Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Problem po włączeniu klimy i falujące obroty
Autor Wiadomość
kubaprzerwa 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-08-2010, 09:15   [Cari 1.8 GDI] Problem po włączeniu klimy i falujące obroty

Witam. Może któryś z magików mi pomoże bo mi ręce opadają. Problem polega na tym, że standardowo falują obroty ale do tego doszło niedawno..... Włączam klimę i silnik ma 200 obr/m albo gaśnie ( najczęściej ) co może być spowodowane tym. i gdzie tego szukać. Pomocy panowie i panie. Po podpięciu do kompa nic nie pokazuje. Przepływomierz i dolot czyszczony i nic. Możliwe ze brak połączenia miedzy kompem silnika a sterownikiem klimy (pompa działa) ?? jeżeli tak jak to naprawić. Pozdrawiam. Kuba :(

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-08-2010, 13:42   

Uczyłeś auto obrotów?

kubaprzerwa 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-08-2010, 13:54   

Niewydajne mi się ze to kwestia obrotów bo wyłączając klimę jest ok . nie wiem czy jest możliwość przestawienia obrotów gdy klima pracuje albo gdy nie. Jeżeli się mylę to prosze o pomoc jak to zrobić może pomoże... :-)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 04-08-2010, 11:24   

Nie zaszkodzi spróbować bo to nic nie kosztuje a może pomóc.

kubaprzerwa 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-08-2010, 08:09   

Witam. Przeczyściłem taką spirale z blaszek przy sterowniku od klimy( ja filtra przeciwpyłkowego nie posiadam) . Znajduje się ona za schowkiem pasażera. Ktoś nazwał tu na forum to filtr przeciw pyłkowy, ale mi to na filtr nie wygląda ( na jakiej on zasadzie miałby dziłąć elektrostatyki??). Przeczyściłem i pomogło. Nie wiem na jak długo ale zobaczymy, może problem tkwił w instalacji, może było jakieś zwarcie i alternator go tak dusił jak się klimę włączyło a nie sprężarka klimy. A może tzw. styku brak.... :-) Falujące obroty też znikły, ciekawe na jak długo.... hehehe;]

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 05-08-2010, 10:20   

To jest filtr elektrostatyczny z jonizatorem. Siateczka zatrzymuje większe obiekty, ta spirala zatrzymuje kurz , pył, itd. Natomiast jonizator zabija ewentualne bakterie czy inne badziewie ozonem.

Odpowiedz do tematu