Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Które ASO (mazowieckie i okolice)?
Autor Wiadomość
Cichy_WN 
Mitsumaniak
.:: NETOLIN ::.

Auto: Lancer X 1.5
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-09-2010, 19:31   Które ASO (mazowieckie i okolice)?

Słyszałem ostatnio opinie kilku osob, że ceny w ASO różnią się od siebie, czasami dość znacznie.

Zbliża mi się przegląd i chciałbym dowiedzieć się, które ASO jest dobre i za rozsądną cenę. Nie wykluczam dojazdu do 200km, bo przy różnicach cen rzędu +90% opłaci mi sie podróż.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 30-09-2010, 22:04   

No to ok. 200km masz do Grafixu ;) czyli patrona tegoz forum ;)

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 30-09-2010, 23:24   

Jak nie chcesz jechać dalej, to polecam Mitcar. Ja jestem zadowolony (oprócz panów od alarmów, ale to zewnętrzna firma). Nie naciągają, nie robią problemów z częściami z zewnątrz, drobne regulacje i naprawy robią za darmo (które niekoniecznie według cennika wchodzą w darmową obsługę). Za wymianę opon z wyważeniem - taniej niż "na mieście", ale może to dlatego, że przy przeglądzie. Po przeglądzie auto umyte i wysprzątane w środku.
Koszt robocizny pewno taki jak przeważnie (nie pamiętam, a faktury nie mam przy sobie), ale "wygrywają" tym, że nie wymieniają niepotrzebnie części :) Pierwszy przegląd obejmował wymianę oleju z filtrem oleju. Wyłącznie.

Cichy_WN 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 01:44   

Hmmmm... MIT-CAR!

Tam kupiłem samochód.

1.Zamówiłem z przyciemnionymi szybami
Odebrałem z normalnymi i poleceniem udania się do FIRMY ZEWNĘTRZNEJ, która dla nich to robi. Podobno nie mieli czasu przed odbiorem. Okazało się, że zostałem oszukany, zniszczono mi samochód i po cięższych bojach naprawiono szkody (nie do końca zgodnie z procedurą MMC).

2.Sprzedawca, który mnie wysłał do partaczy od szyb, wyparł się wszystkiego przy kierowniku salonu, który to kierownik zlał mnie na ciepło.

3.Zgłoszona reklamacja na trzeszczące boczki w drzwiach skończyła się tekstem:
- Panie, ja nic nie słyszę.
i nie dało się znaleźć nikogo, kto ma dobry słuch.

4.Zgłoszone niewłaściwie działające radio (temat znany na forum) spotkało się z odesłaniem do kolejnej FIRMY ZIUTKA, który ma w piwnicy stos radioodbiorników od Miśków (niewiadomego pochodzenia) i zaproponował mi wymienianie, aż któreś będzie dobre.

5.Umówiłem się, że chcę zobaczyć samochód w trakcie naprawy, ale przyjadę po zamknięciu (propozycja kierownika serwisu). Przyjechałem, "ochroniarz" mnie wpuścił, bo takie miał zalecenie, ale nie chciał mi włączyć światła na hali, bo podobno nie był do tego upoważniony. Oglądałem samochód podświetlając sobie telefonem...

6.Wyliczone ubezpieczenie samochodu okazało się o 250 PLN droższe gdy przyjechałem (autobusem) z gotówką. Musiałem "dymać" z powrotem gdzieś zdobyć kasę, bo nie byłem przygotowany na taką kwotę. Pani od ubezpieczeń nie poczuwała się do błędu. Dopiero moje kilkunastokrotne domaganie się jakiejś rekompensaty poskutkowało wręczeniem mi w prezencie odmrażacza do szyb i zamków, który leży do tej pory, bo uważam je za szkodliwe dla elementów samochodu.

MIT-CAR! Nie, dziękuję.
Przestrzegam też pozostałych użytkowników.

Ktoś ma inne propozycje?

Zbigi 
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Wysłany: 01-10-2010, 08:33   

Cichy_WN napisał/a:
Hmmmm... MIT-CAR!

Tam kupiłem samochód.

Ja w poniedziałek miałem właśnie w MIT-CAR swój pierwszy przegląd (po roku).
I tak:
1. Ubezpieczenie miało kosztować 2205pln (dzwoniłem miesiąc temu) a okazało się, że to 2727pln. Całe szczęście, że wcześniej zadzwoniłem to miałem przy sobie kasę. Tłumaczyli tym, że tak im wychodzi kalkulacja z programu. (dlaczego wcześniej inaczej ?). No dobra zapłaciłem bo w AUTO GT to samo.
2. Zgłosiłem następujące problemy:
- stuki w maglownicy przy wyłączonym silniku (przy kręceniu kierą raz w lewo raz w prawo).Przy włączonym silniku tego nie mam. Pan z serwisu powiedział, że tak może być bo nie ma ciśnienia w układzie wspomagania przy nie kręcącej się pompie wspomagania. Czyli ten typ tak ma (może mieć). Tylko dlaczego wszystkia auta w salonie miały elegancko sztywne nie stukające układu kierownicze? (przy takim ruszaniu kierą trochę w lewo trochę w prawo). Miałem to samo w HYUNDAIU i tam był broblem z maglownicą!
- stukający wydech przy uruchamianiu silnika zwłaszcza zimnego. Pan powiedział, że sprawdzą. Sprawdzili i powiedzieli, że mój typ będzie tak miał bo coś tam jest z konstrukcją wieszaków i TTTM.
- lekko bujnięta kierownica w lewo. Pan powiedział, że skoro auto dobrze się prowadzi a kierownica jest bardzo minimalnie bujnięta (w granicach normy ) to nie będą nic regulować bo może być gorzej niż zrobiła to fabryka.
- zgłoszony problem z Bluetooth polegający na gubieniu telefonu . Co jakiś czas trzeba od nowa parować. Następny pan oznajmił, że jak jest częściej dobrze niż źle to nic nie da się zareklamować. W sumie miał rację bo przy nim akurat działało O.K.
- wlali olej Castrol 5W30 Magnatec 4.3l ( + filtr oleju ). Według mnie dobry olej.
- wymienili filtr przeciwpyłkowy.
- + cała reszta z listy czynności serwisowych
3. Obsługa O.K.
4. Auto wysprzątane i umyte.
Cena 840pln

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 01-10-2010, 09:12   

Zbigi napisał/a:
- stuki w maglownicy przy wyłączonym silniku (przy kręceniu kierą raz w lewo raz w prawo).Przy włączonym silniku tego nie mam. Pan z serwisu powiedział, że tak może być bo nie ma ciśnienia w układzie wspomagania przy nie kręcącej się pompie wspomagania. Czyli ten typ tak ma (może mieć). Tylko dlaczego wszystkia auta w salonie miały elegancko sztywne nie stukające układu kierownicze? (przy takim ruszaniu kierą trochę w lewo trochę w prawo). Miałem to samo w HYUNDAIU i tam był broblem z maglownicą!
(...)
- lekko bujnięta kierownica w lewo. Pan powiedział, że skoro auto dobrze się prowadzi a kierownica jest bardzo minimalnie bujnięta (w granicach normy ) to nie będą nic regulować bo może być gorzej niż zrobiła to fabryka.

Tak szczerze to opis który przedstawiłeś mi się nie podoba. Stuki z przekładni kierowniczej na wyłączonym silniku to luz na maglownicy co w połączeniu z przekrzywioną kierownica moim skromnym zdaniem może oznaczać jakieś zdarzenie. Wpadłeś w dziurę? Sprawdzałeś geometrię albo zbieżność?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

marcin.lancer 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.5 Invite
Wysłany: 01-10-2010, 09:19   

ja polecam ASO Michalski Motors w Płońsku przy ulicy Mazowieckie ,60 km od Warszawy w strone na Gdańsk. Bardzo fachowa obsługa. A ceny nie wiem bo nie mam porównania.

Cichy_WN 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 10:30   

Wezmę pod uwagę Płock! Dzięki.

A wracając do MIT-CAR'u. Potwierdza się moje przypuszczenie, że wstępne zaniżanie ceny ubezpieczenia to norma aby przyciągnąć klienta, a później się okazuje, że + ileś set złotych i klient się wkurza ale już płaci bez szukania tańszych.
Ta sama historia ze zgłaszaniem usterek. Oni nic nie widzą, nie słyszą, wszystko jest ok i nie trzeba ruszać. MASAKRA!

Zbigi 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 11:03   

Hubeeert napisał/a:
Zbigi napisał/a:
(...)

Tak szczerze to opis który przedstawiłeś mi się nie podoba. Stuki z przekładni kierowniczej na wyłączonym silniku to luz na maglownicy co w połączeniu z przekrzywioną kierownica moim skromnym zdaniem może oznaczać jakieś zdarzenie. Wpadłeś w dziurę? Sprawdzałeś geometrię albo zbieżność?

Nigdzie nie wpadłem. Twierdzą, że zbieżność sprawdzali w związkiem z tą bardzo delikatnie przekrzywioną kierownicą i wszystko według nich O.K(i dla tego nic nie ruszali), zawieszenie też bo o to prosiłem. Odebrałem samochód z zapewnieniem, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. W końcu to autoryzowana stacja obsługi Mitsubishi więc pewnie wiedzą co mówią. Tak czy inaczej odbierając auto muszę mieć pewność, że wszystko gra.
Ja im tylko powiedziałem o moich spostrzeżeniach a oni zrobili co trzeba (mam nadzieję).
A jak nie trzeba nic robić to wyjaśnili dlaczego.
Ty Hubeeert opisałeś mnie tak jak bym to ja rozwalił magiel i chciał to zrobić na gwarancji (jestem z natury uczciwy).
Reasumując jestem zadowolony z MIT-CARu i za rok pewnie też do nich pojadę na przegląd. A jak faktycznie coś zacznie sie sypać z maglem to po to mam gwarancję (i wcześniejsze zgłoszenie problemu).
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Zbigi 01-10-2010, 13:13, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 01-10-2010, 12:55   

Zbigi - moja rada - jedź do Grafixu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Zbigi 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 13:15   

Hubeeert napisał/a:
Zbigi - moja rada - jedź do Grafixu.

Myślisz, że tam inaczej by zareagowali na moje spostrzeżenia?

koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 01-10-2010, 13:23   

Grafix jest patronem naszego forum, a Ty jesteś mitsumaniakiem. Sam sobie odpowiedz :)

Zbigi 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 13:25   

koszmarek napisał/a:
Grafix jest patronem naszego forum, a Ty jesteś mitsumaniakiem. Sam sobie odpowiedz :)

Faktycznie zadałem głupie pytanie. Rozważę to.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 01-10-2010, 15:00   

Zbigi napisał/a:
Myślisz, że tam inaczej by zareagowali na moje spostrzeżenia?
Jakkolwiek koty drę :twisted: z jaceksu25 czyli szefem serwisu Grafix to od strony fachowej nic mu zarzucić nie mogę, na Forum jest pełno pozytywnych opinii a szefem jest tam jeden z założycieli Mitsumaniaków ;-) - no sam sobie odpowiedz :D

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

marcin.lancer 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.5 Invite
Wysłany: 01-10-2010, 16:56   

Cichy_WN napisał/a:
Wezmę pod uwagę Płock! Dzięki.

A wracając do MIT-CAR'u. Potwierdza się moje przypuszczenie, że wstępne zaniżanie ceny ubezpieczenia to norma aby przyciągnąć klienta, a później się okazuje, że + ileś set złotych i klient się wkurza ale już płaci bez szukania tańszych.
Ta sama historia ze zgłaszaniem usterek. Oni nic nie widzą, nie słyszą, wszystko jest ok i nie trzeba ruszać. MASAKRA!

nie Płock ale Płońsk. Jeśli chodzi o ceny to nie wiem ale jeśli chodzi o dokładności robót i fachowość to narazie po roku problemów nie ma.

Odpowiedz do tematu