Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
EGR w carismie 1.9 TD
Autor Wiadomość
dylson
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2006, 21:05   EGR w carismie 1.9 TD

Witam mam dwa pytania:
1.Gdzie w carismie 1.9td 1997r jest egr? Czy mozna go zatkac bez obawy ze jakis blad wywali?
2.Czy w dieslu jest katalizator?
Wydaje mi sie ze egr znalazlem ale nie jestem pewny czy to jest to. A nie mam jak zdjecia zrobic.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-09-2006, 03:33   

Cytat:
2.Czy w dieslu jest katalizator?

kazde auto wyprodukowane od 95 roku musi posiadac katalizator
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2006, 09:55   

odnośnie EGR, to może Ci się to przydać :

a co do katalizatora, to nie wszystkie pierwsze egzemplarze posiadały katalizator, ale już w 1996 się poprawili i był w każdym aucie

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 15:03   

[img][/img]

Czy to jest "grzybek" od egr?

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 17:17   egr

Tak to ten grzybek. Możesz go spokojnie zatkać, ktoś w necie nawet oferował specjalne zaślepki do EGR bo te z puszek po piwie przepalały się dość często. A mogę spytać po jasną ciasną cchcesz go zatykać? a może on już dawno nie działa- kwestia w jakim położeniu się przyciął. Jeśli motor zachowuje się poprawnie to nic nie kombinuj, a jak chcesz możesz poprostu zdjąć mu wężyk z podciśnieniem i wsio. Jednakże najpierw sprawdź stan zaworu- bez rewizji można zapodać mu podciśnienie i obserwować czy nie wyrównuje ciśn z atmosferą, jeśli tak to wtedy musisz go zatkać bądź wymienić.
Pozdrawiam
Darek

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 21:04   

carisma1 napisał/a:
po jasną ciasną cchcesz go zatykać

Bo po co auto ma spalac cos co juz spalilo? Lepiej dla silnika i olej nie powinien sie tak brudzic.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 21:31   ekologia

ekologia chopie ekologia, a tak prawde powiedziawszy to olej i tak masz zasyfiony -jeszcze jak nie zdążysz wyjechać z kanału. To może wytnij katalizator- tez przydławia motor. Ludzie opamiętajcie się, wszystko traktujcie z przymróżeniem oka, jeszcze raz powtarzam: lepsze jest wrogiem dobrego i jeśli coś jest dobrze nie ulepszajmy na siłę.
pozdrawiam
D

Odpowiedz do tematu