Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:42 |
Turbo sprężrka w lancerze 1.6 16v 93r 83kw ? |
Autor |
Wiadomość |
GoKu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:13 Turbo sprężrka w lancerze 1.6 16v 93r 83kw ?
|
|
|
Witam!
Niewiem czy temat w dobrym miejscu tego forum, ale mam kilka pytań.
Po pierwsze: czy jest mozliwosc zainstalowania turbo w lancerze opisanym w temacie?
Po drugie:jezeli tak , to jakie turbo najlepiej wybrac , jakie podzespoly trzba by bylo wyminic , co trzba by bylo kupic ?
Po trzecie:jak to by wplynelo na moc silnika i osiągi?
No i po czwarte: jakie sa mniej wiecej koszta takiego zabiegu? czy jest to oplacalne czy lepiej zalatwic jakis mocniejszy silnik np 4g63t od evo III.
Z gory dzieki za wszystkie wizje i odpowiedzi na te pytania |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:23
|
|
|
GoKu napisał/a: | Po pierwsze: czy jest mozliwosc zainstalowania turbo w lancerze opisanym w temacie? |
da sie
GoKu napisał/a: | Po drugie:jezeli tak , to jakie turbo najlepiej wybrac , jakie podzespoly trzba by bylo wyminic , co trzba by bylo kupic ? |
hmm nie jestem pewien, ale na bank hamulce, tloki (?) korby etc ?
GoKu napisał/a: | Po trzecie:jak to by wplynelo na moc silnika i osiągi? |
wzroslyby
GoKu napisał/a: | No i po czwarte: jakie sa mniej wiecej koszta takiego zabiegu? czy jest to oplacalne czy lepiej zalatwic jakis mocniejszy silnik np 4g63t od evo III. |
koszta duzo za duze (najprawdopodobnie przewyzszajace koszt auta ) . jezeli zamierzasz znalezc silnik od evo III to szczerze zycze powodzenia
nie rozumiem po co chcesz turbo w takim samochodzie ??
prezciez to jest typowa osobka, ktora i tak bierze wiekszosc innych aut (no chyba ze masz juz trupa i wcale nie chce jechac ) |
|
|
|
 |
GoKu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:52
|
|
|
Mamy z kumplem dwa takie samie lancerki on od 98 roku ja od lutego tego roku (wczesniej jezdzilem z nim i probujemy przerabic je w miare mozliwosci na evo 3 (oryginalne spojlery,wydechy .alumy, lux lampy itd itp) no i jak wiadomo do takiego wygladu auta trzeba by bylo znacznie zwiekszyc moc.Krotko mowiac zakochalismy sie w evo 3 i dajemy swoim lancerkom nowe zycie.
Dlatego Projekt jest jak najbardziej powazny. Jezeli mielibyscie jakies dokladniejsze informacje (np. jak wmontowac idt ) . to piszcie napewno zawsze sie cos przyda.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 28-09-2006, 14:09
|
|
|
jezeli mozesz to zapodaj jakimis zjeciami swojego auta (przerobionego juz na evo III) |
|
|
|
 |
GoKu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 14:58
|
|
|
Narazie nic nie zdradze. jezeli wszystko sie uda to napewno zobaczycie nas w przyszlym sezonie na zlotach mitsu. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-09-2006, 22:37
|
|
|
4G92 ma za słabe korby. I za wysoki stpień sprężania. I słaby blok. SWAP na 4G63T to jedyne wyjście. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
GoKu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2006, 12:54
|
|
|
ok dzieki za wszystkie informacje ! trzba bedzie silnika w angli szukac albo w australi |
|
|
|
 |
wujeck [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2006, 14:28
|
|
|
Jak kupiłem swojego Lancera z 4G92 to też z początku myślałem o wstawieniu turbo sprężarki. Ale poczytałem i zrezygnowałem. Lepiej pozbierać na jakieś EVO. |
|
|
|
 |
|