Przesunięty przez: Hubeeert 06-09-2010, 23:09 |
E1x vs E3x vs E5x itp |
Autor |
Wiadomość |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:43
|
|
|
Forumowicz Wook@sh kiedyś sprzedawał swojego, nie wiem czy się rozmyślił czy chętnych nie było, a ma autko w bardzo fajnym stanie.
Jeszcze ktoś sprzedawał uderzonego w koło, ale nie wiem czy sprzedał czy nie |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:59
|
|
|
żelek napisał/a: | no fakt piękny gdybyś mógł go sprwdzić bym był Ci bardzo wdzięczny dzisiaj znalazłem jeszcze takiego gala http://www.auto.pl/?kod=1t41c |
O cholera z kąt ty żeś go wyczochrał ale cena wiadomo jaka koleś wie co sprzedaje
Kamilek nie znasz się nie no jest przy nim co robić blachy zżera ale to najładniejsze Mitsu w historii marki |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
żelek
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 06-09-2010, 21:05
|
|
|
Cena wydaje mi sie własnie nie zbyt wygórowana. Mogę się mylić fajnie się prezentuje no i nie ukryeam że chciałbym takiego choć są bardzo podatne na rudą |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 21:11
|
|
|
Cytat: | Cena wydaje mi sie własnie nie zbyt wygórowana. |
A ty wierzysz że on jest w takim stanie że jeszcze nie będziesz musiał z 5tyś w niego wsadzić bo ją puki co takich egzemplarzy siódmej generacji galanta nie widziałem
Coś Ci w tym modelu galanta siądzie to nawet od reszty E5 nie podpasujesz części
albo to tylko moja zazdrość że Cie stać na 4 napędowego galanta |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 21:13
|
|
|
Wszyc napisał/a: | ale to najładniejsze Mitsu w historii marki |
Jedyne Mitsu w kolorze rudawym Przepiękne
[ Dodano: 06-09-2010, 21:16 ]
Wszyc napisał/a: | A ty wierzysz że on jest w takim stanie że jeszcze nie będziesz musiał z 5tyś w niego wsadzić bo ją puki co takich egzemplarzy siódmej generacji galanta nie widziałem |
Ooo a tu to Wszycu dobrze prawi, zakup takiego auta to jedno, ale weź to utrzymaj Mało tego jeździ to i części nie za wiele, opcja tylko dla pasjonatów... |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
żelek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2010, 21:17
|
|
|
Nigdzie nie napisałem że mnie stać a Kamilek chyba zazdrosny jest ale jakby nie patrzeć tez z chorzowa ładniejszy |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 21:20
|
|
|
żelek napisał/a: | a Kamilek chyba zazdrosny jest |
Już się miałem zbulwersować
żelek napisał/a: | ale jakby nie patrzeć tez z chorzowa ładniejszy |
Ale stwierdziłem że jednak równy gość z Ciebie i znasz się na rzeczy |
|
|
|
 |
żelek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2010, 21:26
|
|
|
Kamilek wiem ze chciałbyś golfa w Dieslu |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 21:27
|
|
|
Jak tak uważasz że E1 czy E3 lepsze to następnym razem pochwal się na zlocie tym co masz a nie wstydliwie parkujesz tuż za bramą
Dobra koniec bo znów offtopujemy a od kąt jestem zielony to mi nie wypada
Temat jaki galant i linki który jest spoko to już może w dziale chce kupić galanta |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 21:34
|
|
|
Golf jest the best
Cytat: | Jak tak uważasz że E1 czy E3 lepsze to następnym razem pochwal się na zlocie tym co masz a nie wstydliwie parkujesz tuż za bramą |
Wcale nie wstydliwie, po prostu już miejsca nigdzie indziej nie było i dlatego
[ Dodano: 06-09-2010, 21:39 ]
Wszyc napisał/a: | jestem zielony |
z zazdrości o nasze wspaniałe furki |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-09-2010, 21:43
|
|
|
Wszyc, miałeś okazję E3 w DOHCu pooglądać, więc nie marudź |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 22:11
|
|
|
ja po prostu z kamilkiem tak od zawsze się przedrzeźniamy
ale jak teraz temat zmienił nazwe i jest luźny to stawiam swoje zdanie co do porównania galantów E1 odpada z mojego porównania bo nie widziałem autka na żywo więc porównam E3, E5 i EA przez swój pryzmat
Wygląd zewnętrzny
E3 ale dla mnie tylko w sedanie i w komplecie z większymi zderzakami jak w E39A
E5 dla mnie najładniejszy misiek ale w wersji ze zderzakami z V6 lub po lift bo przed lift bez dokładki zderzaka przedniego i progów wygląda lipnie
EA nie podoba mi się zbyt charakterny i zadziorny a w wersji Advance wręcz napompowany testosteronem ja wole bardziej dystyngowane i spokojniejsze auta które potrafią zaskoczyć niż auta które wyglądają na szybsze niż są
Wygląd wewnętrzny
E3 chodź by był obszyty skórą i zrobiony z takich materiałów jak najwyższej klasy limuzyny to jednak design jedzie poprzednią epoką jedni to kochają ja nie lubię
E5 dla mnie bardzo spoko wnętrze ale tylko z przedliftową kierownicą i bez poduszki pasażera której osłona po kilku latach jest po prostu zniszczona i wygląda jak po wybuchu poduchy i w niektórych modelach E5 spotyka się niemiłosiernie brzydkie obicie foteli najczęściej w polifcie 2.0 V6
EA wszystko spoko tylko ciasno a to już u mnie poważny minus
Silniki i napęd
E3 prócz 4G63 i 4G63T to bez rewelacji ale te dwie jednostki napędowe rekompensują mało ciekawą ofertę silnikową fajnie że był 4x4
E5 ciekawsza oferta silników ale za to karygodna sprawa czyli brak jednostki 4G63 w ofercie gruby minus wersja 4x4 nie osiągalna też minus
EA podobnie jak w E5
Dlaczego uważam że E5 jest najlepsze?
Bo ma zalety starszych miśków jak bardziej neutralny wygląd chodź zadziorny to też jest trochę, silniki po jedynej słusznej stronie ale za to nie ma w nim nic z designu i polotu lat 80tych |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 22:44
|
|
|
Oo wydzielili nasze posty do innego tematu, super
E1 jest w ogóle poza konkurencją, to był ostatni Misiek do którego ręki nie przyłożyli księgowi (patrz np. chromowane listwy, klamki, w E3 mam na ramkach drzwi badziewny wycierający się czarny mat, albo klima (pseudo)automatyczna, automatyczna regulacja temperatury, czujnik temp, nasłonecznienia i inne bajery, a w E3 bidne pokrętełka i nic więcej).
E3, w wersji z poliftowymi zderzakami, bomba. Oferta silników uboga, ale dobrze są dopasowane do wagi auta, auto nie jest zawalidrogą. Nie wiem czemu tak chwalisz 4g63, zwykły silnik, żadnej rewelacji w nim nie ma. Design auta, masz rację, to trzeba lubić. Ja lubię I dlatego furka mi się podoba. Za to wnętrze super, fajna deska, przyjemne materiały, jak dla mnie jest spoko.
E5, tego widziałem tylko przez szybkę i wystarczy. Auto dla emo i ludzi w depresji, zawsze to jakieś pocieszenie dla nich że są smutniejsze rzeczy niż oni
EA, fajny wygląd, ładne wnętrze, ale auto już takie "nowocześniejsze". Mnie ciągnie do 80tek, więc rekin mnie nie porywa.
Dlaczego uważam że E1 jest najlepsze? Bo to dostojna limuzyna, miękka wygodna, rewelacyjne fotele, te w E3 są wygodne ale w E1 to już zupełny kosmos, chodzę sobie tam jak mam wolną chwilke, i po prostu sobie siedzę, nic nie robię, tylko siedzę, i rozkoszuję się tą wygodą Jak też wyżej pisałem, ostatnie Mitsu, na którym nie oszczędzano, więc ma pełno detali, które cieszą oko i ducha takich osobników, jak ja (cholernie zwracam uwagę na takie szczegóły i detale). Jedno jedyne zastrzeżenie do tego auta - deska mogłaby być bardziej miękka. Ale, mam nadzieję, kiedyś i z tym się uporam |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 23:21
|
|
|
No każdy z nas ma inny gust ty lubisz chromy ja jak bym je miał to bym je na czarno zamalował Ty lubisz dużo szczegółów ja tym mam mniej rzeczy na desce rozdzielczej tym lepiej proste owalne kształty wole E5 w środku dla mnie jest świetny w swojej prostocie jak bym miał tempomat czy jakieś inne bzdety to bym zaraz to i tak zdemontował |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-09-2010, 23:48
|
|
|
Polecam poloneza Chromy zamalowane na czarno, mało szczegółów na desce, oczywiście konstruktorzy przewidzieli, jakie upodobania będą mieli klienci, i już w fabryce wybebeszyli go z tempomatów, kilmatyzacji i takich bajerów |
|
|
|
 |
|