|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Snorkel |
Autor |
Wiadomość |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 10-10-2010, 22:26 Snorkel
|
|
|
koledzy co powiecie na temat snorkela własnej roboty ????
kolejne pytanie czy snork ma jakieś odwodnienie przed filtrem ? co się dzieje z deszczówką którą zasysa ? ??? przecież kratka wlotowa jest skierowana w kierunku jazdy
z czego zaadoptować wlot powietrza do snorkela własnej roboty ??? |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 11-10-2010, 21:11
|
|
|
nie wiem czy się to opłaca. Jeżeli samoróbka to tylko chyba w hydraulicznym zakupy zrób bo to wyjdzie taniio i wtedy na górę daj kolanko. A jeżeli z innego materiału to... raczej gotoy snorkel kosztuje najtańcszy z w miare dobrego matereiału 350-400 zł w zależności od okazji. |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 11-10-2010, 22:13
|
|
|
jabol66 napisał/a: | nie wiem czy się to opłaca. Jeżeli samoróbka to tylko chyba w hydraulicznym zakupy zrób bo to wyjdzie taniio i wtedy na górę daj kolanko. A jeżeli z innego materiału to... raczej gotoy snorkel kosztuje najtańcszy z w miare dobrego matereiału 350-400 zł w zależności od okazji. |
super jak jest tak tani ale dla mnie za drogi o jakieś 300 zł więc nie mogę sobie pozwolić na taki rarytas i będę musiał kibel rurę zrobić
[ Dodano: 22-02-2011, 20:10 ]
czy średnic rury dolotowej fi 65 nie jest za mała dla silnika 2,5 tdi?
co do snorkela za 350 zł nie podam dokładnie jaki to bo była by krypto reklama ale powiem ze jest zespolony z kratka i nie ma możliwości obrotu kominkiem więc po pierwsze zaciąga wodę ( deszczówkę ) po drugie dostał gałązkami (krzaki - witki leszczyny )nie grubymi i nie za szybko i popękał oczywiście mówię obrazu że było -5 stopni ale to nie powinno mieć większego znaczenia więc ja sobie zrobi sam, jak skończe to powiem ile mnie to wyniosło |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
|
|