Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:23
jakie zimówki 175X65x14 polecacie...
Autor Wiadomość
krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-09-2006, 19:33   jakie zimówki 175X65x14 polecacie...

Ponieważ zima idzie szybkimi krokami :mrgreen: pomalutku robię przymiarki do kupna ww. Oponki głównie na ulice miejskie, sporadycznie poza miasto, mają dobrze spisywać się na błocie pośniegowym i świeżym śniegu, cenowo ok. 200 pln/szt z drobnym odchyleniem w górę. Poczytałem trochę opinii i zastanawiam się, co wybrać (kolejność przypadkowa):
1. Firestone Winterhawk.
2. Nokian W/WR.
3. Bridgestone LM 18.
Jakie są Wasze sugestie, a może coś innego?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 30-09-2006, 13:10   

Możesz jeszcze wybrać Kleber Krisalp HP lub Krisalp 3. Przyzwoite opony z tym że HP jest troszkę za miękka, ale cicha, a "3" jest głośna, ale tańsza :D . Moi znajomi chwalą sobie tego Bridgestone'a, ale ja go nie testowałem.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 30-09-2006, 13:13   

a ja polecam DEBICE FRIGO

bardzo przystepna cena i wg mnie jedna z lepszych opon zimowych

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 30-09-2006, 15:41   

Rafal_Szczecin napisał/a:
a ja polecam DEBICE FRIGO

bardzo przystepna cena i wg mnie jedna z lepszych opon zimowych

pamietasz w jakim stanie byly a raczej w jakim stanie nie byly jak przyjechal do poznania??
a na sniegu i tak nie do zdarcia :D
to byly frigo direzional
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 30-09-2006, 19:14   

Matejko napisał/a:
pamietasz w jakim stanie byly a raczej w jakim stanie nie byly jak przyjechal do poznania??

hehe pamietam to byly tzw .slicki :D :mrgreen:

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Wysłany: 30-09-2006, 19:40   

cns80 napisał/a:
Możesz jeszcze wybrać Kleber Krisalp HP lub Krisalp 3. Przyzwoite opony z tym że HP jest troszkę za miękka, ale cicha, a "3" jest głośna, ale tańsza :D . Moi znajomi chwalą sobie tego Bridgestone'a, ale ja go nie testowałem.

Krisalpy HP miałem w Cordobie-do spokojnej jazdy mogą być, z każdego śniegu można wyjechać, gorzej jest z błotem pośniegowym, ale do cichych ich nie zaliczę, zwłaszcza na suchej na nawierzchni (czasami zdarza się w zimie) gwizdały jak cho!@#$.

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Wysłany: 01-10-2006, 10:19   Re: jakie zimówki 175X65x14 polecacie...

krysstek napisał/a:

1. Firestone Winterhawk.
2. Nokian W/WR.
3. Bridgestone LM 18.
Jakie są Wasze sugestie, a może coś innego?

Firestone Winterhawk moge tylko polecic. Mialem w Clio - byly rewelacyjne, dokladnie ten sam rozmiar.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 01-10-2006, 10:46   

W kwestii Dębicy Directional to i owszem fajna opona - trzy sezony na nich w Corsie zrobiłem i po kopnym śniegu lub kaszy sniegowej lub błocku pośniegowym są rewelacyjne ale na mokrym asfalcie cienko cienko - hamowanie nędzne a i lubi uślizg zrobić na zakręcie. Z Carismą "odziedziczyłem" na dodatkowych blachach po poprzednim właścicielu zwykłe Frigo więc najpewniej je zdejmę i kupię Nokian W lub WR. Nokiany NRT2 letnie na Corsie miałem - po prostu rewelacyjne. Teraz na Cari mam letnie japońskie Dunlopy EC201 i po 1500km jazdy na nich stwierdzam że na suchym są wcale niezłe - na mokrym jeszcze nie wiem bo nie lało póki co :)

i mały OT: fajne macie to bannerki graficzne w podpisie ,,mitsubishi lover/driver'' :) ...

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 01-10-2006, 11:46   

Ja polecam MATADOR MP 58 , 175/70 R13 82T 8) , sa bardzo dobre na zime (rwa smieg ze raz po oczach dostalem :mrgreen: ) , po zdjeciu opon nie zauwazylem zeby sie zuzyly przez te kilka miechow (a sporo jezdzilem w zime) , a jeszcze jedno ..... nie raz mnie uratowaly , gdybym mial letnie to dzwon murowany :wink:

Pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 01-10-2006, 12:09   

Gdy widzę w zimie kogoś na letnich to mi się siekiera w kieszeni otwiera :twisted: szczególnie że u mnie śniegi masakryczne że na przejazd pługu moją ulicą można liczyć gdzieś po minimum tygodniu od nawalenia śniegu - gdyby nikt tędy nie jeździł to z pół metra by leżało ale na szczęście sąsiedzi pomykają więc sie śnieg ubija i jak ktoś ma przyzwoite zimówki to ma szanse przejechać :D

gabor
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 20:00   

ja polecam "sava eskimo S3" bardzo dobra opona na snieg i lod sprawdzona w górzystym terenie a w bardzo przystepnej cenie-sam je uzywam

Odpowiedz do tematu