|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star 1.6, pierwszy wlasciciel, 51tys przebiegu |
Autor |
Wiadomość |
ZbujMadej
Forumowicz
Auto: Dacia Duster Ph2 1.6PB 4x2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-08-2010, 19:38 Space Star 1.6, pierwszy wlasciciel, 51tys przebiegu
|
|
|
Mój pierwszy post, ale szukam już długo auta, więc mam nadzieję, że nie ostatni tutaj
Znalazlem takie cacko http://otomoto.pl/mitsubi...-C14264872.html
Cena prawie 24tys. Troszkę dużo, ale po przebojach z moim poprzednim autem (sprowadzany diesel kombi), którego musialem pozbyć się po roku czasu, wolę raz zapłacić więcej, niż dokładać co miesiąc. Jeśli ktoś kojarzy to autko (podobno stoi często pod centrum handlowym Manhatan w Olsztynie), to prosiłbym o opinie.
Do tego pytanko : co powinienem sprawdzić w serwisie Mitsubishi, jak pojadę tam z tym autkiem i ile to może kosztować ?
JUZ KUPIONY : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55754 |
Ostatnio zmieniony przez ZbujMadej 23-08-2010, 19:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 16-08-2010, 08:21
|
|
|
ZbujMadej napisał/a: | Cena prawie 24tys. Troszkę dużo, ale po przebojach z moim poprzednim autem (sprowadzany diesel kombi), którego musialem pozbyć się po roku czasu, wolę raz zapłacić więcej, niż dokładać co miesiąc. | Wreszcie człowiek ze zdrowym podejściem
Po zdjęciach to do niczego się nie mogę przyczepić. Wygląda OK. Może ktoś z regionu go widział i coś opisze ? |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 16-08-2010, 09:31
|
|
|
Dokładnie.
Jedyne co można się przyczepić to brak oryginalnego radia więc problemy z przełączaniem wyświetlacza kompa.
Do tego trzebaby się przyjrzeć górnym mocowaniom McPhersonów bo takie lekko przyrdzewiałe i zerknąć czy tam problemów nie ma.
Ale ten BT dziwnie zamontowany - ale to kwestia gustu.
51kkm przebiegu? Jak udokumentowany to faajnie |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
ZbujMadej
Forumowicz
|
Wysłany: 16-08-2010, 11:19
|
|
|
Dzisiaj jadę go obejrzeć z bliska i pojeździc chwilkę. Jak będę miał wątpliwości, to podjadę jeszcze do jakiejś diagnostyki.
drtymf - przebieg podobno udokumentowany - 3x przeglad Mitsubishi, 1x Nissan, 1x stacja niezależna (wiadomo , każdy chce jak najmniejsze koszty - aż takie drogie sa przeglądy w ASO ?).
Mówisz o przerdzewiałych mocowaniach McPhersonów - może to być coś innego , niż tylko nalot rdzy ? Lakier jest podobno 100% oryginalny i ma tylko gdzie niegdzie ryski parkingowe. Szkoda, że dopiero jutro kurier dowiezie mi czujnik do lakieru ;/ |
_________________ Mój były Space Star >> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55754 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-08-2010, 12:00
|
|
|
Wychodzi na to że jednak drogie
ZbujMadej napisał/a: | przerdzewiałych mocowaniach McPhersonów - może to być coś innego , niż tylko nalot rdzy ? | Nie przerdzewiałych tylko przyrdzewiałych Może to być oczywiście nalot , ale to miejsce gdzie trzeba zwrócić uwagę i na to ja zwróciłem twoją. Zdarza się że są dość mocno skorodowane czasami i potem trzeba wymieniać a czasem i spawać całe uchwyty do karoserii. Ale nie powiedziałem że będzie tragedia , tylko zajrzyj tam i będziesz wszystko wiedział. Możesz też włożyć tam palca i bujnąć nadwoziem żeby zobaczyć czy luzów nie ma . W SS łożyska tam są badziewne i dość często są uszkodzone.
Nie dyskwalifikuje to oczywiście samochodu ale jest sygnałem do naprawy i zawsze parę złotych można na nią urwać z ceny. |
 |
|
|
|
 |
ZbujMadej
Forumowicz
|
Wysłany: 16-08-2010, 21:38
|
|
|
Właśnie zostałem właścicielem tego Space Star'a. Mam też nadzieję , że jak najrzadziej będę pisał w dziale "Problemy Techniczne". Autko okazało się małą perełką wśród zalewu sprowadzanego szajsu i oby tak zostało
Jako że kierowca cieszy się dwa razy ze swojego auta, to chciałbym dłuuugo cieszyć się tylko ten pierwszy raz
P.S. Mocowania McPhersonów nie były ani prze-, ani przy-rdzewiałe. Po prostu złudzenie apteczne i odrobina piachu
Pozdrawiam serdecznie. |
_________________ Mój były Space Star >> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55754 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-08-2010, 08:02
|
|
|
No to świetnie. Gratulacje, niech dobrze i bezproblemowo służy. Witamy wśród właścicieli SS. |
 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 17-08-2010, 13:30