|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 02:25 |
syf w silniku |
Autor |
Wiadomość |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 27-09-2006, 07:18
|
|
|
Genaeralnie mam juz zamowione czesci i ugadane z mechanikiem, ze jak tylko bede mial to przyjade. Czesci nie wiem ile ale ponoc robocizna 150 + planowanie + ewentualna polerka. Nie zakladam nawet wariantu peknietego serduszka... wiec trzymajcie kciuki.
Temperatura dokladnie jak Hugo mowil 1-2 mm za "polowa" tzn pierwsza kreska, ktora w polowie skali chyba nie jest . Na palmie zauwazylem ze czy 70 stopni czy 95 ona i tak w tym samym miejscu stoi.
Jedyne co mnie martwi to to ze poza mulem powyzej 3krpm i piana w zbiorniczku wszystko juz bylo wczesniej. Ta podskakujaca wskazowka temperatury na przyklad - ostatnio podskoczyla chyba przedwczoraj a wczesniej to moze 2 miesiace temu...
Oby to byla tylko uszczelka...
BTW. Zamowilem uszczelke glowicy, rozrzad, pompe wody, uszczelke klawiatury, uszczelke kolektora ssacego i wydechowego. Co jeszcze potrzebuje? W perspektywie moze jeszcze uszczelniacze zaworow wezme ale to sie zobaczy co mechanik powie. Mowi ze jak nie dymi to nie ma co ich robic ale zobaczymy co powie jak auto zobaczy. |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 27-09-2006, 07:55
|
|
|
Z brudnym autem to przesada (lenivy jestem ) no ale z jakąkolwiek dolegliwością autka to wtrymiga lece robić i tyle |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 03-10-2006, 15:53
|
|
|
Ja klepalem zeby dac syntetyk ale przed wymiana na 10 km jazdy . Pisalem ci o acetonie -- dziwne dodatki potrafia czynic cuda w zaprzyjaznionym warsztacie slyszalem taka anegdote < wymienily chlopaki klientowi w reno lub tojocie olej na mobil1 po dwuch dniach wieczorem klient wrocil z pretensjami ze cos jest nie tak bo po odpaleniu rano na bagnecie niema wskazan oleju sladu /taki picus perfekcjonista ect./ sprawdzili olej jest
zostawil auto na noc a rano niema oleju na bagnecie ani plam /gdzie q--a ten mobil/ po porannej naradzie odkrecili miche a tam jest galaretka / jak porzeczkowa/ miske pod pache i do przedstawiciela handlowego
przedstawiciel za tele do laboratorium werdykt: sciolo sie z powodu obecnosci acetonu w paliwi >.
Moral: niewiadomo ktora ci dziura wleja efekt moze byc - podobny
pozdrawiam slodkich snow |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|
|