|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zarówka - podświetlenie dźwigni zmiany napędów |
Autor |
Wiadomość |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2010, 18:33 Zarówka - podświetlenie dźwigni zmiany napędów
|
|
|
Może ktoś powiedzieć jak ja wymienić a konkretnie jak dobrać się do ściągnięcia plastików, które na marginesie niemiłosiernie piszczą ?? |
_________________ Mikello |
|
|
|
 |
Kozini
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
|
Wysłany: 11-07-2010, 10:39
|
|
|
Właśnie to wczoraj robiłem.
Po pierwsze musisz wymontować gałki od zmiany biegów i zmiany napędów. Ta od napędów wykręca się normalnie, tą od biegów wymontowujesz ściągając dolną część dźwigni w dół, odkręcasz dwie śrubki jedna jest z boku dźwigni, a druga z tyłu. Najlepiej to robić w położeniu dźwigni N. Potem wymontowujesz plastik w który można wstawić kubki, jest on zamocowany na zatrzaski. Potem odkręcasz dwie śrubki, które zobaczysz po wyjęciu wspomnianego plastiku a resztę już sam zobaczysz.
U mnie też nie działało oświetlenie przy dźwigniach. Okazało się, że miałem rozłączoną wtyszkę pod plastikiem, którego demontarz Ci opisałem. |
|
 |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
|
Wysłany: 11-07-2010, 22:21
|
|
|
Dzieki wielkie!