Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX już w Polsce!
Autor Wiadomość
seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 14-07-2010, 20:50   ASX już w Polsce!

Kilka dni temu na facebooku Mitsubishi Motors Polska można było obejrzeć zdjęcia z Gdyni jak ASX'y zjeżdżały z pokładu statku. Już dzisiaj oclone pojazdy trafiły do części salonów :) Jeszcze kilka dni i ASX'y trafią na drogi :)

Ja właśnie wróciłem z ASV Lider Wrocław - kilka ASX'ów już czeka :)

dziku79 
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
Wysłany: 15-07-2010, 14:12   

wczoraj popołudniem w Wawie na ul Jagielońskiej leciał transport z ASXami, wszystkie grafitowe i całkiem przystojne:)

a tak się prezentowała wersja US na MOD 2010

marrok 
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Wysłany: 15-07-2010, 14:45   

Dziś widziałem jak dwie sztuki dotarły do Suwałk, chyb takie same wyposażenie ( kolor chyba :mrgreen: grafitowy)...
Coś czuje że trzeba się wybrać i zobaczyć je z bliska w weekend :mrgreen:

Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-07-2010, 14:26   

Wygląda super i zastanawiam się czy nie zmienić warunków leasingu i lancera wcześniej spłacić i wymienić na ASX, widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie, w PL na chwile obecną tylko MT, czy ktoś przez jakiś dziwny przypadek posiada informację o AT w PL za jakiś czas?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Wysłany: 16-07-2010, 15:45   

filippoz napisał/a:
widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie

Czyżby CVT + diesel?

SNB SWEDEN 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1,8 150H, 6man,Vw Golf CAB
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 16-07-2010, 21:02   

Ja juz swojego powinienem dostac w nadchodzacym tygodniu 1,8 Diesel paket komfort, jazdy democarem zrobily pozytywne wrazenie mam nadzieje ze ASX bedzie sie spisywal dobrze :)

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 16-07-2010, 22:47   

@SNB SWEDEN napisz co zawiera pakiet komfort - u nas w Polsce takiego pakietu nie ma. Ile takie auto w Szwecji kosztuje ?

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Wysłany: 16-07-2010, 23:34   

krzychu napisał/a:
Czyżby CVT + diesel?

szczerze nie wiem ale to jest jedyny warunek do kupna bo kolejne auto koniecznie z AT a ASX mi sie bardzo bardzo podoba :)

SNB SWEDEN 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2010, 09:08   

jan1994 napisał/a:
@SNB SWEDEN napisz co zawiera pakiet komfort - u nas w Polsce takiego pakietu nie ma. Ile takie auto w Szwecji kosztuje ?

To chyba odpowiednik Polskiego pakietu Invite jedynie to ze ja wybralem wersje 2WD z silnikiem 1,8 Diesla i 6 biegowa skrzynia kolor Granite Brown cena katalogowa chyba na zlotowki 89,600 poniewaz moja firma od wielu lat obsluguje salon min Mitsu place troszke mniej :)

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 17-07-2010, 10:28   

Cena taka sama jak w Polsce :lol: Ciekawym, czy ma światła do jazdy dziennej ?

SNB SWEDEN 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2010, 16:56   

jan1994 napisał/a:
Cena taka sama jak w Polsce :lol: Ciekawym, czy ma światła do jazdy dziennej ?

Jak dobrze doczytalem info swiatla przeciwmgielne zapalaja sie automatycznie po wlaczeniu zaplonu i maja sluzyc do jazdy dziennej

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 18-07-2010, 13:50   

filippoz napisał/a:
Wygląda super i zastanawiam się czy nie zmienić warunków leasingu i lancera wcześniej spłacić i wymienić na ASX, widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie, w PL na chwile obecną tylko MT, czy ktoś przez jakiś dziwny przypadek posiada informację o AT w PL za jakiś czas?

We wrześniu do Polski trafi druga tura. Zapytaj dealera jakie wersje ASX'a przyjadą - możliwe, że w 2 turze będzie większy wybór.

soren 
Nowy Forumowicz

Auto: Citroen Xsara II
Wysłany: 22-07-2010, 14:52   

Są pierwsze dane odnośnie zainteresowania ASX-em: http://moto.onet.pl/16199...kul.html?node=2

Cytat:
Dealerzy Mitsubishi zebrali już ponad 900 zamówień na bezpośredniego konkurenta Nissana Qashqai.
Warty podkreślenia jest fakt, że zdecydowana większość klientów zamówiła auto bez jazdy próbnej, a nawet bez możliwości obejrzenia rzeczywistego samochodu.

Dla porównania, w okresie styczeń-kwiecień 2010 sprzedano 2127 kaszanek.

marpit 
Forumowicz

Auto: berlingo
Wysłany: 22-07-2010, 17:05   

Czy tylko mi się wydaje czy z onetu nie wiedzą o czym piszą. Czy to aby na pewno jest silnik wysokoprężny? Pisanie w kółko o tym samym jak nudne a cały ten szum wokół tego niby luksusu (do którego dopłacasz nawet za koło) zaczyna mi się nie podobać :( Dwa dni temu znalazłem info o nowym modelu KIA. Na dzień dobry bagażnik sporo większy. Co do reszty to dokładne oględziny pokażą.

Można prawie zgodzić się z opinią z forum onetu:

Cytat:
Mitsubishi, chyba przestrzeliło z szumem wokół tego samochodu. Najpierw kampania w środkach masowego przekazu, foldery w salonach i przechwałki sprzedawców, a samochodu ani widu ani słychu. Potem większa częśc tych chętnych zrezygnowała z czekania i pokupywała Nissana Kaszkaja, druga część wstrzyma się z zakupem ASX, bo od września wchodzi do sprzedaży KIA Sportage - samochód ładniejszy, o niebo z lepszymi warunkami gwarancyjnymi i wyposażeniem. I tak Mitsubihi na starcie udupiło swój nowy produkt, cóż głupich nie sieją.........

Choć tak naprawdę na wszystkie bzdury pisane w necie trzeba patrzeć z przymrużeniem oka (łącznie na sztucznym szumem wokół ASX)

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 22-07-2010, 18:01   

marpit, Lancer tez nie jest samochodem wybitnym ale w swej klasie i cenie jest konkurencyjny i jak na ta marke sprzedawal sie lepiej niz bardzo dobrze...
ASX tez bedzie sie sprzedawac... najpierw rzuca sie rzadni nowinek, na ktorych dzialaja wlasnie marketing itp. a pozniej wejda promocje... i uwierz lub nie ale 3-4tys rocznie zejdzie ich spokojnie w roznych wersjach silnikowych i wyposazenia...
a co do netu i testow to odnosi sie to do wszystkich testow... i ja przed zakupem musze pojezdzic autami i poporownywac... ale jak widac sa ludzie ktorzy zamawiaja zanim tak naprawde zobacza...
A sztuczny szum = marketing... dzieki temu "sztucznemu szumowi" Mitsu wychodzi z pozycji auta niszowego...

Aha ASX nie widzialem, ale inni wlasciciele Lancerow raczej chwala niz gania.... a ze sam jezdzilem Qashqaiem i Lancerem przed zakupem i widac jak wybralem...
czyli skoro kaszanke kupilo taka masa ludzi... to chyba oznacza ze ASX ma tez szanse na sukces...

Co nie oznacza od razu, ze nie ma aut lepszych w tej cenie... ale ogolnie kompaktowe crossovery nie sa niczym szczegolnym, bo za swoja cene nie oferuja znaczacej poprawy w stosunku do zwyklego kompaktu... no ale jak ludzie chca kupowac...
"klient nasz pan" mowia w MMC i robia "sztuczny szum" gdzie sie tylko da... :D

Odpowiedz do tematu