|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana komputera |
Autor |
Wiadomość |
jacekwst
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 2.0 diesel
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-07-2010, 16:28 Zmiana komputera
|
|
|
Witam!
W związku z tym iż nie działa Mi podgrzewanie świec żarowych przymierzam się do wymiany komputera , mam więc pytanie jak to zrobić , czy potem trzeba jakoś zresetować błędy itp ? Prosżę o poradę |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-07-2010, 11:11
|
|
|
jacekwst, a masz immobilizer? Jeśli tak to będzie CI potrzebne więcej gratów niż samo ECU.
Jeśli nie to nie będziesz musiał nic resetować. Podłączasz i jeździsz. Warunek, by miał identyczne oznaczenia. Jesteś pewien, że to ECU nie podaje napięcia? Sprawdziłeś wszystkie przewody? |
|
|
|
 |
jacekwst
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 2.0 diesel
|
Wysłany: 29-07-2010, 12:43
|
|
|
Owczar dzięki za odpowiedz... bo już zaczynałem wątpić , że ktoś odpowie Więc tak , dogrzebałem się do Sterownika, rozkręciłem go i okazało się , że 1 z kondenatorów poprostu " wystrzelił" , i to było przyczyną niegrzania świec. Znajomy elektronik pozakładał Mi nowe kondensatory, popoprwaiał ścieżki i wszystko śmiga jak należy . W tym czasie zamówiełem też na allegro od gościa sterownik do diesla ale okazało się , że ten zamówiony ma tylko 1 podpięcie więc nie pasował jak ktoś będzie potrzebował to tanio sprzedam |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 29-07-2010, 13:00
|