Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Demontaż Kokpitu
Autor Wiadomość
argie1
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 11:28   [ALL] Demontaż Kokpitu

Posiadam colta `95 silnik 1.3 , mam przepalone diody podswietlające pokrętła i przełączniki na kokpicie, mam pytanko jak można dostać sie do diod by je wymienić, czy muszę demontowac całość????? Z góry dziękuje za wszystkie porady.
Ostatnio zmieniony przez harpagan 25-10-2007, 20:37, w całości zmieniany 2 razy  

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2006, 11:45   

O ile z samym oswietleniem kokpitu nie ma wiekszego problemu to przelaczniki wymagaja troche cierpliwosci.
Zeby dostac sie do podswietlenia wskaznikow od nawiewow oraz popielniczki i schowka obok niej to wlasciwie odkrecasz tylko 2 srubki. Mieszcza sie one tuz pod srodkowym nawiewem. Odkrecasz i delikatnie zdjemujesz odczepiajac zaczepy. Teraz juz widzisz kabelki idace do podswietlenia i idac za nimi dochodzisz do miejsc gdzie sa zaczepione. O ile dobrze pamietam na gorze sa 2 zarowki i 2 do zapalniczki i schowka. Wymiana jest dziecinnie prosta.
Schody zaczynaja sie przy podswietleniu przyciskow. Wiekszosc tych przyciskow jest na zaczepach wiec wymontowanie z kokpitu jest dosc proste. Kazdy przycisk trzeba rozebrac a to juz wcale nie jest takie latwie i zajmuje troche czasu i w noim przypadku stracilem tam troche nerwow :lol: . Z zarowkami tez troche trzeba sie pobawic i powyginac nozki. Nie zapomnij pozakladac tych kolorowych kondonkow bo gole zarowki swieca moim zdaniem naprawde brzydko. Skladania to juz bulka z maslem. U mnie czas calej operacji przy wymianie wszystkich zarowek to jakies poltorej godziny zakladajac ze robilem to naprawde spokojnie
Powodzenia :D

SEBULBON
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 12:03   Re: Demontaż Kokpitu

argie1 napisał/a:
Posiadam colta `95 silnik 1.3 , mam przepalone diody podswietlające pokrętła i przełączniki na kokpicie, mam pytanko jak można dostać sie do diod by je wymienić, czy muszę demontowac całość????? Z góry dziękuje za wszystkie porady.

zgłoś sie do wichury1 ma potrzebne schematy do demontażu kokpitu od colta

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-09-2006, 12:10   Re: Demontaż Kokpitu

SEBULBON napisał/a:
argie1 napisał/a:

zgłoś sie do wichury1 ma potrzebne schematy do demontażu kokpitu od colta

A nawet na forum w dziale Colt FAQ sa wklejone skany z serwisówki...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

lorek10
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 16:42   

Witam. Mam colta 94 r 1,3 i żadne przyciski nie sa podświetlone. Tak ma byc czy są poprzepalane. Pozdrawiam. Jeżeli się maja palic to jakie. Pozdrawiam.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 17:04   

przyciski powinny byc podswietlone, zarowki takie malutkie z wasikami nie znam oznaczec, moze znajde fotke

lorek10
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2006, 19:30   

Jeszcze jedno pytanie. Czy przyciski się podswietlają tylko w wyniku włączenia przełącznika czy pala sie cały czas. I jakie przełączniki się palą? Pozdrawiam.

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 26-09-2006, 20:21   

Przełączniki świecą sie a nie palą :twisted: po włączeniu swiateł postojowych lub mijania... w każdym razie postojówki muszą świecić - po włączeniu samego przycisku zmienia on kolor świecenia lub zapala sie jakać kontrolka lub diodka...

Pozdrówka

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Wysłany: 26-09-2006, 23:16   

lorek10 napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie. Czy przyciski się podswietlają tylko w wyniku włączenia przełącznika czy pala sie cały czas. I jakie przełączniki się palą? Pozdrawiam.

Tak jak Romel napisal po wlaczeniu swiatel powinny swiecic sie wszystkie przelaczniki. U mnie jedyny ktory "reaguje" na wcisniecie to podgrzewanie tylnej szyby/lusterek. Cala reszta po zaatakowaniu palcem pozostaje bez zmian z tym ze zapala(zaswieca? :twisted: ) sie odpowiednia kontrolka na zegarach (poza przednimi przeciwmgielnymi)

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 10:25   

3 raz to rozbierałem więc doszedłem do wprawy 8)
Wyd mi się tylko że przycisk od awaryjnych świeci/mruga tylko jak sie je włączy... Czy u Was świeci non stop?

To jest rozebrany przycisk od podgrzewania tylnej szyby. Jak sie nazywają te żarówki?
One są w takich gumkach w kształcie litery T.
Rozumiem że trzeba kupić same żarówki i wpasować w te gumki tak?

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Wysłany: 29-09-2006, 14:01   

Ficu865 napisał/a:

Wyd mi się tylko że przycisk od awaryjnych świeci/mruga tylko jak sie je włączy... Czy u Was świeci non stop?

Glowy nie dam uciac ale u mnie on swieci caly czas a przy wcisnieciu z samym przyciskiem nic sie nie zmienia

Ficu865 napisał/a:

To jest rozebrany przycisk od podgrzewania tylnej szyby. Jak sie nazywają te żarówki?
One są w takich gumkach w kształcie litery T.
Rozumiem że trzeba kupić same żarówki i wpasować w te gumki tak?

Tak dokladnie kupujesz same zarowki i bawisz sie w przekladanki :D
Nazwy nie pamietam ale na wolumenie dobrali mi w sumie bez problemow. Co prawda byly leciutko dluzsze niz oryginaly ale zmiescily sie i swieca bez zarzutow.
:wink:

argie1
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 21:46   Re: Demontaż Kokpitu

Dzieki , za wszystkie podpowiedzi, troche czasu mi to zajelo , ale juz wszystkie zaroweczki mam wymienione. Podswietlone tez sa przyciski: podgrzewanie tyjnej szyby, po wlaczeniu zapala sie jeszcze mala punktowa dioda oraz przycisk swiatel przeciwmgielnych. :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-10-2006, 21:48   

No to jak uważasz że ktoś pomógł to kliknij "POMÓGŁ" pod jego postem

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Wysłany: 11-09-2007, 19:19   

Jak wyjąć żaróweczki od podświetlania zegarów??? Problem polega na tym że odkręcając wszystkie 4 śrubki które trzymają licznik, nie mogę go wyjąc. Pewnie trzyma linka od prędkościomierza?? Jak ja poluzowac/odkręcić abym miał dostęp do żarówek. A moze trzyma tam cos jeszcze?? I jeszcze jedno moje pytanie: czy są tam takie same żaróweczki jak od podświetlania nawiewu, popielniczki itp... i ile ich tam jest??
Pozdrawiam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-09-2007, 19:38   

PiotrekSL4 napisał/a:
czy są tam takie same żaróweczki jak od podświetlania nawiewu, popielniczki itp...
Nie. Są większe o oznaczeniu W5W.

Odpowiedz do tematu