Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Galant 2.0 Automat pytanie
Autor Wiadomość
MARyo
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2006, 16:19   Galant 2.0 Automat pytanie

Witam
Jestem nowy na forum.
Zobaczylem ciekawa oferte
Galant 2.0 16V z automatyczna skrzynia 138 koni, dodam ze samochod ma zalozoną niedawno instalacje gazowa (i na gazie mam zamiar jezdzic)
poza tym 1993r
autko bardzo mi sie podoba

pytanie takie jak to sie bedzie spisywalo..
moze ma ktos takie autko ? czy nie bedzie mulil ?:) nie dosc ze automat to + gaz ?

poza tym wlasciciel powiedzial ze pali on 11 litrow gazu na 100km w miescie
czy moze to byc prawda ? ( podejrzewam ze powinien wiecej palic )

stani78 
Mitsumaniak

Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-09-2006, 19:45   Automat

Witam. Mam galanta 2.0 V8 automat +gaz . Na gazie śmiga jak na bęzynie ,co się tycz spalania to 12l cykl mieszany.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2006, 22:14   

Przedewszystkim to dowiedz sie jaki to gaz - ktorej generacji, mieszalnikowy czy sekwencja. Jesli ten drugi to powinien chodzic jak na benz. palac max 1l wiecej na 100km niz benz. Z opcja pierwsza moga byc problemy, ale nie musza tyle ze tu ma wieksze znaczenie kto i jak ja montowal.

wester
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 13:38   

Mialem taki 95' roznicy w mocy nie bylo praiwe i spalanie mialem tez w granicach 11l, takze wszystko jest prawdopodobne. Samopchod jezdzi dynamicznie nie muli.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-10-2006, 16:37   

Simones napisał/a:
Przedewszystkim to dowiedz sie jaki to gaz - ktorej generacji, mieszalnikowy czy sekwencja. Jesli ten drugi to powinien chodzic jak na benz. palac max 1l wiecej na 100km niz benz. Z opcja pierwsza moga byc problemy, ale nie musza tyle ze tu ma wieksze znaczenie kto i jak ja montowal.

taka prawda ;)

powiem wiecej.... moj jest duzo mocniejszy na gazie niz na benzynie ;)

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 05-10-2006, 18:53   

MARyo napisał/a:
moze ma ktos takie autko ?

Może nie dokładnie takie samo, ale mogę się wypowiedzieć co do swojego 2l 16V. Instalka od ponad roku, zwykła 1800pln. Daje się odczuć spadek mocy, nie jest to jednak duża różnica. Miasto 13-14l. Trasa 9. Ot i wszystko :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 19:38   

macia napisał/a:
Daje się odczuć spadek mocy, nie jest to jednak duża różnica. Miasto 13-14l. Trasa 9. Ot i wszystko

I wlasnie dlatego nigdy nie zaloze niczego ponizej IV generacji czyli sekwencja minimum. Jak masz laptoka, kabel i soft to jeszcze mozesz sobie samemu dowolnie konfigurowac w prostu sposob ja za darmo (bez jezdzenia do warsztatu) czy potrzebujesz powera czy econo. Fajna sprawa.

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 06-10-2006, 11:21   

Bedzie OT, bo ta dyskusja powinna sie odbyc na podforum LPG.

Simones napisał/a:
Przedewszystkim to dowiedz sie jaki to gaz - ktorej generacji, mieszalnikowy czy sekwencja. Jesli ten drugi to powinien chodzic jak na benz. palac max 1l wiecej na 100km niz benz.

Nie jest to do konca prawda! Wartosc opalowa lpg jest mniejsza (na dm3), a współczynnik rownowartosci wynosi dla propanu 1.27 i butanu 1,11. Lpg to mieszanka propanu i butanu, nie wiem dokladnie w jakim stosunku objetosciowym sie je miesza, ale mozna przyjac, ze wspolnie wspolczynnik wynosi 1,2 i dlatego spalanie powinno byc wyzsze o 20% w porownaniu do benzyny. Dodatkowo np. w zimie mamy zawsze wieksze spalanie, poniewaz butan(wieksza liczba oktanowa) ma temperature wrzenia w -0.5C i w zimie w lpg jest wiecej propanu (_nizsza_liczba oktanowa, -43C) i wtedy wspoczynnik dodatkowo rosnie.
Prawda jest natomiast to, ze dobrze wyregulowana sekwencje podaje lpg w optymalny sposob i powinna byc oszczedniejsza od 2 generacji, o ile ta nie jest wyregulowana na uboga mieszanke (ale wtedy dlugo sie ie pojezdzi).

Odpowiedz do tematu