właśnie taki "stuk" przy domykaniu szyby. Sądzę jednak, że jest to kwestia zużytego mechanizmu, bo dotyczy to tylko szyby kierowcy. Nawet zlokalizowałem element, ktory wydaje z siebie ten denerwujący dźwięk, ale przesmarowanie tego miejsca nie przyniosło pożądanego efektu. Póki co nauczyłem się z tym jakoś żyć :)

gogan1 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 24-06-2010, 21:43   

ja podpinam sie do tematu miałem wymieniana szybe i chyba źle mi ja zamontowali bo jak odwieram i zamykam to czasami słychać takie stuki (szczelanie) hmm i niewiem co zabardzo teraz z tym zrobic

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 24-06-2010, 22:05   

Czyżby kolejny słaby punkt w tym autku ??? hehe. Polecam zrobić teścik. Daje szybę do polowy, obserwując ja, delikatnie pstrykam guzik w gorę a szyba nic w momencie głośnego uderzenia zaczyna iść do góry. U mnie często też tak jest w momencie domykania.

PeAZet 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 06-07-2010, 10:15   Połamane zaczepy

Witam,

Przerabiałem podobny temat w zeszym tygodniu.
Kupiłem prowadniecę do szyby razem z silniczkiem i sterownikiem.
Wymieniłem, po wyciągnięciu starej prowadnicy okazało się że mocowanie linki (takie jakieś plastiki) do obudowy silniczka są połamane i dlatego tak strzelało.
Kupiłem na allegro używaną prowadnice z kosztami wysyłki za 99 zł.
Dotego zdażało się że szyba nie chciała się zamykać a czasmi sama się opuszczała. (Oczywiście przed wymianą)

Pozdrawiam

ufoo 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.9 TD 97r
Wysłany: 07-07-2010, 14:56   

Po rozłożeniu całego silniczka okazało się że linka jest postrzępiona co było powodem zgrzytu. Czy da się kupić samą linkę z pancerzykami i jaka byłaby orientacyjna cena? Bo skoro silniczek jest sprawny nie chciałbym kupować następnego.

Sylwan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Wysłany: 08-07-2010, 12:04   

Na pewno można kupić samą linkę i to pewnie za nie duże pieniądze... Ja mam problem z przyciskami otwierania szyb... Może ma ktoś nie potrzebny taki zestaw do przednich szyb... :)
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-07-2010, 20:20   

marjas007 napisał/a:
najlepiej kup sobie w serwisie orginalny zestaw naprawczy przycisku, koszt około 20 PLN i masz pewność że długo wytrzyma a kupno używanego to zawsze ryzyko, ja u siebie dwa wymieniłem i mam swiety spokój

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 09-07-2010, 01:38   

Sylwan napisał/a:
Ja mam problem z przyciskami otwierania szyb... Może ma ktoś nie potrzebny taki zestaw do przednich szyb... :)

Też miałęm taki problem, przyciskin z czasem się wyłąmują ale jak byłem na letnim przeglądzie w Mitsu to fakt maja takie naprawcze klawisze tylko wydaje mi sie że ponad 30zł 1 sztuka :mrgreen: ale mi się udało nabyć cały panel z super chodzącymi klawiszami i wsio lata jak malina :mrgreen:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Wojtas24 
Forumowicz
Wojtek

Auto: Mitsu Carisma 1.8GDI 98r.
Wysłany: 09-07-2010, 11:39   

Co do Szyby kierowcy mam identyczny problem, ale tylko jeśli szyba idzie do góry i przy samym końcu jest taki STUK i jeszcze jest jedno ale :?: nieraz na większych nierównościach przy prędkości ponad 70km/h szyba kierowcy drży i wydaje dziwne odgłosy?? Zdjąłem plastik i były bodajże poluzowane 2 śrubki mocowania szyny ale nadal drży?? Ma ktoś jakiś pomysł co to może być :?: ?? :?: :roll:

Odpowiedz do tematu