|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szpera w 1G 4G63T 6bolt |
Autor |
Wiadomość |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 12-07-2010, 09:43 Szpera w 1G 4G63T 6bolt
|
|
|
Witam, zakładam nowy temat gdyż opcja szukaj nie dała mi odpowiedzi. Pytanie jest w teorii proste dla kogoś kto coś wie na temat...
Ile kosztuje, na czym polega i jak zamontować szperę w 1G/T ale nie taką na 100% oczywiście, tylko taką na street (może 35%?). Od jakiegoś czasu zbieram kaskę i info na temat uturbienia itp. Liczę wstępnie na moce rzędu 280-330KM (250 troche mało, przekroczenie 350 wiąże się powoli z koniecznością kucia, wzmacniania pożądnie skrzyni itd). Od początku wiedziałem że szpera będzie konieczna żeby autko ruszało z miejsca, ale teraz chcę oszacować koszty, mieć pojęcie z czym to się je i gdzie kupić potrzebne części i czego szukać. Ile % szpery na taką moc też ciężko mi określić, proszę o propozycje. Auto będzie stało najprawdopodobniej na kapciu 235-255/35-40R17 na felach które teraz mam Alessio 17/7,5JJ ET35 (obecnie 205/40). Tylko proszę nie zaczynać dyskusji od "poco 300KM na jednej ośce" gdyż wiem co chcę osiągnąć, a auto nie ma służyć do startów, najwyżej do lotnych, pozatym na weekendy i autobahna. |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 12-07-2010, 12:33
|
|
|
Rozumiem ,że ciągniesz napęd do tyłu ? Bo na przodzie z taką oponą auto nie będzie skręcać nawet bez blokady dyfra. !?
Jakbym miał coś takiego konstruować to poszukał bym dyferencjału od Sierry albo Scorpio Cosworth. konstrukcja prosta jak budowa cepa i wytrzymuje bez modyfikacji do 500 koni. Ma jeszcze jedną zaletę. Jak jedziesz spokojnie to masz klasyczny napęd na jedno koło. natomiast jak ostro przyciśniesz to mechanizm się blokuje w 100% |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 12-07-2010, 19:57
|
|
|
http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories
to jest takie minimum porządne od 1000$ w góre.. musisz szukać na Ebay.com,zasada działania jest prosta,oba koła dostają tyle samo mocy nie zależnie od swojej przyczepności do podłoża, jest to dobre do aut RWD i Driftu, albo w FWD do jazdy po torze , na codzień nie odczuje różnicy
300 koni na ośce to nie tak dużo , są klipera i po 400-500 koni na jednej ośce,ale cieżko tym jezdzić...hehe |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 28-07-2010, 05:25
|
|
|
no 500KM to ta... ale zaledwie 300 to pół biedy, tak jak mówię żadne starty, żadne drifty czy popisów i nie daj boże żaden napęd na tył... co to? bmw?? ;p
czyli co mati, tylko montuje ten układ różnicowy i już jest gotowe? bo chodzi o to żeby auto jechało prosto jak trochę za mocno mu depnę przy np 150... bo sobie nie wyobrażam jeszcze jak się zachowuje auto przy 150 któremu jedno koło pali gume... rozumiesz mnie? przy każdym przyspieszaniu przy 30 czy 50 by mi któreś koło goniło... bez sensu... 1000zielonych za to to dużo, szczególnie że za 250dolców można kupić do 2g... trzeba będzie coś samemu wymodzić ;> znając mnie coś wymyślę do tamtego czasu... trzeba ino przestudiować budowę mechanizmów różnicowych i i ich blokad i coś wymodze, jak wymodze to się pochwalę ;> dzięki mati |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 11-08-2010, 00:17
|
|
|
ja bym poszukal i pomodził temat w serwisach skrzyń biegów tylko u dobrych fachmanów bo taki lebiega co wymienia olej i sprzegło wyskoczy z textem NIE DA SIE |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 11-08-2010, 01:28
|
|
|
ostatnio zacząłem studiować dokumentacje skrzyń mitsubishi i mam nadzieję że uda mi się coś wymyśleć bez jakiegoś druciarza, jak się uda to się pochwalę |
|
|
|
 |
|
|