[II 2.0 DID] Gdzie naprawa blacharska w Warszawie? |
Autor |
Wiadomość |
dziku79
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-10-2010, 14:00 [II 2.0 DID] Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?
|
|
|
Mam PILNĄ prośbę, muszę oddać auto do naprawy po stłuczce, chciałbym bezgotówkowo rozliczyć szkodę (z PZU sprawcy) i zrobić to w ASO. Który ze stołecznych serwisów polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 05-10-2010, 14:49 Re: Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?
|
|
|
dziku79 napisał/a: | Mam PILNĄ prośbę, muszę oddać auto do naprawy po stłuczce, chciałbym bezgotówkowo rozliczyć szkodę (z PZU sprawcy) i zrobić to w ASO. Który ze stołecznych serwisów polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? |
Wiem że AUTO GT ma własny serwis blacharski i lakierniczy, tzn nie oddają do podwykonawców. Byłem tam kiedyś jak mi zarysowali błotnik. Profesjonalne podejście do klienta. Mieszczą się na tylach Blue City. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2010, 15:02
|
|
|
Korzystałem z usług Auto GT dwa razy. Polecam, bezproblemowo. Biorą na siebie wszystkie uzgodnienia z ubezpieczycielem. |
|
|
|
 |
dziku79
Forumowicz

|
Wysłany: 05-10-2010, 15:04
|
|
|
dzięki Panowie, dzwoniłem do AutoGT, faktycznie obsługują PZU
a robił ktoś w PGD na Uczniowskiej 34 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-10-2010, 15:06 Re: Gdzie naprawa blacharska w Warszawie?
|
|
|
dziku79 napisał/a: | Mam PILNĄ prośbę, muszę oddać auto do naprawy po stłuczce, chciałbym bezgotówkowo rozliczyć szkodę (z PZU sprawcy) i zrobić to w ASO. Który ze stołecznych serwisów polecacie? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? |
Dodam tylko że jeśli szkoda idzie z OC sprawcy ubezpieczonego w PZU, to możesz być dobrej myśli: nie będzie kombinatorstwa z zaniżaniem kosztów naprawy. Zapłacą tyle ile wyniesie faktura bez zbędnych ceregieli. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 05-10-2010, 17:00
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Dodam tylko że jeśli szkoda idzie z OC sprawcy ubezpieczonego w PZU, to możesz być dobrej myśli: nie będzie kombinatorstwa z zaniżaniem kosztów naprawy. Zapłacą tyle ile wyniesie faktura bez zbędnych ceregieli. | dwa razy miałem przypadki z Octavią z OC - też nie było kombinatorstwa. Dlatego na razie trzymam się PZU jak pijany ściany. Ostatnio przy odprysku na szybie w Outku po kamyczku, to likwidacja z AC Szyba to przerosło moje oczekiwania - zgłoszenie przez telefon, po 2h telefon z PZU z informacją, że zadzwonią do mnie JAAN i umówią się na oględziny, po 1,5h telefon z firmy - nie odebrałem (miałem spotkanie), oddzwaniam - umówiono mnie na najbliższy wolny i dogodny dla mnie termin na oględziny w firmie (nie w PZU ) czyli następny dzień o 14, przyjeżdżam o 13.30 podeszli do samochodu - obejrzeli - zakwalifikowali do naprawy nie wymiany bo mały i świeży odprysk, pytanie kiedy - czy mam pół godziny? Mam, wyjechałem pół godziny później z naprawioną szybą - dla nieświadomego gdzie naprawa niewykrywalna. Oprócz naprawy wszystko załatwione na telefon |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-10-2010, 17:15
|
|
|
rezon napisał/a: |
dwa razy miałem przypadki z Octavią z OC - też nie było kombinatorstwa. Dlatego na razie trzymam się PZU jak pijany ściany. Ostatnio przy odprysku na szybie w Outku po kamyczku, to likwidacja z AC Szyba to przerosło moje oczekiwania - zgłoszenie przez telefon, po 2h telefon z PZU z informacją, że zadzwonią do mnie JAAN i umówią się na oględziny, po 1,5h telefon z firmy - nie odebrałem (miałem spotkanie), oddzwaniam - umówiono mnie na najbliższy wolny i dogodny dla mnie termin na oględziny w firmie (nie w PZU ) czyli następny dzień o 14, przyjeżdżam o 13.30 podeszli do samochodu - obejrzeli - zakwalifikowali do naprawy nie wymiany bo mały i świeży odprysk, pytanie kiedy - czy mam pół godziny? Mam, wyjechałem pół godziny później z naprawioną szybą - dla nieświadomego gdzie naprawa niewykrywalna. Oprócz naprawy wszystko załatwione na telefon |
PZU nie jest najtańsze, ale likwidacja szkód jest na wysokim poziomie. Mamy tam 2 auta ubezpieczone i jestem bardzo zadowolony. |
Dominik |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-10-2010, 17:30
|
|
|
ASO - Toyota Wiśniewski - mam bardzo dobre wspomnienia. Bezgotówkowo z PZU się rozliczają, częsci z Mitcaru ściągają, lakierują lepiej niż fabryka |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 06-10-2010, 09:49
|
|
|
Na Pewno bezgotówkowa naprawa jest dużo przyje mniejsza ponieważ nic nas nie obchodzi.Oddajemy autko i po naprawie odbieramy,nie interesuj nas rozliczenia.
Ale można uzyskać kasę od ubezpieczyciela wg, wyceny rzeczoznawcy i naprawiać na własną rękę .I tu możemy coś za oszczędzić na naprawie / różne ceny napraw w warsztatach / i zakupie części / różne ceny części w sklepach /. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
dziku79
Forumowicz

|
Wysłany: 06-10-2010, 10:20
|
|
|
Chyba jednak nie będzie tak lekko... Usłyszałem od pana rzeczoznawcy z PZU że "te drzwi to się spokojnie naprostuje i zaszpachluje i będzie Pan zadowolony" i taką też przysłał wycenę, kiepsko? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 06-10-2010, 10:23
|
|
|
dziku79, pierwsza wycena PZU to gra wstępna do negocjacji - zawsze jest po bandzie niekorzystna dla klienta - dlatego swojego misia odstawiłem do Waldka Wiśniewskiego - on załatwił wszystko jak trza... (poza przyklejeniem znaczków na klapę, bo nie miał wzorca ) |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-10-2010, 10:28
|
|
|
dziku79 napisał/a: | Chyba jednak nie będzie tak lekko... Usłyszałem od pana rzeczoznawcy z PZU że "te drzwi to się spokojnie naprostuje i zaszpachluje i będzie Pan zadowolony" i taką też przysłał wycenę, kiepsko? |
Jest dokladnie tak jak napisał Bartek. Jak nam kobita rozwalila przedni zderzak w 2 letniej Toyocie przy parkowaniu, to rzeczoznawca z PZU wycenił szkodę na 600zł. Bo niby to tylko pęknięcie plastiku i da sie zaszpachlować i zespawać Nawet z nim nie rozmawiałem tylko oddałem do Cygana w Markach i po zdjęciu zderzaka i oględzinach wyszło, że naprawa będzie kosztować prawie 4 tys. Co na to PZU? Nic...... Zaplacili bez jakichkolwiek zgrzytów. Po tygodniu odebrałem naprawione auto.
Tak więc wstawiaj auto do ASO i nic się nie martw o negocjacje. ASO wyceni szkodę na tyle ile uważają że to konieczne żeby przywrócić auto do stanu sprzed kolizji, a ubezpieczyciel za to musi zaplacic. Szczególnie że to bylo nie z twojej winy. |
Dominik |
|
|
|
 |
|