Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:43 |
Tuning - gdzie i jak |
Autor |
Wiadomość |
klapciaty [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2006, 01:41 Tuning - gdzie i jak
|
|
|
Mam taki problem.Mam seryjnego Colcika jak narazie.Chcialem go troszke podrasować i nie mam pojęcia,gdzie mam szukać części tunigowych.Narazie chodzi mi o optyczny tuning bardziej,choc mysle tez o tuningu mechanicznym.Prosze o jakakolwiek pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez josie 16-09-2006, 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 01-05-2006, 10:30
|
|
|
http://ag-tuning.pl/ |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2006, 11:46
|
|
|
Ja już sie z nimi kontaktowałem!!!Wiec koszt przeorbiwnia zderzaków maski błotników i progów tookoło 2500-3200 więc cena bardzo przyzwoita.. |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2006, 18:44
|
|
|
Wg mnie powinienies wymodzic cos z tego co latwo dostac mozesz, a nie powielac oklepane juz zderzaki itp. Ja mam u siebie popierdulki z roznych aut.Pod zderzaki po malym retuszu nadaja sie dokladki do asrty II. Wszystko mozna zaaplikowac,trzeba tylko chciec
Powodzenia |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2006, 20:55
|
|
|
Powiem ci że prowadze rozmowy z tą firma i prawie wszystkie elementy bedą inne !! Styl w jakim colt bedzie zrobiony to styl niemiecki!!!Jak widziałeś tego zielonego to jedynie beda powielone progi i błotniki ( błotniki postaram sie by były troche większe) wlot w masce też sie jakis wykombinuje. Nie chce z samochodu robić "choinki" to ma być funkcjonalne!!! Najgorsze bedzie znalezienie felg które nie beda zbyt drogie, w tym celu trzeba bedzie poszperac na rynku Niemieckim!!Nie chce obniżać bo jest juz wystarczającą niski i jesli jeszcze troce opuszcze to nigdzie nie pojade i samochód bedzie stał!!!
Jak ktos chce to podaje adres gdzie można kupić zderzaki i progi do CJ0
http://fx-tuning.pl/sklep...ath=110_126_128 |
|
|
|
 |
arek_lbn [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 12:42
|
|
|
Mam pytanko czy bedzie to pasowac na colcika z 92 czy tu juz beda zupelnie inne wymiary bo mam ochote cos zrobic przy swoim colciku. A jak ktos ma jakies linki to bede wdzieczny!
http://fx-tuning.pl/sklep...s=colt&x=13&y=8 |
|
|
|
 |
Krzysztof R [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 14:10 spojler do colta 96 cjo
|
|
|
poszukuje namiarów na spojler do colta na tyliną szybę |
|
|
|
 |
zyraff85 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2006, 10:02
|
|
|
http://fx-tuning.pl/sklep...s=colt&x=13&y=8
masakra ;/ drozej sie chyba juz nie da progi do Colta 295zł pff ciekawe kto to od nich kupi na allegro jest masa progów za 100pare złoty i pasuja do kazdego auta
a zderzaki idzie samemu pokombinowac tak jakcimon102
pozdro !! |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 14:02 Re: spojler do colta 96 cjo
|
|
|
Krzysztof R napisał/a: | poszukuje namiarów na spojler do colta na tyliną szybę |
Po małych przeróbkach (przyszlifowanie do profilu Colciaka) podejdzie spojler/daszel od Swifta GTi z zespolonym światłem stopu - jest badzo fajny.
A o różne oryginalne używane części dzwoń do Maag Warszawa. Ja wyrwałem u nich rok temu spojler/daszek (oryginał Mtsu) za 150zł. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-09-2006, 17:31
|
|
|
Piotras miał taki ale sprzedał - może będzie miał jeszcze jeden - zapytaj |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-09-2006, 21:35
|
|
|
Juz nie bede miał - kupiłem od mmc na szyszkowej za 50 PLN. Zalegał im na magazynie. Sprzedałem go z niezłym zyskiem a teraz mam inny na daszku bo jak miałem długą antene od CB i uchwyt krawedziowy to wjechałem z nia do garazu zrywając z uchwytem no i troszke sobie pogiełem klape z tyłu a ten co mam akurat miał w tym miejscu otwory pod śruby więc sladu nie ma żadnego. Proponuje szukac rozbitków na allegro i z nich demontowąc wszelkie progi, spoilery itp. Mi wyszło za 2 progi 120 zł a za lotke 150 |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
klapciaty [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2007, 15:11
|
|
|
Dzieki za pomoc.Sadze ze niebawem skorzystam z oferty AG.A wiecie może ile kosztuje obicie wnętrza w skóry?Nie musi być to skóra z węża:) Normalna ,czarna. Z góry dzieki |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 21:37
|
|
|
podam ci strone dobrego warsztatu który nawet nieżle obszywa skórą nie drogo całe wnętrze około 4-5 tyś. Sprawdzony polecam.
www.armj.com.pl
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|