Przesunięty przez: roch_27 20-08-2007, 10:11 |
Wyposażenie Galantów |
Autor |
Wiadomość |
Piospi
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 03' 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2010, 22:40
|
|
|
Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ? |
_________________ 三菱自動車工業株式会社 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-07-2010, 16:01
|
|
|
m6riano napisał/a: | miał ktoś u siebie gniazdko (sieciowe) zamontowane pod deska rozdzielczą nad nogami pasażera po lewej ich stronie? |
Ja mam, także skandynaw. To jest gniazdko do podłączenia grzałki kabinowej. Tylko nie stosuj zwykłej farelki
Piospi napisał/a: | Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ? |
Chodzi oczywiście o TCL. Nazewnictwo ESP wynika z niewiedzy piszących ogłoszenia |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 18-07-2010, 16:34
|
|
|
fj_mike napisał/a: | m6riano napisał/a: | miał ktoś u siebie gniazdko (sieciowe) zamontowane pod deska rozdzielczą nad nogami pasażera po lewej ich stronie? |
Ja mam, także skandynaw. To jest gniazdko do podłączenia grzałki kabinowej. Tylko nie stosuj zwykłej farelki
Piospi napisał/a: | Zauważyłem, że w szwajcarskich ogłoszeniach Galanty mają ESP. Czyli są wersje które posiadają pierwszy system oraz drugi ? |
Chodzi oczywiście o TCL. Nazewnictwo ESP wynika z niewiedzy piszących ogłoszenia |
ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu?
bo tak to nie działa |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-07-2010, 20:24
|
|
|
Cytat: | ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu? |
Oczy_wiście |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
m6riano

Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 18-07-2010, 22:24
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Cytat: | ale te gniazdko to działa chyba tylko w momencie podpięcia sieci pod ta łączówke z przodu? |
Oczy_wiście |
to lipa bo blacharz ktory mi lakierowal maske i zderzak odlaczyl i juz z powrotem nie podlaczyl... |
|
|
|
 |
Members only
Mitsumaniak Tobi

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS 1998
|
Wysłany: 22-07-2010, 08:43
|
|
|
hej. Ja mam inne pytanie. Mam galanta z 98 roku 2.0 GLS a nad tym emblematem GLS mam drugi emblemat z napisem FRESH. Wiecie może co to za cudo? czy po prostu ktoś sobie przylepił jakieś badziewie? załączam fotkę poniżej
http://www.fotosik.pl/pok...32dadba830.html |
|
|
|
 |
Jonny156
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
|
Wysłany: 22-07-2010, 09:07
|
|
|
Members only napisał/a: | hej. Ja mam inne pytanie. Mam galanta z 98 roku 2.0 GLS a nad tym emblematem GLS mam drugi emblemat z napisem FRESH. Wiecie może co to za cudo? czy po prostu ktoś sobie przylepił jakieś badziewie? załączam fotkę poniżej
http://www.fotosik.pl/pok...32dadba830.html |
Możesz być spokojny to naklejka doklejona przez jednego z właścicieli, na pewno nie jest oryginalna |
|
|
|
 |
Members only
Mitsumaniak Tobi

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS 1998
|
Wysłany: 22-07-2010, 09:14
|
|
|
Powiem że była wklejona dość estetycznie, każda litera osobno. Oczywiście zaraz po zakupie auta od razu zdrapałem ten napis bo nie lubię takich "gadżetów":) |
|
|
|
 |
marcinsz08
Nowy Forumowicz
Auto: Galant kombi 97r, 2.0 PB
|
Wysłany: 22-07-2010, 22:32
|
|
|
Witam
U mnie jest jeszcze oryginalne webasto i podgrzewana przednia szyba (webasto ma opis na karoserii więc raczej oryginał a szyba również ma opis mitsu więc zakładam że fabryka), popzedniwlaściceil twierdził że mitsu był na zamowienie rok 97 2.0 benz |
|
|
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2010, 22:45
|
|
|
marcinsz08 napisał/a: | Witam
U mnie jest jeszcze oryginalne webasto i podgrzewana przednia szyba (webasto ma opis na karoserii więc raczej oryginał a szyba również ma opis mitsu więc zakładam że fabryka), popzedniwlaściceil twierdził że mitsu był na zamowienie rok 97 2.0 benz |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
|
|
|
 |
fck
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 342 Skąd: Płock
|
Wysłany: 28-07-2010, 16:12
|
|
|
szyba podgrzewana nie jest tylko w fordach ghia, mozesz sobie do każdego zamówić. Wiem bo miałem focusa ostatniej gen. 1.6 td z taką szybką i była to najuboższa wersja
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku, całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza |
_________________ Mój Sport Edition A71 Hamilton Silver http://forum.mitsumaniaki...t=49430&start=0 |
|
|
|
 |
Danyael
Mitsumaniak

Auto: EA5W-6A13-F4A42
|
Wysłany: 31-07-2010, 18:45
|
|
|
tommyc1 napisał/a: | Zadałem to pytanie w osobnym temacie, ale nikt nie odpowiada a widzę, że jest temat ściśle z wyposazeniem rekinów zwiazany, więc pytam jeszcze raz: czy wersje Avance były wyposazane w szyberdach? Pytam, bo nie spotkałem się z tak wyposażonym galantem w tej wersji w ofertach sprzedażowych... a myślę o zakupie tej wersji. Mam taki dach w swoim i nie chcałbym z tego rezygnować, bo to super sprawa.
[ Dodano: 17-07-2010, 07:14 ]
He he, a myślałem, ze to proste pytanie dla znawców tematu... i las rąk . |
Sprawdź to ogłoszenie:
http://www.autoscout24.ch...87&page=5&row=3 |
_________________ EA5W-6A13-F4A42 98'- skasowany przez Navarę
EA5W-6A13-F4A42 01' Avance - aktualnie |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 01-08-2010, 12:02
|
|
|
axg napisał/a: |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
Element podgrzewający szybę jest schowany w podszybiu.
[ Dodano: 01-08-2010, 11:06 ]
fck napisał/a: |
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku... |
Przynajmniej od 4 lat się o tym rozpisujemy na forum. Temat o hamulcach ma kilkadziesiat stron...
fck napisał/a: | ...całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza |
Nie czarną....
Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna. Radzą się przyjrzeć w świetle dziennym.
Obie sekcje konsoli (górna i dolna) były czarne tylko w Galantach ECxx na rynek JDM. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-08-2010, 15:33
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna | Potwierdzam. |
|
|
|
 |
m6riano

|
Wysłany: 02-08-2010, 20:45
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | axg napisał/a: |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
Element podgrzewający szybę jest schowany w podszybiu.
[ Dodano: 01-08-2010, 11:06 ]
fck napisał/a: |
Poza tym ktoś pisał o różnicach w Sport Edition, nie opisał wszystkiego. Sporty mają też większe tarcze z przodu, podobno (ale nie sprawdzałem) dwutłoczkowe zaciski, inny kolor weluru w środku... |
Przynajmniej od 4 lat się o tym rozpisujemy na forum. Temat o hamulcach ma kilkadziesiat stron...
fck napisał/a: | ...całą deskę rozdzielczą czarną, dymione lamki oświetlenia wnętrza |
Nie czarną....
Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna. Radzą się przyjrzeć w świetle dziennym.
Obie sekcje konsoli (górna i dolna) były czarne tylko w Galantach ECxx na rynek JDM. |
Czyli skoro mam wersje szwedzką to też mam podgrzewaną przednią szybę?
jak to sprawdzić? |
|
|
|
 |
|