[2G 95-99] Co o tym sądzicie? |
Autor |
Wiadomość |
lord_broncoo
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse. MSS-DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2010, 21:41 [2G 95-99] Co o tym sądzicie?
|
|
|
Witam
jestem właścicielem Eclipsa 1G, oraz MSS DiD, noszę się z zamiarem zakupu 2G.
Znalazłem coś takiego: http://komisupawla.otomot...-C13885100.html
możecie coś powiedzieć, doradzić o tym autku na podstawie fotek, doświadczenia?
na co zwrócić uwagę?
jakie najczęstsze bolączki auta?
może ktoś zna historię autka- podobno został wzięty w rozliczeniu od kogoś z Bydgoszczy
z góry dziękuję za każdą radę , sugestię
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 12-07-2010, 23:25
|
|
|
Witam , ze zdjęć wynika że auto było sprowadzone z USA silnik 420a aut. , prawdopodobnie więcej niż 160km/h nie pojedziesz , przednie lampy można by było spolerować ale i tak musisz wymienić bo świecą symetrycznie , z tyłu beznadziejnie przerobione na euro i ta rura od chłonicy od maski gazowej , to wszystko świadczy o właścicielu ( dusigrosz) wiadomo co z tym się wiąże , przewody wys. nap .od avangera , za długie , iskra po masce , jedynie to chyba blachy dobrze spasowane no i wnętrze zadbane , poduszki siedzą , bez dzwona , automata bym nie brał chyba że do lansu po mieście . |
|
 |
kichotek
Forumowicz
Auto: eclipse
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: z kapusty
|
Wysłany: 13-07-2010, 22:07
|
|
|
Jeżeli chodzi o silnik to zdecydowanie polecam. Sam jeżdze na 420a i nie narzekam choć teraz zmieniła mi się sytuacja i musze sprzedać miśka. Ale jak jeszcze kiedyś bede szukał 2g to tylko 420a i w manualu. Ten jest w automacie więc rewelacji w osiągach sie nie spodziewaj. Automat wolniej sie zbiera to oczywiste i jego prędkość maksymalna to 160km/h dlatego dobrze sie zastanów czy to Ci wystarczy. Ale tak czy siak idziesz w dobrą strone jeśli chodzi o silnik.
Dopiero teraz zauważyłem to jest RS. Czyli najuboższa wersja. Czyli bębny z tyłu brak tylnej wycieraczki brak nakładek na drzwi i progi brak dekla od schowka i jeszcze pewnie coś. Ma chociaż elektryczne szyby i lusterka?
Osobiście nad kupnem rs-a bym sie zastanowił bo jak poszukasz to znajdziesz gs-a w podobnych pieniądzach.
Teraz oglądnąłem zdjęcia. i jest to rs pełną gębą. Nawet szyb ani lusterek nie miał oryginalnie elektrycznych bo widać że są dokładane. Pytanie co za magik to robił i z czego to założył. Ja bym go nie brał bo widzę że ktoś z nim mocno kombinował. Jednak jak zawsze wybór pozostawiam Chętnemu do zakupu. |
|
|
|
 |
lord_broncoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-07-2010, 20:16
|
|
|
Na razie dzięki bardzo za rady
trochę się ostudziłem, może się okazać że auto po wielu "patentach" i nie dojdę z nim do ładu lub wpakuję"trochę" kaski zanim zacznie nadawać się do normalnego użytku.
Na tą chwilę nie potrzebuję "auta skarbonki"
pozdrawiam |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-07-2010, 11:39
|
|
|
lord_broncoo napisał/a: |
Na tą chwilę nie potrzebuję "auta skarbonki"
|
wiesz co nie chce Cie zniechecac do eclipsa, bo to jedyny słuszny wybór jeżeli chodzi o samochód , ale nie nastawiaj sie za bardzo, że kupujac ponad 10 letnie auto z jakims tam zacieciem szportowym, bedziesz jezdzil bezawaryjnie. tak to juz jest ze co jakis czas cos sie sypnie. moj ma coprawda wiecej bo ok 18lat i moge powiedziec ze jest bezawaryjny, bo nie musze naprawiac 2 razy tej samej rzeczy |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:32
|
|
|
Cytat: | i moge powiedziec ze jest bezawaryjny, bo nie musze naprawiac 2 razy tej samej rzeczy
_________________ |
ja moge sie po tym podpisać , ja jestem juz po remoncie silnika a kolega w trakcie |
|
|
|
 |
lord_broncoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-07-2010, 21:26
|
|
|
Dzięki jeszcze raz za rady.Sam mam 1G - 18 latka i wiem coś o remontach takiego autka.
Ale z drugiej strony jaka frajda jak autko "dobrze jedzie" i chwilowo nie trzeba inwestować.
Dlatego pomyślałem o sprzedaży swojego i zakupie nowszego modelu , niestety na 3G nie uzbierałem jeszcze
Chciałbym aby każde autko było tak bezawaryjne jak mój MSS DiD , mam 2002 ale jeszcze przedlift. Oprócz dwumasy nic poważnego się nie przytrafiło a daje dużo frajdy z jazdy. |
|
|
|
 |
|