|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Zaworek zwrotny |
Autor |
Wiadomość |
Boniek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD'98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2010, 19:53 [Cari 1.9TD] Zaworek zwrotny
|
|
|
Witam,
Szukałem po forum ale nie znalazłem tego co oczekuje.
A więc, po tym jak przeczytałem forum stwierdziłem, że mój zaworek zwrotny paliwa nie działa prawidłowo, stwierdzam to po fakcie, ze ja ręcznie pod-pompuje paliwko to zapala przez dotyk a jak sobie postoi noc to zabulgocze zanim wejdzie w prawidłowe obroty.
No więc chciałem sobie go kupić lecz tu jest problem, bo do Carismy ani na Allegro ani w sklepach nie ma.
Pytanie, więc czy jest jakiś zaworek od innego modelu samochodu, który by pasował do mojego miśka bo nie chciałbym na darmo kupować innego zaworka w ciemno.
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 26-07-2010, 20:23
|
|
|
nie ma zaworku zwrotnego .
cofanie paliwa spowodowane jest nieszczelnością oblukaj czy gdzieś nie cieknie
możesz zastosować jakiś uniwersalny jak już musisz |
|
|
|
 |
Boniek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD'98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2010, 22:15
|
|
|
Nie ma? A przy tym mocowaniu co jest filtr Paliwa to nie ma? Bo z tego co patrze i czytałem tu na forum to chyba jest.
Nieszczelność hmm nie mam wycieku paliwa, wiec nie wiem gdzie możliwa byłaby nieszczelność. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 26-07-2010, 22:21
|
|
|
nie ma pompa rotacyjna i membranowa jest tak zbudowana że paliwo nie powinno uciekać z powrotem.
Zaworki zwrotne stosuje się w tedy jak komuś nie chce się zlokalizować nieszczelności
najczęściej ciekną: zawór prze-stawiacza ,lda, lub pod dźwignia gazu, zdarza się również na wtryskiwaczach. |
|
|
|
 |
|
|