|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:43 |
światła postojowe i długie |
Autor |
Wiadomość |
ruslana81
Mitsumaniak żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 613 Skąd: W-wa Bielany & m3m
|
Wysłany: 02-10-2006, 17:14 światła postojowe i długie
|
|
|
Mili Panowie - potrzebuję wskazówki co może być nie tak - jak włączę długie światła (podswietlona niebieska kontrolka na tablicy rozdzielczej) to de facto świecą się światła postojowe, a jak wyłączę "długie" - to jest odwrotnie. Nie wiem nawet, czy to przypadkiem nie są po prostu krótkie ...przy okazji zadam głupie pytanie - czy w moim typie Lancera jest kontrolka świateł postojowych? Mam na tablicy jeszcze jakieś 2 kontrolki, które sie nie podświetlają i nie wiem od czego są. A jak włączam światła to poza tą kontrolką "niebieską" nie świeci się żadna inna....Takiego go już kupiłam...Od razu zaznaczam, że przy lampach kabelki zostały już przełożone w celu sprawdzenia, czy przypadkiem coś nie było podłączone na odwrót. Nie działają mi też światła przeciwmngielne (i tylne i przednie, kontrolka też się nie podświetla jak je włączam)... Proszę o wyrozumiałość - jestem kobietą i detale techniczne są dla mnie jak czarna magia (a czarownicą nie jestem). W przednim zderzaki nie działąją też halogeny (kolega mi powiedział, że to są soczewkowe). Czy ktoś z Was wie może, gdzie mogę takie dokupić? Z góry dziekuję Wam za info!
Pozdrawiam |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 02-10-2006, 17:29
|
|
|
Hmm wizyta u dobrego elektryka* wskazana...... ja rówież nie jestem czarownikiem i na odległość mogę tylko powiedzieć, że najprawdopodobniej nie masz kontrolki świateł postojowych.....
* Autovolt SC. Elektromechanika samochodowa
0 22 639 86 26
01-756 Warszawa, Przasnyska 2a
poniedziałek - piątek: 7-16 |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2006, 17:58
|
|
|
Kontrolki postojowaych nie ma. Jedna z "wolnych" kontrolek to ABS, a druga to zapewne SRS. Nie wiem, czy masz te systemy u siebie. A co do problemu świateł - może jednak pozamieniane kabelki ale przy przełączniku? |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 02-10-2006, 18:02
|
|
|
sprawdz mase i napisz czy przy przelanczniu na dlugie slyszysz pykniecie przekaznika i chyba do elektryka |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
ruslana81
Mitsumaniak żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 613 Skąd: W-wa Bielany & m3m
|
Wysłany: 02-10-2006, 21:49
|
|
|
Panowie, wielkie dzięki za wskazówki. A Bartku - Tobie za adres...na Przasnyską mam "rzut beretem" ...dzięki Wam raz jeszcze ^^ |
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 09-03-2011, 20:22
|
|
|
I u mnie problem zrobił się takiego typu, że prawej postojówki nie mam. Wszystkie bezpieczniki wymieniłem wg książki serwisowej, po tylu latach nie zaszkodzi...żarówki sprawdzałem różne, ale nic, nie świeci po prostu. I to tylko prawa postojówka. co jeszcze sprawdzić można? |
|
|
|
 |
|
|