[2G 95-99] Kupno pierwszego Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
bloodwyn
Nowy Forumowicz
Auto: Brak :( nie dlugo Eclipse
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 02-09-2010, 19:56
|
|
|
Jak kupować to tylko TURBO W MANUALU Innych nie szukaj bo po 2 miesiącach będzie ci mocy brakować i będziesz sobie pluł w brodę że od razu nie wziąłeś TURBAFFFKI .A jak będziesz jechał oglądać to tylko z porządnym mechanikiem albo z kimś kto ma pojęcie o eclipse i jest lub był posiadaczem takiego auta .Co do gazu to moim zdaniem jest bardzo dobry do kuchenek a nie do aut :)Ale to jest tylko moje zdanie i na bank ktoś mnie za nie zjedzie . |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-09-2010, 09:43
|
|
|
Kolega zastanawia się nad gazem, tzn że turbo raczej nie dla niego. Utrzymanie eclipsa turbo jest sporo droższe od GS-a. Nie wypowiem się na temat, żadnego z tych aut bo nie widziałem ich na żywo. Trzeba pojeździć, pooglądać, przez neta nikt Ci nie da odpowiedzi, czy dany egzemplarz jest wart zakupu, zwłaszcza, że nie można ufać nawet autom od klubowiczów. |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 03-09-2010, 10:53
|
|
|
Pod jednym z linków jest GST więc myślałem że i tą opcję bierze pod uwagę.To że TURBO jest droższe w utrzymaniu to i ja wiem ale jazda takim autem daje sporo więcej frajdy z jazdy .Sam jeżdżę GSem i znam ból braku TURBO . |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-09-2010, 14:41
|
|
|
lombard napisał/a: | Co do gazu to moim zdaniem jest bardzo dobry do kuchenek a nie do aut :)Ale to jest tylko moje zdanie i na bank ktoś mnie za nie zjedzie . |
Zjechać Cię nie zjedzie, ale powiem tak, że ja mam w Ecli sekwencje i w ciągu roku zaoszczędziłem ponad 5t zł po odjęciu dodatkowych kosztów związanych z LPG. Czyli zaoszczędziłem na dwa silniki z przekładką lub pół "nowego" Eclipsa w najlepszym stanie Przy sekwencji spadku mocy brak Natomiast zwyżka na koncie jest spora Wasza decyzja a każde zdanie ja osobiście szanuje, tylko wtedy jak jest podparte konkretnymi wnioskami W tym konkretnym przypadku jazda na PB to czysta rozrzutność. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|