W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
Wysłany: 01-10-2010, 20:49
pawela, zrób kiedyś jakieś auto od podstaw to pogadamy bo widzę że tematu za bardzo nie ogarniasz. widzisz jakąś róznicę między wartością auta za 4k pln a za 30k pln ?
Auto: ------>
Kraj/Country: Polska Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
Wysłany: 01-10-2010, 21:27
Jogurt chodź by to był ostatni cyborg na świecie to nie poszedł by za 30tyś i nikt by Ci go nie wycenił na więcej niż 14tyś obstawiam jeszcze z nie oryginalną budą
Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
Wysłany: 01-10-2010, 23:09
Jogurt napisał/a:
pawela, zrób kiedyś jakieś auto od podstaw to pogadamy bo widzę że tematu za bardzo nie ogarniasz. widzisz jakąś róznicę między wartością auta za 4k pln a za 30k pln ?
BUHAHAHA to dales teraz, o moje ogarniecie tematu sie nie martw, to tu jest wlasnie cala masa teoretykow i znafcuf...
Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
Wysłany: 01-10-2010, 23:22
pawela napisał/a:
BUHAHAHA to dales teraz, o moje ogarniecie tematu sie nie martw, to tu jest wlasnie cala masa teoretykow i znafcuf...
mi chodzi o renowację samochodu a nie montaż nakładek na pedały i rozpórki. ale jak tobie odpowiada cena 1/10 tego co wsadziłeś w auto to nie mamy o czym gadać
Kraj/Country: Polska Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
Wysłany: 02-10-2010, 10:23
Jogurt napisał/a:
pawela napisał/a:
mi chodzi o renowację samochodu a nie montaż nakładek na pedały i rozpórki. ale jak tobie odpowiada cena 1/10 tego co wsadziłeś w auto to nie mamy o czym gadać
wchodzisz na miękki grunt
ogarnij się, nie piszę do ciebie, a ty mi drugi raz personalnie wyjeżdżasz
napisał Kleju, że po co, a ty jak zwykle popisówka teorii.
Teraz się dowiem, że mój colciak był złomem, a zacytować, jak się dopiero nad nim spuszczałeś? Przetarłem tu wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam
A co sam w aucie zobiłeś? Odrysowałeś talerze i wyciałeś po tym dziury w zderzaku....
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
Wysłany: 02-10-2010, 12:43
pawela napisał/a:
Przetarłem tu wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam
To źle uważasz
Szlaki przeciera Kleju jako pierwsza osoba, która podjęła się robienia Cyborga.
Ty zaledwie kopiowałeś to co ktoś kiedyś już zrobił.
"Twojego" tuningu jest w sieci i na drogach na pęczki (patrząc po datach na długo przed tym jak kupiłeś Colta), Cyborg Kleja jest pierwszy i wydaje mi się, że póki co jedyny, stąd podejście do tego modelu wg. mnie powinno być inne.
Wysłany: 02-10-2010, 12:50
mkm napisał/a:
pawela napisał/a:
Przetarłem ] wiele szlaków, bo na tym forum jako tuning traktowano dywaniki z logo diamentów i niebieskie postojówki... Tak, tak uważam
To źle uważasz
Szlaki przeciera Kleju jako pierwsza osoba, która podjęła się robienia Cyborga.
Ty zaledwie kopiowałeś to co ktoś kiedyś już zrobił.
"Twojego" tuningu jest w sieci i na drogach na pęczki (patrząc po datach na długo przed tym jak kupiłeś Colta), Cyborg Kleja jest pierwszy i wydaje mi się, że póki co jedyny, stąd podejście do tego modelu wg. mnie powinno być inne.
Cytat:
tu
to pokaż mi NA TYM forum takie wcześniejsze projekty Colta
Kto wsadził skrzynię GTi do 1.6 TU przede mną? Kto wsadził TU zawias z GTi przede mną? Kto swapował AT na MT przede mną? Wyliczać dalej?
Nie mówie o cyborgu, a ogólnie o Colcie CA0
A rozmawiamy nie o czeluściach netu, a tym co się dzieje tylko na tym forum
oczywiście respekt dla Kleja za to podjal sie czegos tak abstrakcyjnego jak na forum mitsumaniakow. Bo nie oszukujmy sie, na forach nissanow czy hond taka zabawa to co drugi temat... Tu awangarda sa glupir ambery, o ktorych pewnie malo kto tu mialby pojecie, jakby nie hunda.
albo zamiast tu zaśmiecać Klejowi, przenieśmy się na GG, dam możemy poprzeklinać
na MM i CM wyraźnie czuję niechęć do mojej osoby odkąd kupiłem tak nielubiane tu auto, czyli Hondę. [edit] i tak zaglądam tu raz na kilka dni przejrzeć lubelskie.
Ostatnio zmieniony przez londolut 02-10-2010, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-10-2010, 19:48
Obytrzej spokój.
A co do niechęci - serio tak uważasz? Trudno mi sie wypowiadac co do CM bo mojego konta już nie ma i mnie też, ale tu?
Kleju po prostu opisuje co robi i cieszy się tym co robi. Proponuję zakończyć walkę kogucików zanim przyjdzie wielki zły GRIZZLY i Wam wszystkim da na uspokojenie.
Co do awangardy młody człowieku - w Mitsubishi nie trzeba z byle czego robić rajdówki bo jest EVO
Just think... .
Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
Wysłany: 02-10-2010, 21:44
Zacznę może od końca
Cytat:
Kleju po prostu opisuje co robi i cieszy się tym co robi
Dokładnie o to chodzi. Jeśli byłbym nastawiony na zysk, objął bym inną drogę Tutaj chodzi tylko o fun i satysfakcję No dobra i trochę próżności, że ma się wersję silnikową i wyposażenia jedyną w pl
Fakt auto kosztowało małą taczkę pieniędzy, dużo czasu (już prawie rok od pierwszego postu tutaj napisanego), ale teraz jak już patrze na prawie ukończony projekt, było warto.
Tak jak napisałem wyżej, można powiedzieć, że auto w 99% ukończone Dzisiaj były nawet krótkie jazdy próbne.
Colt nie jest cichy Powyżej 5,5tyś robi niemiłosierny hałas Jest ok!
Założyłem dzisiaj progi, nałożyłem wosk itp
Nakręciłem też krótką jazdę próbną, niestety ja wyciągnąłem krótsza zapałkę i musiałem filmować, a za sterami mój tato A w tle jakiś rzeźnik z piłą łańcuchową...
Ostatnio zmieniony przez mkm 03-04-2011, 19:29, w całości zmieniany 1 raz