osłona na koło zapasowe |
Autor |
Wiadomość |
anaix
Nowy Forumowicz anaix
Auto: Pajero Pinin 5d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2010, 11:05 osłona na koło zapasowe
|
|
|
Czy moglibyście wrzucić zdjęcie oryginalnej osłony na koło zapasowe do Pinina, jesli ktos ma Pinina z osłoną ? Znalazlam pare w necie, z odzysku, ale z pojedynczych zdjec ciezko sie zorientowac czy to kompletny zestaw..
Pozdr.
A |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 02-09-2010, 14:35
|
|
|
Co to znaczy kompletną?
Fabrycznie był tylko taki kołpaczek na felgę, ew. pełne koło plastik z napisem Pininfarina z materiałowym tyłem na ściągacz chyba (takie coś widziałem).
Można też dokupić metalowe obejmy na ściągacz i tarcze na koło (taka tortownica ale to ciężkie jest).
W ogóle to takie drogie są używane że cały czas się zastanawiam nad kupnem, nie wiem czy po prostu czarny pokrowiec ze skaju nie byłby lepszy. |
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 02-09-2010, 14:59
|
|
|
mstrucz napisał/a: | nie wiem czy po prostu czarny pokrowiec ze skaju nie byłby lepszy. | Pokrowiec ma jedną zasadniczą wadę,jaki by nie był->>>zbierająca się wilgoć i cały szosowy syf niezbyt dobrze wpływa na felgę a i sauna parowa-w upalne dni- na oponę też nie jest bez znaczenia. Można temu zaradzić->> od czasu do czasu zdjąć obudowę/osłonę i wysuszyć/przewietrzyć. Ze skaju i lepsza i tańsza->> nawet jak dostanie nóg->> mniejszy żal. anaix napisał/a: | Znalazlam pare w necie, z odzysku | |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-09-2010, 16:49
|
|
|
Ja fabrycznie mialem tak. Przez 3 lata jezdzilem z kolem na wierzchu.
Tu widac co mozna bylo zamowic w ASO.
 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
anaix
Nowy Forumowicz anaix
Auto: Pajero Pinin 5d
|
Wysłany: 02-09-2010, 17:03
|
|
|
nie, no rewelacja, Gene!
teraz mamy pelny przeglad opcji!!
okazuje sie ze ja mam opcje 'vinyl' tyle ze pokrowiec jest stary i wielokrotnie dziurawy - stad potrzeba zmiany.
a wiecie moze jak sie mocuje ten plastikowy kapsel z napisem pininfarina (wersja spare wheel cover 'pininfarina' - znalazlam taki w necie). bo jak rozumiem zaklada sie go na ten vinyl?! |
|
|
|
 |
|