Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi
Autor Wiadomość
yerzo 
Nowy Forumowicz

Auto: 2,0 DID Outlander 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-06-2010, 11:04   Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi

W skrocie :

W gronie pick-up'ów zwyciężyło Mitsubishi L200, wygrywając m. in. z Nissanem Navarą. Drugie miejsce w kategorii vanów 4x4 za Citroënem C-Crosser zajął Outlander, a trzecie Mitsubishi Shogun (w Europie kontynentalnej znany jako Pajero).

http://www.autoinfo.pl/wi...di-i-mitsubishi

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 25-06-2010, 21:39   Re: Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi

yerzo napisał/a:
W skrocie :

W gronie pick-up'ów zwyciężyło Mitsubishi L200, wygrywając m. in. z Nissanem Navarą. Drugie miejsce w kategorii vanów 4x4 za Citroënem C-Crosser zajął Outlander, a trzecie Mitsubishi Shogun (w Europie kontynentalnej znany jako Pajero).

http://www.autoinfo.pl/wi...di-i-mitsubishi

To tak jak z Oplami-nikt nie chce tego chłamu na siebie brać... :badgrin: :wink:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 26-06-2010, 08:48   

karol_alasz napisał/a:
To tak jak z Oplami-nikt nie chce tego chłamu na siebie brać...

pogadaj ze zwolennikami opla,ciekawe czy mają to samo zdanie

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 28-06-2010, 19:08   

13zbyszek13 napisał/a:
pogadaj ze zwolennikami opla,ciekawe czy mają to samo zdanie

Ja mam Opla-dlatego pozwoliłem sobie na taki komentarz... :twisted: Oczywiście nie jest to żadne OPC ani GTS... Po prostu Opel.Żeby dodać smaczku swojej opini nadmienię ,że przynajmniej w PZU zawsze była na niego zniżka w ubezpieczeniu (20%).

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 05-07-2010, 22:12   

Do tej pory skradziono mi Seicento 1.1 i Golfa IV. :-(
Nawet najmniejsze wskazanie, że Outek jest mało atrakcyjny lub trudny do kradzieży cieszy mnie niezmiernie. ;-)

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Wysłany: 08-07-2010, 14:27   

wcale się nie dziwię że trudno ukraść miśka... czasami sam nie wiem dlaczego wyje mi alarm :P :P

a co do opli to się zgadzam .. mam insignię i pewnie nikt jej nie ukradnie.. :( do końca leasingu

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 30-07-2010, 01:30   

Hiszpan napisał/a:
Do tej pory skradziono mi Seicento 1.1 i Golfa IV. :-(
Nawet najmniejsze wskazanie, że Outek jest mało atrakcyjny lub trudny do kradzieży cieszy mnie niezmiernie. ;-)

Szanowny mod Outlander
Niestety z przykrością stwierdzam, iż jest to bardzo prosty model do kradzieży. Ten samochód odpala nawet bez kluczyka. Kolejna buba Mitsubishi.

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 30-07-2010, 14:09   

Cytat:
Niestety z przykrością stwierdzam, iż jest to bardzo prosty model do kradzieży. Ten samochód odpala nawet bez kluczyka. Kolejna buba Mitsubishi.

To jakaś nowośc, bo mój bez kluczyka nie chce odpalić.... :roll:

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-07-2010, 20:08   

To odpal swój pojazd z kluczyka i na pracującym silniku zanieś kluczyk do domu. Możesz gasić silnik i odpalać go ponownie nie przekręcając stacyjki do zero i tak możesz jeździć cały dzień. komunikat na wyświetlaczu wrzeszczy, że nie ma kluczyka. I co jak i tak zapala.
Tylko brakuje by złodzieje wywalali nas na pasach , bo kluczyka nie potrzebują. Paranoja
W żadnym aucie nie ma takiej tandety.

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 30-07-2010, 22:42   

wredlin, wydaje mi sie ze nasze auto tak sie nie zachowuje, jutro to sprawdze i napisze co i jak ;)

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-07-2010, 23:16   

cebull napisał/a:
wredlin, wydaje mi sie ze nasze auto tak sie nie zachowuje, jutro to sprawdze i napisze co i jak ;)

Przykro mi przyjacielu. Mamy dwa w domu takie same modele i oba tak samo działają. Przepraszam ale w głowie mi sie nie mieści taki bubel.

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 31-07-2010, 12:32   

Cytat:

Tylko brakuje by złodzieje wywalali nas na pasach bo kluczyka nie potrzebują. Paranoja

Aż się nie chce czytac tych filozofii.
Jak Cie wywalą na pasach z jakiegokolwiek auto to i tak kluczyk zostawiłbys w stacyjce, i by sobie pojechali. No chyba, że masz refleks i wyciągnąłbys kluczyk, który i tak by Ci zabrali :badgrin:

W Outku wystarzy przekecić na zero i narazie, spadamy z pilotem w kieszeni i niech się męczą, no chyba że złodziej byłby bardziej w temacie to chciałby nam skroić pilota.

Cytat:
To odpal swój pojazd z kluczyka i na pracującym silniku zanieś kluczyk do domu. Możesz gasić silnik i odpalać go ponownie nie przekręcając stacyjki do zero i tak możesz jeździć cały dzień. komunikat na wyświetlaczu wrzeszczy, że nie ma kluczyka. I co jak i tak zapala.

Z tego co mi wiadomo, to stacyjkę zawsze należy przekręcić na zero w każdym aucie :roll:

Nie rozumiesz , że w systemie bezkluczykowym przekręcenie na zero jest równoznaczne z wyniesieniem kluczyka w innych autach bez tego systemu?

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-07-2010, 13:42   

Aż się nie chce czytac tych filozofii.
to nie czytaj nikt nie zmusza.

Jak Cie wywalą na pasach z jakiegokolwiek auto to i tak kluczyk zostawiłbys w stacyjce, i by sobie pojechali. No chyba, że masz refleks i wyciągnąłbys kluczyk, który i tak by Ci zabrali :badgrin:

Jak jesteś taki ochoczy do oddania to oddasz. Ja bym go szybciej wyrzucił.

W Outku wystarzy przekecić na zero i narazie, spadamy z pilotem w kieszeni i niech się męczą, no chyba że złodziej byłby bardziej w temacie to chciałby nam skroić pilota.
Nie rozumiesz , że w systemie bezkluczykowym przekręcenie na zero jest równoznaczne z wyniesieniem kluczyka w innych autach bez tego systemu

Ale jeżeli dalej poszukasz w swojej głowie: to na pasach wylatujesz z samochodu , auto robi poczciwą żabkę i złodziej nie potrzebuje nawet twoich kluczyków.

Z tego co mi wiadomo, to stacyjkę zawsze należy przekręcić na zero w każdym aucie :roll:

Ale każde inne auto po żabce pozwala tylko wyłączyć stacyjkę całkowicie do zera a nie ponownie przekręcić na rozrusznik.

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 31-07-2010, 13:42   

Sprawdzone - odpala po pojedynczym przekreceniu

co do kradziezy - ja maja ukrasc to i tak ukradna i nic na to nie poradzimy :( , ale po to jest ubezpieczenie by sie choc troche zabezpieczyc moze nei przed kradzieza ale na pewno przed jej skutkami ;)

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-07-2010, 14:03   

Właśnie cebull
Ale tak nie powinno być

Odpowiedz do tematu