|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:55 |
[Carisma 1998 1900cm3] Proszę o poradę. |
Autor |
Wiadomość |
Wembley
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2010, 16:12 [Carisma 1998 1900cm3] Proszę o poradę.
|
|
|
Witam.Mam zamiar jechać i zobaczyć tą oto Carisme:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C14609219.html
Jako że jestem zielony w temacie Carismy absolutnie nie wiem na co patrzeć przy kupnie auta proszę Was zobaczcie chociaz na zdjęciach czy warto zainteresować się tym modelem.Czy warto kupować Cari z tym silnikiem?Jakie może być spalanie?
Dziękuję wszyskim za rady. |
|
|
|
 |
ramzeslew
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 12-08-2010, 20:25
|
|
|
autko wygląda całkiem ładnie. W przebieg to ja w życiu nie uwierzę, niby ktoś dieslem robił przez tyle lat tylko średnio 8 tkm rocznie?;p na zdjęciach nic nie razi, ale wiadomo są to tylko zdjęcia, tak naprawdę wszystko okaże się jak zajedziesz i zobaczysz. Co do samego modelu, dieselek 90 konny daje radę jak jedziesz w 2 osoby, jak załadujesz 5+bagaż to przykro, ale niestety muł. Apetyt na paliwo przyzwoity u mnie średnio 6-6,5l. Przy jeździe próbnej warto zwrócić uwagę na skrzynię biegów, jak się zepsuje ciężko dostać w rozsądnej cenie, ponieważ do tego samego modelu były dwa modele skrzyni, jedna do samochodów z misą aluminiową a druga z metalową. W skrzyni lubią też paść tulejki wybieraka, lecz jest to dosyć umiarkowany koszt;) Blachy są ocynkowane, więc z rudą nie powinno być większych problemów, oczywiście jeśli samochód nie był robiony z 3 różnych:D Ogólnie polecam ten samochód;)
Ps. sporo części mechanicznych pasuje z volvo s40/v40( ten sam silnik i skrzynia) |
|
|
|
 |
Wembley
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2010, 20:49
|
|
|
Byłem,zobaczyłem i nie kupiłem.W kilku "trudnych" dla oka miejscach widoczne oznaki korozji.Klapa bagażnika strasznie ciężko się zamyka.Przy włączonej klimie od czasu do czasu jakieś dziwne dźwięki.Silnik dość mocno spocony,jak wszedłem pod auto to aż się wystraszyłem tak było mokro Fotel kierowcy mocno zapadnięty,raczej przebieg o którym mówi właściciel to fikcja.Ogólnie jakiś taki mułowaty.Przez cały czas świeci kontrolka wycieraczek.Być może dlatego że w zbiorniku jest mało płynu? Nie odbija kierownica po włączonym kierunkowskazie.
Pozdrawiam i szukam dalej mojej wymarzonej Cari |
|
|
|
 |
|
|