Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Co o tym sądzicie?
Autor Wiadomość
lord_broncoo 
Nowy Forumowicz

Auto: eclipse. MSS-DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2010, 21:41   [2G 95-99] Co o tym sądzicie?

Witam
jestem właścicielem Eclipsa 1G, oraz MSS DiD, noszę się z zamiarem zakupu 2G.
Znalazłem coś takiego: http://komisupawla.otomot...-C13885100.html

możecie coś powiedzieć, doradzić o tym autku na podstawie fotek, doświadczenia?
na co zwrócić uwagę?
jakie najczęstsze bolączki auta?
może ktoś zna historię autka- podobno został wzięty w rozliczeniu od kogoś z Bydgoszczy

z góry dziękuję za każdą radę , sugestię

Pozdrawiam

kamil4711 
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Wysłany: 12-07-2010, 23:25   

Witam , ze zdjęć wynika że auto było sprowadzone z USA silnik 420a aut. , prawdopodobnie więcej niż 160km/h nie pojedziesz , przednie lampy można by było spolerować ale i tak musisz wymienić bo świecą symetrycznie , z tyłu beznadziejnie przerobione na euro i ta rura od chłonicy od maski gazowej , to wszystko świadczy o właścicielu ( dusigrosz) wiadomo co z tym się wiąże , przewody wys. nap .od avangera , za długie , iskra po masce , jedynie to chyba blachy dobrze spasowane no i wnętrze zadbane , poduszki siedzą , bez dzwona , automata bym nie brał chyba że do lansu po mieście .

kichotek 
Forumowicz

Auto: eclipse
Wysłany: 13-07-2010, 22:07   

Jeżeli chodzi o silnik to zdecydowanie polecam. Sam jeżdze na 420a i nie narzekam choć teraz zmieniła mi się sytuacja i musze sprzedać miśka. Ale jak jeszcze kiedyś bede szukał 2g to tylko 420a i w manualu. Ten jest w automacie więc rewelacji w osiągach sie nie spodziewaj. Automat wolniej sie zbiera to oczywiste i jego prędkość maksymalna to 160km/h dlatego dobrze sie zastanów czy to Ci wystarczy. Ale tak czy siak idziesz w dobrą strone jeśli chodzi o silnik.

Dopiero teraz zauważyłem to jest RS. Czyli najuboższa wersja. Czyli bębny z tyłu brak tylnej wycieraczki brak nakładek na drzwi i progi brak dekla od schowka i jeszcze pewnie coś. Ma chociaż elektryczne szyby i lusterka?
Osobiście nad kupnem rs-a bym sie zastanowił bo jak poszukasz to znajdziesz gs-a w podobnych pieniądzach.

Teraz oglądnąłem zdjęcia. i jest to rs pełną gębą. Nawet szyb ani lusterek nie miał oryginalnie elektrycznych bo widać że są dokładane. Pytanie co za magik to robił i z czego to założył. Ja bym go nie brał bo widzę że ktoś z nim mocno kombinował. Jednak jak zawsze wybór pozostawiam Chętnemu do zakupu.

lord_broncoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-07-2010, 20:16   

Na razie dzięki bardzo za rady
trochę się ostudziłem, może się okazać że auto po wielu "patentach" i nie dojdę z nim do ładu lub wpakuję"trochę" kaski zanim zacznie nadawać się do normalnego użytku.
Na tą chwilę nie potrzebuję "auta skarbonki"

pozdrawiam

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 20-07-2010, 11:39   

lord_broncoo napisał/a:

Na tą chwilę nie potrzebuję "auta skarbonki"

wiesz co nie chce Cie zniechecac do eclipsa, bo to jedyny słuszny wybór jeżeli chodzi o samochód :P , ale nie nastawiaj sie za bardzo, że kupujac ponad 10 letnie auto z jakims tam zacieciem szportowym, bedziesz jezdzil bezawaryjnie. tak to juz jest ze co jakis czas cos sie sypnie. moj ma coprawda wiecej bo ok 18lat i moge powiedziec ze jest bezawaryjny, bo nie musze naprawiac 2 razy tej samej rzeczy :mrgreen:

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 21-07-2010, 19:32   

Cytat:
i moge powiedziec ze jest bezawaryjny, bo nie musze naprawiac 2 razy tej samej rzeczy :mrgreen:

ja moge sie po tym podpisać , ja jestem juz po remoncie silnika a kolega w trakcie :P :P :D

lord_broncoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-07-2010, 21:26   

Dzięki jeszcze raz za rady.Sam mam 1G - 18 latka i wiem coś o remontach takiego autka.
Ale z drugiej strony jaka frajda jak autko "dobrze jedzie" i chwilowo nie trzeba inwestować. :)
Dlatego pomyślałem o sprzedaży swojego i zakupie nowszego modelu , niestety na 3G nie uzbierałem jeszcze :(
Chciałbym aby każde autko było tak bezawaryjne jak mój MSS DiD , mam 2002 ale jeszcze przedlift. Oprócz dwumasy nic poważnego się nie przytrafiło a daje dużo frajdy z jazdy.

Odpowiedz do tematu