Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alufelgi
Autor Wiadomość
drout
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 13:06   Alufelgi

Witam trafiają mi się do kupienia 2 rodzaje alufelg do mojego Galanta

Jedne są firmy Alessio a drugie to AEZ Icon. Obydwa kpl. równie ładne. I teraz pytanie może ktoś wie, które są bardziej wytrzymałe na nasze dróżki?? I które polecacie??

Rozm obydwu to 16''

Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 26-09-2006, 13:19   

mowa o nowych ? obie firmy robia felgi na zblizonym poziomie wiec bierz te ktore bardziej ci sie widza :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

drout
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 13:38   

No prawie nówki jeździły może z miesiąc. Ale jak godne są uwagi za cenę koło 1kpln??

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2006, 13:41   

z oponami czy bez ??
jezeli z oponami to baaaardzo dobra cena, natomiast jezeli bez, ale sa w stanie IDEALNYM (zadnych otarc itp) to mozna powiedziec ze to "normalna" cena - 250 zl za sz-t

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 26-09-2006, 13:44   

jak za 1000 to tak

chyba ze chcesz nowe w kartonie to napisz jakie modele by cie interesowaly :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

drout
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 14:01   

Bez opon, stan podobno idealny i dlatego chce za nie 1000PLN może jutro je olookam. A co do nowych to jeśli byś coś miał to chętnie. Bo właśnie słyszałem, że możesz coś załatwić :mrgreen:

No jakieś AEZY Icon5 może Luna rozm 16 4x114,3 chyba, że coś innego fajnego to też jestem zainteresowany wszystko zależy od ceny :mrgreen:

P.S. Pomógł poszło

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2006, 21:52   

Ja miałem w poprzednim aucie Allessio Turbo:

i jak dla mnie były średniej jakości, praktycznie po jednym sezonie nie dało sie wyważyć przodu, a o dwóch było to juz niemożliwe całkowicie. Ogólnie ja drugi raz gfelg tej firmy nie kupie, jak dla mnie są zbyt miekkie na nasze drogi. Za to świetne doświadczenia mam z felgami Ronala. Zarówno na mojej Carismie, te fabryczne, jak i w samochodzie rodziców są felgi tej firmy i mimo użytkowania przeze mnie przez 9 lat a przez rodziców jakies 3 lata felgi są w idealnym stanie.
Co do AEZ się nie wypowiem , bo nie miałem, ale sądząc po cenach to jakość podobna do Alessio (chociaż Ronal tez jest w podobnej cenie a moim zdaniem jakościowo jest lepszy, tylko że wzroy ma mniej ciekawe).
Pozdrawiam

[EDIT]

Ja swoje sprzedałem za 800 PLN bo dwie sztuki miałem przytarte na rancie od krawęznika.
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 22:19   

alessio i aez to jeden czort :D felgi beda ci sluzyly dlugo jesli postawisz je na wysokim profilu min 55, u mnie na skodzie przy profilu 65 zarowno w octavii jak i w fabii sa niezniszczalne.
ogolnie tanie felgi firm niemieckich i wloskich sa dosc miekkie.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 26-09-2006, 23:45   

stanik spokojnie nie porownujmy felg ronala lub oz z felgami allessio, enzo, exlusive line itp. bo to szkoda pradu,
droutcik pytal o porownanie felg aez z allessio :D
Lexus IS220D
Calish4nia

drout
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2006, 10:14   

A co z firmą MOMO?

Kupiłbym seryjne od Avance 17" ale 45 profil to jak dla mnie trochę za mało tej gumy. Bo wygląd to jest piękny :mrgreen:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 27-09-2006, 10:35   

te z avance to borbet wiec o giecie itp nie masz sie co martwic, a profil 45 przy 225 oponie nie jest az taki zly :mrgreen: kochajj po wroclawiu daje rade na takich oponach to w warszawie to bedzie super ekstra komfort :lol:

a co do momo to ciezko powiedziec - ale szly na pierwszy montaz do niektorych aut wiec musza byc ok
Lexus IS220D
Calish4nia

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 09:54   

arturro a jakie ty masz felgi i gumy w swojej misi???

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 10:19   

dany642 napisał/a:
arturro a jakie ty masz felgi i gumy w swojej misi???

w cari mam felgi arc blade 17 z oponami 205/40 yokohama ale ja jezdze bardzo wolno omijajac dziory, zreszta kto ze mna jezdzil wie, dlatego jeszcze ich nie pogielem nawet nie zadrapalem od dwoch lat. sadze ze te felgi sa miekkie
w audi mam felgi MaM 19 z oponami 235/35 uniroyal - te felgi za to sa niezniszczalne.

dlatego jesli masz zamiar jezdzic na niskim profilu bez uwazania na dziory itd to radze wybrac cos drozszego ale jesli zapakujesz profil conajmniej 55 to smialo mozesz kupic cos tanszego.

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 11:07   

Pytam bo u ciebie ślicznie się prezentują.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 29-09-2006, 11:20   

to jak bede w domu to wstawie carisme z tymi felgami co ma audi artura :)

[ Dodano: 29-09-2006, 20:52 ]

Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu