[CA5A 1.8] Tarcze hamulcowe tył |
Autor |
Wiadomość |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 31-07-2010, 01:19 [CA5A 1.8] Tarcze hamulcowe tył
|
|
|
Jakie tarcze na tył, bo ze wstepnych rozpoznan dostepność nie za ciekawa, wiec bede kombinował. |
|
|
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 1073 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 01-08-2010, 08:39
|
|
|
tył i tak słabo hebluje w gti więc kup 1wsze lepsze |
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 01-08-2010, 16:50
|
|
|
Cały uklad hamulcowy zregenerowany wiec nie przewiduje gorszego tyłu.
A "japan line i społka" odpada z załozenia. Na hamulcach sie nie oszczedza. |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:25
|
|
|
Siła hamowania i tak idzie na przód a za ostry tył spowoduje zblokowanie tyłu i poślizg, no ale co racja to racja, jezeli masz fundusze to ok ale jak liczysz kase to skutecznosc nawet po regeneracji ukladu nie bedzie taka ze wykożysta potencjał czesci ktore wsadzisz (na korektorze sily hamowania masz przez fabryke ustawione). no chyba ze masz zamiar lada moment powymieniach wszystko na skuteczniejsze (np. zaciski). A Japan line nie sa az tak złe znam gorsze Pozatym nie zapomnij ze jak z tyłu bedziesz miał wypasy a z przodu zostawisz bez zmian to auto na lewej nodze ładnie bokami bedzie latać o ile nie bedzie sie obracać |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:47
|
|
|
Poki co znalazlem TRW na tył, ale stan magazynowy „0”, czyli nie znalazlem
Na stronie Brembo – tyłu brak.
Inne „znane” firmy tez lipa (albo ja zle szukam)
Czy Mirage 1.8SOHC ma te same tarcze z tyłu?
Przod juz kupiony:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45 |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2010, 19:43
|
|
|
A moze Ferodo?
Symbol DDF988 |
|
|
|
 |
Gonor
Nowy Forumowicz
Auto: CA0
|
Wysłany: 01-08-2010, 22:45
|
|
|
Pozwolicie że się doczepie do tematu
Zabrałem się za oględziny moich tarcz z powodu ocierania kół. Tarcze ee jak na moją wiedzę wyglądały okropnie na końcach gdzie nie łapały klocki całe w kilku milimetrowej rdzy, tam gdzie łapały końcami zresztą też jakieś górki spowodowane korozja , od tyłu czarny nagar, oczyszczenie jednej zajęło ponad dobrą godzinę, miałem nadzieje że coś to pomoże i pomogło, ale nie do końca, nie da się ich doprowadzić do odpowiedniego stanu i do tego dziwnie wytarte klocki (jeszcze dość grube) po przejechaniu kilku km i hamować moje alu całe czarne klocki widać się trą, ale nie oczekuje jakiegoś cudu. Więc zacząłem szukać, znalazłem tarcze ATE podobno to jedne z lepszych (168zl/szt) do tego klocki pewnie też się jakieś znajdzie.
Pytanie moje brzmi czy zabierając się już za wymiane tarcz i klocków opłaca się jeszcze na coś zwrócić uwagę jak już wszystko porozkręcam , żeby wydana kasa zaraz nie poszła w błoto bo o jakimś duperelku nie wiedziałem i mi się zaraz posypią ? :/ z góry thx |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 01-08-2010, 23:59
|
|
|
Gonor napisał/a: | Pozwolicie że się doczepie do tematu
|
Jak problem dotyczy tylu w CA5A to tak, jesli nie to nie
Jezeli nie dotyczy - to przebrnij przez tematy dotyczace hamulcow w CA0 i zrob to wszystko u siebie.
Domyslam sie, ze niedawno kupiles auto wiec im dokladniej cos zrobisz teraz, tym mniej problemow bedziesz mial pozniej.
Jak bedziesz zmieniał tarcze – dokladnie przegladnij zacisk, co zuzyte wymien, co trzeba przesmarowac przesmaruj, kup nowe klocki, przegladnij przewody hamulcowe elastyczne pod katem pekniec, metalowe pod kątem zagięć, zmien plyn hamulcowy, dobrze odpowietrz i bedzie „cacy”
Tu przydatny temat, ktory mozesz kontynuowac jezeli problem nie dotyczy gti-ka :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48828 |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-08-2010, 08:47
|
|
|
Polecic jeszcze nie moge ale słuszałem duzo dobrego o firmie nowej speedmax. wsadziłem u siebie ale jeszcze nie testowałem są ciut droższe od zamiennikow ale nacinane polecam za to MIKODA http://www.mikoda.pl/sklep/c878,COLT-IV--CA-A- nie wiem czy przypasza ale mozecie pisac maile do nich. porządna polska firma lepsza od niejednej markowej ;)maja jeszcze serie GT nacicnano wiercone i malowane ale do mnie nie nmieli ;( |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-08-2010, 12:18
|
|
|
Mikoda nie robi do gti.
Mnie nie pasuje ta firma. Stawiam ich na tej samej polce co "no name" mimo bardzo przychylnych recenzji na Forum (glownie w Galancie).
Raz sie na nich sparzylem (nie w Misku), a staram sie nie powielac bledow.
Ferodo by mi pasowały, ale nie moge ich znalezc |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2010, 12:47
|
|
|
Przecież jest InterCars w Krakowie
Mozna też zamówić przez internet http://sklep.intercars.com.pl/ trzeba sie zarejestrować.
Niby stan 0 ,ale najlepiej zadzwoń bezpośrednio do oddziału, bo ten katalog nie pokazuje wszystkiego. |
|
|
|
 |
|