Lancer i jego spojler a myjnie automatyczne |
Autor |
Wiadomość |
lukas1
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 337 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 26-07-2010, 10:15
|
|
|
ja nie wiem co za histrie kraza o tych automatach , ja od samego zakupu uzywam automatu i wszytko ok poza pewnie takimi samymi ryskami jakie macie po recznej. |
_________________ Z C4 na Lancera jak z chinskich trampek na chinskie korki |
|
|
|
 |
megas1
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 26-07-2010, 13:29 Mycie automatem
|
|
|
Nigdy nie pojadę na automatyczną bo:
1. Nie wiem w jakim stanie są szczotki i z jaką siłą działają
2. Myjąc ręcznie mogę obejrzeć lakier pod kątem odprysków i usunąć różne g.... przylepione do lakieru
3. Pamiętam taki wywiad z profesjonalnym kierowcą limuzyny - wg niego mycie tylko ręczne, co więcej jeżeli szczotka albo gąbka czy szmata miały kontakt z ziemią (i ziarenkami piasku czy czegoś tam) to szła od razu do śmieci używał nowej. |
|
|
|
 |
olosoft
Mitsumaniak 02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
|
Wysłany: 26-07-2010, 13:59
|
|
|
Myję sam myjką ciśnieniową i miękką gąbką. Jak mam lenia to jadę na zaprzyjaźnioną myjnię ręczną gdzie od lat myję samochody. Czasami korzystam z myjni samoobsługowej ale to tylko żeby zgrubnie bród spłukać bo wiadomo, że dokładnie niczego się tam nie umyje.
Na automat nigdy nie pojadę wolę już jeździć brudnym. |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-07-2010, 14:15
|
|
|
lukas1 napisał/a: | ja nie wiem co za histrie kraza o tych automatach , ja od samego zakupu uzywam automatu i wszytko ok |
Ja myłem parę razy i jakoś lakieru mi nie wytarło
Prawda jest taka, że rzeczywiście myjnia automatyczna zostawia trochę rys widocznych pod światło, ale przy trwałości lakieru jest on i tak porysowany, i to bardziej od innych rzeczy, niż od myjni...
Ja nie używam automatu, bo po prostu nie domywa mi w zakamarkach. A myjnia ręczna kosztuje co prawda 35 zł, ale za to robią porządnie. Raz na miesiąc - dwa można się rzucić |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-07-2010, 16:10
|
|
|
My naszego SB tylko na bezdotykowej. Nie widziałem na nim rys, ale może się nie przyglądałem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 30-07-2010, 15:22