Jestem nowym posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS |
Autor |
Wiadomość |
bogdanz
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2,8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2010, 20:07 Jestem nowym posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS
|
|
|
Witam szanownych mitsumaniaków.
Po wielu dylematach i długich poszukiwaniach stałem się posiadaczem pajero II 2,8 TD GLS z 1999 r. w wersji krótkiej. Autko jest w dobrym stanie, zostało sprowadzone jako samochód ciężarowy, nie ma więc z tyłu siedzeń ani szyb bocznych (otwory okienne są zaślepione), co z czasem zamierzam uzupełnić. Proszę o informacje jakie mogą być przybliżone koszty zakupu kanapy i szyb bocznych? Proszę również o kilka praktycznych rad, na co zwracać uwagę w czasie eksploatacji. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 10-10-2010, 22:14
|
|
|
bogdanz napisał/a: | jakie mogą być przybliżone koszty zakupu kanapy | oj kanap tylnych na Allegro jest Ci dostatek. Nie zapomnij o pasach na tylne siedzenia zakładanych przez warsztat który ma odpowiednie uprawnienia odnośnie homologacji z ciężarowego na osobowy. Szyby też znajdziesz na Allegro->> wymontowane (zazwyczaj) z anglika. Kupuj tylko z uszczelkami i powodzenia w wyjmowaniu tego co jest wstawione w miejsca bocznych szyb->> jakiś strasznie mocny klej do tego jest używany. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 11-10-2010, 00:37
|
|
|
Nie wiem z jakiego kraju kupiles to auto ale w irlandii jak ktos przerabia z osobowego na ciezarowe to kaza zaspawac otwory w ktore sa mocowane pasy i siedzenia zeby ktos pozniej ich nie zamontowal. W sumie nie wiem jaki to ma cel ale tak tu jest. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 11-10-2010, 07:36
|
|
|
Faraonix napisał/a: | to kaza zaspawac otwory | no to mamy pierwszą paranoję z wspaniałego miodem płynącego kraju |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 11-10-2010, 12:40
|
|
|
Jest napewno wiecej jak np ograniczenie predkosci na drodze N7. Mamy 3 pasy + pobocze rozdzielone pasem zieleni i barierkami - ograniczenie predkosci 100 km/h, a na drodze gdzie sa ostre zakrety i ledwo moga sie minac 2 osobowki, ciezarowka to juz po krzakach musi jechac 80km/h ale tez i widzialem na takiej drodze rowniez 100km/h |
|
|
|
 |
|