Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Podgrzewanie foteli i lusterek w Elegance
Autor Wiadomość
domel_radom 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-08-2010, 22:42   [Cari 1.8 GDI] Podgrzewanie foteli i lusterek w Elegance

Witajcie,

spróbowałem poszukać czegoś poprzez wyszukiwarkę i znalazłem w połowie odpowiedź na swoje pytania.

- Jak włączyć podgrzewanie lusterek?
odp: Przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby załączają się też i lusterka. Po 20 minutach automatycznie się wyłączają.

Prawda to?

- Jak włączyć i sterować podgrzewaniem foteli
Na to pytanie nie znam odpowiedzi

Oto zdjęcia panelu sterującego u mnie.

I jeszcze dwa pytania:

- Jakie dodatkowe funkcje mam dzięki oryginalnemu radiu? Mogę zmieniać wskazania na wyświetlaczu głównym wiem (ile km jeszcze przejadę, spalanie, temperatury zew. i wew.). Coś jeszcze?

- Jak się włącza światła drogowe? :D D mam ją od 3 miesięcy praktycznie i umiem tylko dawać 'strzały' tymi światłami :D

Pozdr.
Dominik

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 03-08-2010, 22:50   Re: Podgrzewanie foteli i lusterek w Elegance

.

Cytat:
- Jak włączyć podgrzewanie lusterek?
odp: Przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby załączają się też i lusterka. Po 20 minutach automatycznie się wyłączają.

Prawda to?

Chyba tak, ale albo moje nie działają, albo w Elegance nie były podgrzewane bo ja tego nie zauważam.

Cytat:
- Jak włączyć i sterować podgrzewaniem foteli
Na to pytanie nie znam odpowiedzi

Bo Elegance nie ma podgrzewania foteli w standardzie. Przynajmniej moje. Miałbyś odpowiednie przyciski gdyby było.

Cytat:
I jeszcze dwa pytania:

- Jakie dodatkowe funkcje mam dzięki oryginalnemu radiu? Mogę zmieniać wskazania na wyświetlaczu głównym wiem (ile km jeszcze przejadę, spalanie, temperatury zew. i wew.). Coś jeszcze?

Chyba nie.

Cytat:
- Jak się włącza światła drogowe? :D D mam ją od 3 miesięcy praktycznie i umiem tylko dawać 'strzały' tymi światłami :D

Musisz popchnąć przełącznik w kierunku od siebie.
Ostatnio zmieniony przez Moomin 03-08-2010, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 03-08-2010, 22:56   

w mojej cari lusterka podgrzewane załączają się jak wciskam przycisk podgrzewania tylniej szyby a co do podgrzewanych foteli to przełączniki powinny być pomiędzy fotelami z napisem HI oraz LOW tak przynajmniej u mnie w starej cari było i to chyba tyle na ten temat.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 04-08-2010, 10:37   Re: Podgrzewanie foteli i lusterek w Elegance

domel_radom napisał/a:

Masz automatyczny włącznik świateł rozumiem, nie włączasz ich przekręcając dźwignię. Żeby włączyć drogowe na stałe włącznik świateł musi być przekręcony. Podgrzewanie foteli tak jak napisał kolega. Sprawdź pod fotelem ile do niego kabli idzie, żółty kabel z czerwoną wtyczką airbag, niebieski ogrzewanie fotela.

domel_radom 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 04-08-2010, 14:03   Re: Podgrzewanie foteli i lusterek w Elegance

Moomin napisał/a:

Cytat:

Musisz popchnąć przełącznik w kierunku od siebie.

nie da się tak, od siebie nie idzie. mogę tylko do siebie 'dawać strzały' ;]

[ Dodano: 04-08-2010, 14:06 ]
wichura1 napisał/a:
domel_radom napisał/a:

Masz automatyczny włącznik świateł rozumiem, nie włączasz ich przekręcając dźwignię. Żeby włączyć drogowe na stałe włącznik świateł musi być przekręcony. Podgrzewanie foteli tak jak napisał kolega. Sprawdź pod fotelem ile do niego kabli idzie, żółty kabel z czerwoną wtyczką airbag, niebieski ogrzewanie fotela.

Nie bardzo rozumiem co z tymi światłami mi napisałeś.
Wchodzę do samochodu, włączam silnik, ustawiam światła mijania i... biorąc mahadełko do siebie daję 'strzały' ale nie wiem jak na stałe ustawić drogowe.

Mam żółty kabel tylko, niestety ;) )

Co do ogrzewanych lusterek jeszcze. To jest standard? Bo włączyłem ogrzewanie tylnej szyby, szybę spryskałem i czekałem czy jakoś szybciej wyschnie, nic z tych rzeczy. Zmieniałem moc wiania, temperaturę i też bez zmian, tylko obroty mi z 700 na 400 spadły jak ustawiłem na max. gorący nawiew :D

observer 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II 1.8GDI
Wysłany: 04-08-2010, 16:41   

U mnie chyba się nie wyłącza ogrzewanie po 20 min, ale załącza się jak wyżej napisano.
Czy masz podgrzewane to zobaczysz jak będziesz miał zaparowane lub zamarznięte. To ogrzewanie nie działa tak jak gorące żelazko, także nie zauważysz szybszego parowania bo temperatura szkła podnosi się bardzo niewiele. Przy letnich temperaturach w ogóle nie zauważysz.

Radio przełącza śr. spalanie / ilość km do tankowania / śr. prędkość + rsesetowanie.
Temperaturę pokazuje tylko zewnętrzną i (z tego co pamiętam) jest cały czas na wyświetlaczu.

Światła - musisz mocniej dźwignię pociągnąć do siebie. Tak jak mrugasz , tylko mocniej i się przełączą.
Tak jest przynajmniej w mojej wersji.
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#718658

Odpowiedz do tematu