Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Myjnie we Wrocławiu
Autor Wiadomość
gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2010, 14:28   Myjnie we Wrocławiu

Jakie myjnie polecacie w swoich miastach?

Mamy różne tematy o polecanych warsztatach, sklepach itd.

Brakuje wg mnie tematu o myjniach samochodowych.
Możecie jakąś polecić?

Sam jeżdżę na BP na Grunwaldzie, tanio (13zł) i w miarę szybko. Jednak niedokładnie ;]

Obecnie: F34

dlamer
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2010, 14:34   

Jak mieszkałem na Gaju (Wrocław) to często korzystałem z myjni na Terenowej (boczna Bardzkiej).

Myjnia ręczna, 3 stanowiska, karchery, gąbki, wycieranie papierem. Na pewno było taniej i lepiej niż na innych myjniach ręcznych.

Pytanie dodatkowe: Jak najefektywniej korzystać z tych myjni samoobsługowych? Tanie, w dodatku można się samemu pobawić myjką ciśnieniową jednak ilekroć coś mi się wydaje czyste to po wyschnięciu okazuje się tak samo brudne jak było przed myciem ...

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2010, 14:35   

myjnia ręczna
Karmelkowa 29
tanio (18zł) i dokładnie umyte i wytarte autko ;)
kompleksowe mycie (mycie, woskowanie, odkurzanie mycie szyb, plastiki,suszenie) ok 50 zł
piorą też tapicerki.
sam tam muyję swoje auta i klientó więc polecam :)
Ostatnio zmieniony przez Deo 18-03-2010, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 18-03-2010, 15:16   

ulicy Przedmiejskiej1 obok legnickiej ;) MitsuManiaki mają tam zniżkę dokładnie/dobrze felgi dodatkowo wypucują bajka ;)

Kromera za stacją BP w stronę jedności Narodowej. Tanio, szybko lecz nie jest dokładnie wytarty na końcu ;) 20zł z czyszczeniem przedniej szyby.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 18-03-2010, 20:48   

W Lubinie jeśli chodzi o myjki mechaniczne mogę polecić jedynie Shell na Paderewskiego (mają szczotki piankowe - nie rysują tak karoserii) program od 12 PLN.

Myjnie ręczne właściwie 3 są godne polecenia:

- Bis - Stary Lubin 39 (kompleksowe mycie ok 30 zł),
- Stacja Orlen na wylocie na Legnicę - za torami obok salonu Toyoty (kompleksowe mycie,odkurzanie, woskowanie, wycieranie 25 zł),
- MPWiK na Rzeźniczej (Cyrul) kompleksik za 40 zł (solidnie i do sucha).

i myjnia bezdotykowa samoobsługowa WasH Me Róg Sportowej/Żurawiej ok. 1 PLN/Min.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2010, 14:28   

Cześć.
Z mojej strony polecam myjnie na ulicy Rogowskiej przy zakładzie mechanicznym i wulkanizacji. To róg Rogowska - Chociebuska. Pierwszy możłiwy zjazd z drogi głównej na szuter. Mycie kompletne i tanie.

Co natomiast do myjni bezdotykowych. Mojej osobie jak najbardziej pasują. Wystarczy trzymać się reguły iż lanca ma być 20cm od powłoki lakierniczej. Gdy nie miałem jeszcze swojego kompresora do mycia, na usunięcie brudu zewnętrznego wystarczało mi 6 zł, czyli 6 minut. Dla mnie aż nad to.
Pozdrawiam

pawelpurc 
Mitsumaniak

Auto: Galant v6-24
Wysłany: 19-03-2010, 21:43   

Ja robię tak....

biorę w 1,5L butelke wodę z chaty, gąbkę i jadę na bezdotykową myjnię BP na Grabiszyńska/Hallera. Przed wjechaniem na stanowisko, gdzie trzeba czekać z 10-15min bo kolejka to.... polewam gdzie nie gdzie wodą i usuwam najgorszy brud, zwykle rozmywam całe auto ze taki syf się robi. Ale ten syf jest lekko oderwany od lakieru i ciśnieniowy BP radzi sobie świetnie :) 6zł i ok.

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 20-04-2010, 17:10   

Legnica - nie polecam żadnej myjni :D

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 20-04-2010, 20:37   

Jelenia Góra - ul. Wincentego Pola ( tam gdzie " Opony Express" ) myjnia " Formula24" całodobowa bez dotykowa ....... i auto można za 2 zeta umyć :mrgreen:

Lechfan 
Mitsumaniak
P a w e ł

Auto: Galant E33A 90' & EA5A 98'
Wysłany: 23-04-2010, 17:12   

Jeśli chodzi o myjnie ręczne to polecam myjkę na Braniborskiej 14 (parking Domaru).
Od 15zł mycie kompletne z zewnątrz, można zamówić również odkurzanie i mycie w środku. Czynne bodajże codziennie. W tygodniu w zależności od klientów do ok. 18-19, w niedzielę i sobotę trochę krócej.
Wszystko robione porządnie i fachowo, gorąco polecam! :)

gershar 
Mitsumaniak
MitsuFAN 02267/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 19-08-2010, 12:20   

W Świdnicy polecam Wam myjnię na ul. Kolejowej, myjnia ręczna 3 stanowiska i komplet (mysie, środek, wycieranie, szyby i opony) za ok.35zł :mrgreen:

Odpowiedz do tematu