poszukuję kolorowych zdjęć rajdowej celeste z lat 1975-1980 |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 21-08-2010, 17:52 poszukuję kolorowych zdjęć rajdowej celeste z lat 1975-1980
|
|
|
jak w temacie: przewaliłem net wzdłuż i wszerz i wszystko co udało mi się znaleźć to w muzeum mitsubishi czarno-białe z reklamami denso i mikuni. dostępne są fotki nieco starszych lancerów, stariona to od licha i ciu ciut, jakieś galanty, nawet rajdowe colty. celeste - null... proszę więc wszystkich o pomoc, może jakaś fotka ze starej gazety, może skan jakiegoś plakatu, lub coś zupełnie mikroskopijnego - jeśli tylko ma więcej niż 20kilo - wrzućcie proszę fotę lub link do niej. Lepiej jednak skopiować na nasz forumowy serwer, bo linki często znikają i potem tylko zamiast fotek te wnerwiające kwadraciki, co najczęściej mi w poszukiwaniach w sieci przy tej okazji się zdarzało. Dzięki ogromne za każdą pomoc w tej sprawie. |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 22-08-2010, 01:36
|
|
|
Hm, tak przejrzałem te stronki i pochodne i trafiłem na ciekawą informację, że Galant Lambda i Dodge Challenger 2nd gen to było to samo . Fajne info dla mnie gdyż markę dodge też bardzo lubię . |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 22-08-2010, 07:35
|
|
|
ogromne dzięki za wasze starania, ale to wciąż nie to - potrzebuję dobrych zdjęć jakiegoś konkretnego RAJDOWEGO egzemplarza. Chcę zrobić i pomalować celeste na rajdówkę youngtimera. Dobrze by było, żeby miała malowanie jak za dawnych lat. Nie pomaluję jej jak stariona czy lancera po 1980, bo to inna epoka... Wiem że startowały w rajdach safari i sporo w rajdach australii i oceanii, o japońskich sportach motorowych to nawet nie wspomnę. często pod nazwą colt-celeste lub lancer-celeste nawet znalazłem określenie galant-celeste. Chodzi jednak wciąż o to małe "trójkątne" coupe, nie sedan... wstępnie przypuszczam, na podstawie lancerów z okolic tych lat, że nadwozie mogło być czerwone z czarną maską i białymi rombami po bokach, łączącymi się z kilkucentymetrową białą linią biegnącą od szczytu na wysokości przedniej lampy, pod szybami bocznymi do tylnego rogu... lub białe z czarną maską i cieńszymi czerwonymi pasami na bokach. Miały owiewki ("spojlery") i chlapacze z czerwonej lub czarnej gumy podczepionej stalową linką... ale to przypuszczenia po oglądaniu zdjęć rajdowych sedanów mitsubishi z dawnych lat. Zdjęcia celeste nie udało mi się znaleźć |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 22-08-2010, 11:59
|
|
|
zapytalem o ty na forum w australli, jak ktos mi cos odpowie to dam ci znac.... przyjedziesz celeste na zlot? |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 22-08-2010, 13:20
|
|
|
TommiCrazy napisał/a: | zapytalem o ty na forum w australli, jak ktos mi cos odpowie to dam ci znac.... przyjedziesz celeste na zlot? |
TommiCrazy - sęksy wielkie. taak, na zlot przyjadę, tylko kiedy??? póki co kolejny raz choróbsko mi nie daje - jestem ponad tydzień po zabiegu a w dniu zlotu mam akurat termin na wyjęcie szwów... no ale nie będę oftopikował we własnym temacie, bo trzeba będzie się zbanować... |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 22-08-2010, 13:27
|
|
|
kordiank2, a forum „japanesenostalgiccar” przeczesałeś?
Pod tym linkiem jest sporo zdjęć (niestety nie Celeste – choć mogę się mylic, bo one z tamtych lat takie podobne do siebie )
http://japanesenostalgicc...opic.php?t=3738 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 22-08-2010, 18:41
|
|
|
mkm napisał/a: | kordiank2, a forum „japanesenostalgiccar” przeczesałeś?
Pod tym linkiem jest sporo zdjęć (niestety nie Celeste – choć mogę się mylic, bo one z tamtych lat takie podobne do siebie )
http://japanesenostalgicc...opic.php?t=3738 |
jedno z moich ulubionych, czesałem, jak mały kazio grzywkę, dzięki za czujność...
czasem można się wkopać, bo jest sporo fotek ze współczesnych rajdów dla youngtimerów i tu już duża dowolność w malowaniu w zależności od sponsora. mi wciąż chodzi o oryginalne stare rajdowe barwy celeste, a może ogólne rajdowe malowanie mitsubishi sprzed ralliartów z lat 1975-1980... z naciskiem na początek tego okresu, może być nawet 1972, bo tyle lat liczy sobie akurat ta konstrukcja. |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 22-08-2010, 22:54
|
|
|
dzięksy... w histori i w austrii byłem wcześniej - ostatni link to dla mnie nowość, chociaż zdjęcia tego lancera mam z innego źródła. wszystkie godne uwagi. wkrótce nowy wirtualny tuning celeste. Wnętrze będzie kremowo-czarne ze sztucznej skóry... zupełnie odszedłem od koncepcji szalonego zestawu barw: zielono-fioletowy na lakierach metalizowanych duponta... chciałbym użyć oryginalnego mitsubishi czerwona perła z ostatniego lancera... jakąś to ma fajną nazwę... |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 23-08-2010, 10:57
|
|
|
na australnie autko bylo sprzedawane jako chrysler lancer coupe..
nawet jedna fotke znalalzem jak naraze
na wiki [en] pisze ze autko to poprzednik lancera, zostal zastapiany po produkcji przez cordie w 1981
sama produkcja celesty zaczela sie w 1975 (seria A70), w 77 byl facelift w postaci kwadratowych swiatel i innych zdezakow seria A140
podobno najwiekszy silnik jaki byl pojawil sie do amerykanskiej wersji Plymouth FIRE ARROW , posiadal on az , 2,6 litra silnik to taki silnik CHYBA jaki w amerykanskim starionie byl potem tyle ze ten jest bez turbo
jest tego na necie troche |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 23-08-2010, 11:07
|
|
|
TommiCrazy napisał/a: | ...
jest tego na necie troche |
zgadza się ale spróbuj znaleźć fotkę oryginalnej celeste w barwach rajdowych z tych lat... tylko z muzeum mitsubishi stojące w hangarze czarno-białe w reklamach mikuni i denso...
chyba wezmę się za wersję czerwoną z czarną maską i białym rombem na boku lub białą z rombem czerwonym - chociaż wydaje mi się, że w tych barwach miśki jeździły do 1975, więc raczej czerwona z reklamami w postaci winylu: rajd safari 1975, castrol, mikuni, denso, ngk oraz hella, piaa lub cibie...
 |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 24-08-2010, 11:35
|
|
|
... że niby jestem marudny... oto wstępna wersja z rajdu safari ok. 1978
pominąłem reklamy Mikuni oraz Hella ze względu na niepasujący mi tu kolor niebieski, z resztą żółty też jakoś mi nie leży do czerwono- biało-czarnego zestawu...
wkrótce zestaw bez czarnej maski, z białą górą, czerwonym dołem i z reklamami niebieskimi - wersja z rajdów azjatyckich - na podstawie tych czarno-białych fotek powyżej
Oto obiecana kolejna stworzona przeze mnie wersja rajdowa. W obu przypadkach weźcie poprawkę na brakujące lampiony i niedopracowane felasie, ale jestem teraz na etapie szukania barw i coś tam próbuję stworzyć na bazie różnych modeli i wersji malowania z lat 1970-1980.
...następny virtualny tuning - mitsubishi celeste w barwach rajdów Japonii. Australii, N.Zelandii i azjatycjkich. dodałem trzy współczesne reklamy w miejsce starych, których nie mogę odczytać z powodu słabej rozdzielczości fotek, na bazie których stworzyłem to dzieło...
[ Dodano: 26-08-2010, 09:52 ]
...a co jeśli się okaże, że dół jest niebieski? Napisałem maila do działu prasowego mitsubishi-motors. Wcześniej zalogowałem się jako dziennikarz - piszący artykuły - wolny strzelec i przejrzałem całe archiwum zdjęć od 1967 - i ...kupa. Piękne foty starych rajdowych lanziomów pobrałem, a celesty zero. Utwierdzam się tylko w przekonaniu, że mam autko-unikat. Ciekawe, czy odpowiedzą na moją prośbę dotyczącą fotek rajdowej celestyny
kolejny wynik zmagań z barwami rajdowymi:
...a może by tak w ralliartowych barwach lancera ok 1980 roku... taka celestyna-mandaryna
 |
DZIEŁA na SZTUKI |
Ostatnio zmieniony przez kordiank2 27-08-2010, 09:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 26-08-2010, 13:46
|