Skórzana tapicerka |
Autor |
Wiadomość |
Seph
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9DiD / 75 kw / 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2010, 18:58 Skórzana tapicerka
|
|
|
Witam wszystkich
Ponieważ w mojej cari dosyć poważnemu zużyciu uległy przednie fotele rozważam wymianę ich na zestaw fotele+kanapa w wersji skórzanej. W związku z tym mam pytanie czy możliwe jest zamontowanie (bez problemów i przeróbek) tych elementów pochodzących z "anglika" w europejskiej wersji tego samochodu? Kolega wspominał coś o różnicach w elektryce, gdy próbował podobnego zabiegu w Mazdzie 6 i zacząłem się zastanawiać czy tutaj też może być problem... proszę o pomoc zwłaszcza, że cena takiego kompletu jest b. korzystna...
Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy |
_________________ Klasę człowieka określa się po tym co wyprowadza go z równowagi |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 19-08-2010, 23:05
|
|
|
Cytat: | Przeboleję brak regulacji siedziska kierowcy |
Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
Seph
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9DiD / 75 kw / 2000r
|
Wysłany: 20-08-2010, 15:53
|
|
|
gigant87 napisał/a: | Jak poskładasz dwa komplety, to będziesz miał regulację siedziska i kierowcy i pasażera |
To by było idealne rozwiązanie ale... wtedy zapięcie pasa będzie ze złej strony Chyba, że da się je przełożyć ale wtedy nie trzeba by składać 2 kompletów |
_________________ Klasę człowieka określa się po tym co wyprowadza go z równowagi |
|
|
|
 |
Ulf
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '00 Comfort
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 63 Skąd: To-ruń
|
Wysłany: 20-08-2010, 17:52
|
|
|
można tez poszukać foteli/kanapy od Volvo v40 (są znacznie tańsze)
nie wiem jak w przypadku diesla, ale do GDI podobno psaują
tutaj odpowiedni temat
http://forum.mitsumaniaki...kierowcy++volvo |
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 22-08-2010, 09:12
|
|
|
W Cari jedyne przewody w fotelach są od poduszek i podgrzewania jeśli posiadasz,a żeby mieć obydwa fotele regulowane musisz przełożyć skórę tylko na swój fotel kierowcy,drugi pasuje bez przerabiania. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2010, 04:21
|
|
|
a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2010, 09:41
|
|
|
Darek napisał/a: | a czy siedzenia z kanapą będą pasowały z cari II do cari I ? |
tak |
|
|
|
 |
|