|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spotkanie w celu posluchania GDI |
Autor |
Wiadomość |
Gusek
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze brak....
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2010, 22:18 Spotkanie w celu posluchania GDI
|
|
|
Witam!
Od przyszłego miesiąca zabieram się solidnie za szukanie Carismy dla siebie. Problem w tym, że tak na prawdę nie mam wzoru do którego mógł bym odnosić oglądane samochody. Tu pojawia się moje pytanie - czy w dniach 03-04.10.2010 organizowane jest jakieś spotkanie regionalne? Czy może ktoś w tych dniach mógłby poświęcić chwilkę w Gdańsku i pokazać swoje GDI? Mógłbym dojechać w wyznaczone miejsce w trójmieście, najlepiej właśnie w Gdańsku. Obejrzenie zadbanego samochodu na pewno dałoby mi sporo, szczególnie, że ma to być mój pierwszy pojazd Silnikowo pewnie nie ma różnicy, ale najbardziej zainteresowany jestem Carismami po pierwszym lifcie, kolo rocznika 2000. Będę wdzięczny za pomoc, zapraszam także do topicu, który założyłem w dziale "Chcę kupić Carismę":
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56634
Czekam z niecierpliwością na zdanie Carismowych wyjadaczy
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
|
Wysłany: 26-09-2010, 17:05
|
|
|
Gusek napisał/a: | czy w dniach 03-04.10.2010 organizowane jest jakieś spotkanie regionalne? |
Nie Chociaż na jedno pytanie odpowiem bo o reszcie nie mam pojęcia |
_________________ Zwycięzca konkursu "Parkowanie L200 na kopertę" - VIII Zlot Mitsumaniaków - Wilkasy 2010. 24 sekundy
 |
|
|
|
 |
Gusek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2010, 08:11
|
|
|
Zawsze cos, dzieki a ogolnie, to palnalem jakas gafe i dlatego nikt mi nie chce odpowiadac, czy mitsumaniaki to po prostu taki malo rozgadany narod? Z niecierpliwoscia czekam na jakikolwiek znak w tym temacie, jak i w dziale Carismowym |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-09-2010, 11:29
|
|
|
osobiście pamiętam tylko 1 szt. GDI na naszych spotach i było to z 2 lata temu... może dlatego taka cisza |
|
|
|
 |
Gusek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-09-2010, 09:18
|
|
|
Aaa w takim razie przepraszam, blednie zasugerowalem sie, ze GDI jest jednak dosc popularne w takim razie pozostaje mi tylko objechanie sprzedawanych Carism i jako takie porownanie, mam nadzieje ze doinformowalem sie na forum ile trzeba na temat kupna tego auta dzieki za pomoc i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 29-09-2010, 11:48
|
|
|
jakbyś był w Gdańsku, to zawsze możesz poprosić kogoś o pomoc podczas zakupu - czasem może się przydać |
|
|
|
 |
Gusek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2010, 13:54
|
|
|
Dzieki za rade! Problem w tym, ze dosc mocno nastawiony jestem na GDI, a w okolicy Gdanska z takimi ofertami marnie, a nie chce ciagac kogos kilometrami po Polsce Poczytalem troche na co nalezy zwrocic uwage i mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc cos porzadnego tak czy inaczej realne poszukiwania ruszaja dopiero za tydzien, wiec chetnie poslucham jeszcze rad madrych glow w tym temacie |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
|
Wysłany: 30-09-2010, 14:14
|
|
|
Znajdziesz gdzieś dalej Carisme która Ci się podoba zajrzyj na forum regionalne tego rejonu gdzie się znajduje lub napisz w dziale Carismy czy by ktoś nie obejrzał jej kto się zna w temacie i jak okaże się okey to dopiero jedziesz |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
czapi
Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 30-09-2010, 16:02
|
|
|
ja posiadam gdi ale jeszcze przed liftem 98 rok takze nie wiem czy ci to cos pomoze |
|
|
|
 |
zbysiu5447
Forumowicz zbyszek5447
Auto: carisma GDI 1,8 2003
|
Wysłany: 03-10-2010, 07:45 GDI
|
|
|
Posiadam GDI z 2003 pirwsza rejstracja 2004 ,przebieg 96tys. bez kręcenia co słychać po pracy silnika, uwaga twoja powinna być skierowana na kierownice, pedały, ogólny wygląd zewnętrzny i wewnętrzny, olej syntetyk i go nie pali, rado orginał bo z niego jest ogólne sterowanie komputerem. GDI nie nadaje się do gazu . Chcesz posłuchać ogbejżeć zpraszam . |
|
|
|
 |
Gusek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2010, 11:56
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi! Kilka dni byłem bez internetu i nie miałem jak odpisać - wczoraj wykonałem pierwsze ruchy w oglądaniu Carism - pojeździłem po Elbląskich komisach, przy dworcu posłuchałem jednej GDI z 2002 (silnik 122KM, przebieg 110000km), chodziła jak pszczółka, ale niestety droga... Potem wybrałem się obejrzeć główny punkt programu:
http://allegro.pl/carisma...1246467894.html
Z wyglądu piękna! Siedzenia tak śliskie od chemii, że myślałem, że z nich zjadę, lakier na lustro. Tył po jakiejś przygodzie - zderzak pęknięty, słabo spasowany. Niestety po odpaleniu silnika czar prysł... Warczy jak stary zaporożec, no i coś ewidentnie w silniku tyka. Wiem, że GDI potykać sobie lubi, ale tutaj stukanie włączało i wyłączało się okresowo, niezależnie od obrotów i było dość głośne, jakby coś luźno latało w głowicy. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Poza tym silniczek tylnego spryskiwacza martwy, kratki nadmuchu połamane. Na dodatek w aukcji napisane jest, że samochód poopłacany, a na miejscu dowiedziałem się, że opłaty jeszcze do zrobienia... Więc odpada, tak czy inaczej nasuwa mi się pytanie: czy między silnikami 125KM i 122KM była aż tak potężna różnica, czy po prostu ta czerwona była tak dobita?
Posta wstawiam też do tematu kupię Carismę, bo pewnie tam powinien się znaleźć. Dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 06-10-2010, 13:05
|
|
|
Gusek napisał/a: | czy między silnikami 125KM i 122KM była aż tak potężna różnica, czy po prostu ta czerwona była tak dobita? |
głównie dodanie innego katalizatora i sondy by spełnić surowsze normy spalin EURO3
wg mnie jest dobita |
|
|
|
 |
zbysiu5447
Forumowicz zbyszek5447
Auto: carisma GDI 1,8 2003
|
Wysłany: 06-10-2010, 18:16
|
|
|
Nie jestem zwolennikiem KOMISU , każdy chce zarobić, szukaj z prywatnych rąk, w GDI słychać tylko cykanie!!!!!!!!!!,radze kupwać tylko do 120 tys.km. tylko bez kręcenia, spójż na pedały, kierownice,wszelkie przerubki. Każde auto coś ma nie tak, bo nie jest salonowe ale trzeba szukać. Pozdrawiam ,jak masz czas zapraszam posłuchać i obejrzeć MIŚKA . |
|
|
|
 |
Gusek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2010, 20:51
|
|
|
Dzieki za pomoc! Zbysiu5447 - na razie muszę dzielić poszukiwania samochodu z uczelnią, więc nie wiem, czy dam radę skoczyć do Gdyni w najbliższym czasie, ale dziękuję za możliwość. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|