|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Dziwne Drgania na Biegu jałowym - N oraz Parking - |
Autor |
Wiadomość |
Robert-SMOK
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Pajero IV, 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-03-2010, 22:24 [3.2 DID] Dziwne Drgania na Biegu jałowym - N oraz Parking -
|
|
|
Witam- mam przebieg 27 tyś km i zauważyłem ostatnio takie dziwne drgania- występują nieregularnie na postoju na wolnych obrotach- tak jakby co chwile były takie lekkie boczne drgania-wskazówka obrotów wskazuje równomierne obroty na tym samym poziomie - a mimo to czuć tak co kilka sekund takie lekkie drgania które przenoszą się na karoserie samochodu -
choć w tym samym czasie co jakis czas zauwazyłem drgania z tyłu auta- w trakcie ruszania- tak jakby wydech wpadał w drgania i uderzał o podłogę nadwozia z tyłu jes to odczuwalnetak tylko na chwilkę. Czy te 2 fakty moga być ze sobą powiązane??
Miał ktoś takie objawy?? Nie miałem czasy wybrać się na podniesienie auta i zaglądniecie od dołu- Autko moje nie posiada gwarancji. Pozdrawiam. |
_________________ Robert-SMOK
 |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 04-03-2010, 21:14
|
|
|
Mam to samo w Pajero III 2006 r. Przebieg 60 tys. km. Ciekawe, że zimą nie występowały drgania a teraz znowu pojawiają się od czasu do czasu. Tak samo przy zapalaniu. Raz pali "miękko" a raz kopie w nieprzyjemny sposób. Myślę, że to kwestia regulacji pompy lub silnika.
Pozdrawiam |
|
 |
jw1900
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
|
Wysłany: 10-03-2010, 13:00
|
|
|
Pewnie to co innego, ale "mechanizm dzialania" moze byc podobny - wgniotlem kiedys oslone gdzies tam pod silnikiem, tak ze czegos tam dotykala, efekt byl taki, ze na jalowym, na P albo przy ruszaniu, kiedy jeszcze byly wolne obroty, nieregularnie wibracje silnika przenosilo i telepalo nadwoziem, nie jakos strasznie, ale z racji nieregularnosci mialem wrazenie, jakby silnik dostawal arytmii. Obroty przy tym byly rownomierne. Po "odgnieceniu" wgniecenia - jak reka odjal.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
lotr
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO V80 2007
|
Wysłany: 04-08-2010, 21:03 drgania silnika
|
|
|
witam
ja tez mialem drgania w silnika (pajero 2007 rok 170km) okazalo sie padl regulator napiecia, inne objawy to pulsacja swiatel w kabinie i pozycyjnych wraz z swiatlami tylnymi. teraz jest ok. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|