|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
proton 315 traci na mocy - max 2000 obrotów |
Autor |
Wiadomość |
pieszana
Nowy Forumowicz
Auto: proton 315
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2010, 18:45 proton 315 traci na mocy - max 2000 obrotów
|
|
|
witam,
mam problem ze swoim protkiem 315 benzyna, skrzynia automatyczna, otóż do około 15 minut po odpaleniu silnika autko traci na mocy - zamula, osiąga obroty max do 2000 i nie przekracza 40/50 km/h, trwa to około 2- 5 minut i wszystko wraca do normy. Wymieniany byl juz filtr paliwa i spokój trwał tylko 3 dni. dodatkowo zapaliła sie ostatnio kontrolka check engine-2 dni non stop i zgasła, wczoraj po tygodniu przerwy znów sie zapaliła. problem rozpoczął sie po kilku dniach siarczystych mrozów -pewnie nie ma to nic do rzeczy ale dodaje na marginesie. Macie jakies wskazówki co może skutkowac takie zachowanie auta, co ewentualnie sprawdzic?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
emi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-04-2010, 01:15
|
|
|
pieszana, witam, mam ten sam problem. dzieje sie tak od kilku miesiecy znajomy kazal mi go obserwowac ale zadnej poprawy nie widac. ktos podpowiedzial mi, ze moze to byc wina katalizatora lub przepływomierza... narazie kiepsko u mnie z kaska, zeby isc to do fachowca sprawdzic... a jak tam Pani autko? wie moze Pani juz cos wiecej? |
|
|
|
 |
pieszana
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-09-2010, 20:54
|
|
|
witam,
problem ze zwalnianiem zniknął tak niespodziewanie jak i sie pojawił. Zaden mechanik nie był w stanie nic poradzić. Mam nadzieje że zima nie spowoduje nawrotu dolegliwosći protka. Obecnie swieci sie tylko nieprzerwanie check engine ale jeździ odpukać świetnie więc nie zawracam sobie tym głowy. A jak u Pani Emi? pozdrawiam |
|
|
|
 |
emi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-09-2010, 23:56
|
|
|
no u mnie jest podobnie, check engine włącza się na pare minut i wtedy autko troszke bardziej się "męczy" ale jedzie... jak gasnie check to całkiem wporządku. Trudno go rozgryźć |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2010, 19:07
|
|
|
Jak sie swieci check to trzeba cos z tym zrobić.
Radze odczytać kody błedów z komputera, jest to bardzo proste.
Nad nogami kierowcy jest skrzyneczka z bezpiecznikami , obok niej jest biała wtyczka,to jest złacze diagnostyczne.Trzeba tam podłaczyć diode 12V,albo jakiś głosniczek,do górnego lewego pinu i do dolnego prawego po przekątnej jak na zdjęciu.
http://img51.imageshack.us/i/dsc00143m.jpg/
Dioda będzie migała po włączeniu zapłonu.
Długie migniecie to dziesiatki a krótkie to jednostki.Czyli np. długie długie długie krótkie krótkie to kod 32.Głosniczek bedzie wydawał dzwieki tak samo jak powyzej.
Pozniej na forum mozna znalezc kody błedów i określic co jest zepsute.
Mozna też jechać do serwisu i tam skasuja 100zł i powiedza co trzeba wymienić.
Nie powinno sie jezdzić z checkiem bo moze to być tez problem z samym komputerem,który po dłuzszym czasie zepsuje sie byc moze nawet bez mozliwosci naprawy. |
|
|
|
 |
emi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-09-2010, 00:11
|
|
|
Dziękuję za informacje i pomoc, ale sama i tak sobie z tym nie poradzę Nie jestem tak biegła w tych sprawach |
|
|
|
 |
|
|