Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?
Autor Wiadomość
dziku79 
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-10-2010, 14:00   [II 2.0 DID] Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?

Mam PILNĄ prośbę, muszę oddać auto do naprawy po stłuczce, chciałbym bezgotówkowo rozliczyć szkodę (z PZU sprawcy) i zrobić to w ASO. Który ze stołecznych serwisów polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 05-10-2010, 14:49   Re: Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?

dziku79 napisał/a:
Mam PILNĄ prośbę, muszę oddać auto do naprawy po stłuczce, chciałbym bezgotówkowo rozliczyć szkodę (z PZU sprawcy) i zrobić to w ASO. Który ze stołecznych serwisów polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?

Wiem że AUTO GT ma własny serwis blacharski i lakierniczy, tzn nie oddają do podwykonawców. Byłem tam kiedyś jak mi zarysowali błotnik. Profesjonalne podejście do klienta. Mieszczą się na tylach Blue City.

Dominik

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2010, 15:02   

Korzystałem z usług Auto GT dwa razy. Polecam, bezproblemowo. Biorą na siebie wszystkie uzgodnienia z ubezpieczycielem.

dziku79 
Forumowicz

Wysłany: 05-10-2010, 15:04   

dzięki Panowie, dzwoniłem do AutoGT, faktycznie obsługują PZU 8)
a robił ktoś w PGD na Uczniowskiej 34 :?:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2010, 15:06   Re: Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?

dziku79 napisał/a:

Dodam tylko że jeśli szkoda idzie z OC sprawcy ubezpieczonego w PZU, to możesz być dobrej myśli: nie będzie kombinatorstwa z zaniżaniem kosztów naprawy. Zapłacą tyle ile wyniesie faktura bez zbędnych ceregieli.

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 05-10-2010, 17:00   

mitsu00 napisał/a:
Dodam tylko że jeśli szkoda idzie z OC sprawcy ubezpieczonego w PZU, to możesz być dobrej myśli: nie będzie kombinatorstwa z zaniżaniem kosztów naprawy. Zapłacą tyle ile wyniesie faktura bez zbędnych ceregieli.
dwa razy miałem przypadki z Octavią z OC - też nie było kombinatorstwa. Dlatego na razie trzymam się PZU jak pijany ściany. Ostatnio przy odprysku na szybie w Outku po kamyczku, to likwidacja z AC Szyba to przerosło moje oczekiwania - zgłoszenie przez telefon, po 2h telefon z PZU z informacją, że zadzwonią do mnie JAAN i umówią się na oględziny, po 1,5h telefon z firmy - nie odebrałem (miałem spotkanie), oddzwaniam - umówiono mnie na najbliższy wolny i dogodny dla mnie termin na oględziny w firmie (nie w PZU :) ) czyli następny dzień o 14, przyjeżdżam o 13.30 podeszli do samochodu - obejrzeli - zakwalifikowali do naprawy nie wymiany bo mały i świeży odprysk, pytanie kiedy - czy mam pół godziny? Mam, wyjechałem pół godziny później z naprawioną szybą - dla nieświadomego gdzie naprawa niewykrywalna. Oprócz naprawy wszystko załatwione na telefon :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2010, 17:15   

rezon napisał/a:

dwa razy miałem przypadki z Octavią z OC - też nie było kombinatorstwa. Dlatego na razie trzymam się PZU jak pijany ściany. Ostatnio przy odprysku na szybie w Outku po kamyczku, to likwidacja z AC Szyba to przerosło moje oczekiwania - zgłoszenie przez telefon, po 2h telefon z PZU z informacją, że zadzwonią do mnie JAAN i umówią się na oględziny, po 1,5h telefon z firmy - nie odebrałem (miałem spotkanie), oddzwaniam - umówiono mnie na najbliższy wolny i dogodny dla mnie termin na oględziny w firmie (nie w PZU ) czyli następny dzień o 14, przyjeżdżam o 13.30 podeszli do samochodu - obejrzeli - zakwalifikowali do naprawy nie wymiany bo mały i świeży odprysk, pytanie kiedy - czy mam pół godziny? Mam, wyjechałem pół godziny później z naprawioną szybą - dla nieświadomego gdzie naprawa niewykrywalna. Oprócz naprawy wszystko załatwione na telefon

PZU nie jest najtańsze, ale likwidacja szkód jest na wysokim poziomie. Mamy tam 2 auta ubezpieczone i jestem bardzo zadowolony.

Dominik

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 05-10-2010, 17:30   

ASO - Toyota Wiśniewski - mam bardzo dobre wspomnienia. Bezgotówkowo z PZU się rozliczają, częsci z Mitcaru ściągają, lakierują lepiej niż fabryka

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 06-10-2010, 09:49   

Na Pewno bezgotówkowa naprawa jest dużo przyje mniejsza ponieważ nic nas nie obchodzi.Oddajemy autko i po naprawie odbieramy,nie interesuj nas rozliczenia.
Ale można uzyskać kasę od ubezpieczyciela wg, wyceny rzeczoznawcy i naprawiać na własną rękę .I tu możemy coś za oszczędzić na naprawie / różne ceny napraw w warsztatach / i zakupie części / różne ceny części w sklepach /.

dziku79 
Forumowicz

Wysłany: 06-10-2010, 10:20   

Chyba jednak nie będzie tak lekko... :roll: Usłyszałem od pana rzeczoznawcy z PZU że "te drzwi to się spokojnie naprostuje i zaszpachluje i będzie Pan zadowolony" i taką też przysłał wycenę, kiepsko? :evil:

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 06-10-2010, 10:23   

dziku79, pierwsza wycena PZU to gra wstępna do negocjacji - zawsze jest po bandzie niekorzystna dla klienta - dlatego swojego misia odstawiłem do Waldka Wiśniewskiego - on załatwił wszystko jak trza... (poza przyklejeniem znaczków na klapę, bo nie miał wzorca ;) )

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-10-2010, 10:28   

dziku79 napisał/a:
Chyba jednak nie będzie tak lekko... :roll: Usłyszałem od pana rzeczoznawcy z PZU że "te drzwi to się spokojnie naprostuje i zaszpachluje i będzie Pan zadowolony" i taką też przysłał wycenę, kiepsko? :evil:

Jest dokladnie tak jak napisał Bartek. Jak nam kobita rozwalila przedni zderzak w 2 letniej Toyocie przy parkowaniu, to rzeczoznawca z PZU wycenił szkodę na 600zł. Bo niby to tylko pęknięcie plastiku i da sie zaszpachlować i zespawać :finga: Nawet z nim nie rozmawiałem tylko oddałem do Cygana w Markach i po zdjęciu zderzaka i oględzinach wyszło, że naprawa będzie kosztować prawie 4 tys. Co na to PZU? Nic...... Zaplacili bez jakichkolwiek zgrzytów. Po tygodniu odebrałem naprawione auto.
Tak więc wstawiaj auto do ASO i nic się nie martw o negocjacje. ASO wyceni szkodę na tyle ile uważają że to konieczne żeby przywrócić auto do stanu sprzed kolizji, a ubezpieczyciel za to musi zaplacic. Szczególnie że to bylo nie z twojej winy.

Dominik

Odpowiedz do tematu