Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czy wymieniać rozrząd w diamancie
Autor Wiadomość
kondzio diamant 
Nowy Forumowicz
Kondzio Diamant

Auto: mitsubishi diamante
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2010, 21:34   czy wymieniać rozrząd w diamancie

mam pytanie kupiłem tydzień temu diamanta i zastanawiam się czy wymieniać rozrząd 3.o 24v byłem w sklepie i po zniżkach wyszło 780 zł , szukam kogoś z warszawy albo okolic z sigmą 3.0 24v chce zobaczyć coś pod maską bo jak kupiłem samochód to wszystko pod maską mam porozpinane bo gościu od którego kupiłem wyjmował manułalną skrzynię i wszystko rozwalił włącznie z deską rozdzielczą, teraz muszę to wszystko spiąć do kupy.POZDRAWIAM KONRAD!!!! :roll:

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 28-07-2010, 21:37   Re: czy wymieniać rozrząd w diamancie

kondzio diamant napisał/a:
mam pytanie kupiłem tydzień temu diamanta i zastanawiam się czy wymieniać rozrząd 3.o 24v byłem w sklepie i po zniżkach wyszło 780 zł , szukam kogoś z warszawy albo okolic z sigmą 3.0 24v chce zobaczyć coś pod maską bo jak kupiłem samochód to wszystko pod maską mam porozpinane bo gościu od którego kupiłem wyjmował manułalną skrzynię i wszystko rozwalił włącznie z deską rozdzielczą, teraz muszę to wszystko spiąć do kupy.POZDRAWIAM KONRAD!!!! :roll:

Jeśli nie jest udokumentowana w jakikolwiek sposób poprzednia wymiana to pasuje wymienić. Co do cen się słabo starali...jak się postarasz opedzisz za połowe tego. Było nie tak dawno robione podsumowanie. :idea: Szukanie nie boli :)

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

kondzio diamant 
Nowy Forumowicz
Kondzio Diamant

Auto: mitsubishi diamante
Wysłany: 28-07-2010, 21:45   

rozmawiałem z kolegą z forum i powiedział że on nigdy nie wymieniał napinacza hydraulicznego tylko paski i
rolki...

[ Dodano: 28-07-2010, 21:56 ]
może masz jakieś namiary na jakiś sklepik z tym rozrządem :biggrin:

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 28-07-2010, 22:39   

kondzio diamant napisał/a:
rozmawiałem z kolegą z forum i powiedział że on nigdy nie wymieniał napinacza hydraulicznego tylko paski i
rolki...

[ Dodano: 28-07-2010, 21:56 ]
może masz jakieś namiary na jakiś sklepik z tym rozrządem :biggrin:

Intercars na zniżkach klubowych albo firmowych. Wszystko było opisywane ;)
Bez wymiany napinacza się obedzie choć jeśli chcesz trzymać auto dłużej to wypada wymienić.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 29-07-2010, 10:10   

Czy to diamante za 3300 z robionymi reflektorami soczewkowymi? Opis wydaje się podobny. Jesli to to , to miałem okazję kupić go na części , a auto ma swoją historię.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 29-07-2010, 15:16   

mam napinacz ....paragon sprzedaży tez - możemy się dogadać ...tanio

Rajek 
Forumowicz
fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Wysłany: 29-07-2010, 19:15   

ja w zeszłym tygodniu wymieniałem kompletny rozrząd i dałem....uwaga...1365 zł.... no ale wymieniony! :) jestem z Wawy także jak chcesz zobaczyć to pisz....

[ Dodano: 29-07-2010, 19:16 ]
plus robocizna oczywiście

Odpowiedz do tematu