Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Autor Wiadomość
Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2010, 20:49   

pawela, zrób kiedyś jakieś auto od podstaw to pogadamy bo widzę że tematu za bardzo nie ogarniasz. widzisz jakąś róznicę między wartością auta za 4k pln a za 30k pln ?

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 01-10-2010, 21:27   

Jogurt chodź by to był ostatni cyborg na świecie to nie poszedł by za 30tyś :D i nikt by Ci go nie wycenił na więcej niż 14tyś obstawiam :P jeszcze z nie oryginalną budą :P
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Jogurt 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 22:00   

Wszyc, pisze o kosztach poniesionych przez Kleju. 2 colty + graty + robocizna.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 01-10-2010, 23:09   

Jogurt napisał/a:
pawela, zrób kiedyś jakieś auto od podstaw to pogadamy bo widzę że tematu za bardzo nie ogarniasz. widzisz jakąś róznicę między wartością auta za 4k pln a za 30k pln ?

BUHAHAHA to dales teraz, o moje ogarniecie tematu sie nie martw, to tu jest wlasnie cala masa teoretykow i znafcuf...

Jogurt 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2010, 23:22   

pawela napisał/a:
BUHAHAHA to dales teraz, o moje ogarniecie tematu sie nie martw, to tu jest wlasnie cala masa teoretykow i znafcuf...
mi chodzi o renowację samochodu a nie montaż nakładek na pedały i rozpórki. ale jak tobie odpowiada cena 1/10 tego co wsadziłeś w auto to nie mamy o czym gadać

KRUGER_V6 
Forumowicz

Auto: Galant 2,5 v6 1997
Wysłany: 02-10-2010, 05:46   

Piękne auto zatkało mnie jak zobaczyłem ogrom zmian i pracy. Gratki :biggrin:
http://forum.mitsumaniaki...p=756078#756078

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2010, 10:23   

Jogurt napisał/a:
pawela napisał/a:
mi chodzi o renowację samochodu a nie montaż nakładek na pedały i rozpórki. ale jak tobie odpowiada cena 1/10 tego co wsadziłeś w auto to nie mamy o czym gadać

wchodzisz na miękki grunt
ogarnij się, nie piszę do ciebie, a ty mi drugi raz personalnie wyjeżdżasz

napisał Kleju, że po co, a ty jak zwykle popisówka teorii.
Teraz się dowiem, że mój colciak był złomem, a zacytować, jak się dopiero nad nim spuszczałeś? Przetarłem tu wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam :twisted:
A co sam w aucie zobiłeś? Odrysowałeś talerze i wyciałeś po tym dziury w zderzaku.... :badgrin: :badgrin: :badgrin:

aloha

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 02-10-2010, 12:43   

pawela napisał/a:
Przetarłem tu wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam :twisted:

To źle uważasz :wink:
Szlaki przeciera Kleju jako pierwsza osoba, która podjęła się robienia Cyborga.
Ty zaledwie kopiowałeś to co ktoś kiedyś już zrobił.
"Twojego" tuningu jest w sieci i na drogach na pęczki (patrząc po datach na długo przed tym jak kupiłeś Colta), Cyborg Kleja jest pierwszy i wydaje mi się, że póki co jedyny, stąd podejście do tego modelu wg. mnie powinno być inne.

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2010, 12:50   

mkm napisał/a:
pawela napisał/a:
Przetarłem ] wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam :twisted:

To źle uważasz :wink:
Szlaki przeciera Kleju jako pierwsza osoba, która podjęła się robienia Cyborga.
Ty zaledwie kopiowałeś to co ktoś kiedyś już zrobił.
"Twojego" tuningu jest w sieci i na drogach na pęczki (patrząc po datach na długo przed tym jak kupiłeś Colta), Cyborg Kleja jest pierwszy i wydaje mi się, że póki co jedyny, stąd podejście do tego modelu wg. mnie powinno być inne.

Cytat:
tu

to pokaż mi NA TYM forum takie wcześniejsze projekty Colta :finga:
Kto wsadził skrzynię GTi do 1.6 TU przede mną? Kto wsadził TU zawias z GTi przede mną? Kto swapował AT na MT przede mną? Wyliczać dalej?

Nie mówie o cyborgu, a ogólnie o Colcie CA0
A rozmawiamy nie o czeluściach netu, a tym co się dzieje tylko na tym forum
oczywiście respekt dla Kleja za to podjal sie czegos tak abstrakcyjnego jak na forum mitsumaniakow. Bo nie oszukujmy sie, na forach nissanow czy hond taka zabawa to co drugi temat... Tu awangarda sa glupir ambery, o ktorych pewnie malo kto tu mialby pojecie, jakby nie hunda.
albo zamiast tu zaśmiecać Klejowi, przenieśmy się na GG, dam możemy poprzeklinać :twisted:

na MM i CM wyraźnie czuję niechęć do mojej osoby odkąd kupiłem tak nielubiane tu auto, czyli Hondę. [edit] i tak zaglądam tu raz na kilka dni przejrzeć lubelskie.
Ostatnio zmieniony przez londolut 02-10-2010, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 02-10-2010, 19:48   

Obytrzej spokój.
A co do niechęci - serio tak uważasz? Trudno mi sie wypowiadac co do CM bo mojego konta już nie ma i mnie też, ale tu?
Kleju po prostu opisuje co robi i cieszy się tym co robi. Proponuję zakończyć walkę kogucików zanim przyjdzie wielki zły GRIZZLY i Wam wszystkim da na uspokojenie. :evil:

Co do awangardy młody człowieku - w Mitsubishi nie trzeba z byle czego robić rajdówki bo jest EVO :P

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 02-10-2010, 21:44   

Zacznę może od końca ;)

Cytat:
Kleju po prostu opisuje co robi i cieszy się tym co robi

Dokładnie o to chodzi. Jeśli byłbym nastawiony na zysk, objął bym inną drogę :wink: Tutaj chodzi tylko o fun i satysfakcję :) No dobra i trochę próżności, że ma się wersję silnikową i wyposażenia jedyną w pl :P

Fakt auto kosztowało małą taczkę pieniędzy, dużo czasu (już prawie rok od pierwszego postu tutaj napisanego), ale teraz jak już patrze na prawie ukończony projekt, było warto.

Tak jak napisałem wyżej, można powiedzieć, że auto w 99% ukończone ;) Dzisiaj były nawet krótkie jazdy próbne.
Colt nie jest cichy :mrgreen: Powyżej 5,5tyś robi niemiłosierny hałas ;) Jest ok!
Założyłem dzisiaj progi, nałożyłem wosk itp ;)

Nakręciłem też krótką jazdę próbną, niestety ja wyciągnąłem krótsza zapałkę i musiałem filmować, a za sterami mój tato ;-) A w tle jakiś rzeźnik z piłą łańcuchową...

Ostatnio zmieniony przez mkm 03-04-2011, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 02-10-2010, 21:49   

WIELKIE ŁAŁ Kleju :)

Ogarniam prawy ALT
Ostatnio zmieniony przez stary alfer 02-10-2010, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 02-10-2010, 21:49   

ale głośny :P

ALE FAJNY :D

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 02-10-2010, 21:56   

pięknyy... :)

ok, a co następne? :P
jak już Cyborg będzie stał na czerwonym dywaniku w garażu to coś nowego będziesz pewnie chciał doprowadzać do ideału :)

edi567 
Forumowicz

Auto: 1:24
Wysłany: 02-10-2010, 22:07   

Kleju, szkoda, że vol2 tak mało pokazuje... ;) świetne auto :)

Odpowiedz do tematu