|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Włamananie/ nieudana próba kradzieży |
Autor |
Wiadomość |
marcinosmkp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma1.8gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-07-2010, 17:49 [Cari 1.8 GDI] Włamananie/ nieudana próba kradzieży
|
|
|
Witam, jestem nowy na forum i mam nadzieję, że mi ktoś pomoże. W niedzielę postawiłem sobie auto pod blokiem jak zawsze. W poniedziałek rano chce jechać do pracy, a tu nie mam gdzie włożyć kluczyka. Wkładka w przednich drzwiach od strony kierowcy została rozwiercona. Na szczęście złodziejowi nie udało się wejść do środka, gdyż jeden bolec z wkładki zablokował drzwi. Byłem u dwóch mechaników i pytałem się jak wygląda sprawa wymiany wkladki. Jeden mechanik powiedział, że muszę zamówić na allegro dowolną wkładkę, a on przerobi mi ją pod kluczyk (w sumie logiczne),natomiast drugi mechanik powiedział, że carisma 1.8 GDI 98 ma 2 rodzaje wkładek i muszę zamówić na allegro, ale z odpowiednią długością i tu brzmi moje pytanie: Czy jest możliwe, że rocznik 98 ma 2 rodzaje wkładek i skąd mam wiedzieć, którą mam ? Czy ktoś ewentualnie zna modele tych wkładek? Dodam, że mechanik nr 1 wydal mi się bardziej kompetentny. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 16-07-2010, 11:32
|
|
|
Raczej mechanik nr 1 ma rację.
Miałem Cari 98 i teraz mam 2002, w kluczykach nie ma różnicy, jest tylko inny kod w IMO. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|