Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Snorkel
Autor Wiadomość
waclaw2727 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2010, 22:26   Snorkel

koledzy co powiecie na temat snorkela własnej roboty ????

kolejne pytanie czy snork ma jakieś odwodnienie przed filtrem ? co się dzieje z deszczówką którą zasysa ? ??? przecież kratka wlotowa jest skierowana w kierunku jazdy

z czego zaadoptować wlot powietrza do snorkela własnej roboty ???

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 11-10-2010, 21:11   

nie wiem czy się to opłaca. Jeżeli samoróbka to tylko chyba w hydraulicznym zakupy zrób bo to wyjdzie taniio i wtedy na górę daj kolanko. A jeżeli z innego materiału to... raczej gotoy snorkel kosztuje najtańcszy z w miare dobrego matereiału 350-400 zł w zależności od okazji.

waclaw2727 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Wysłany: 11-10-2010, 22:13   

jabol66 napisał/a:
nie wiem czy się to opłaca. Jeżeli samoróbka to tylko chyba w hydraulicznym zakupy zrób bo to wyjdzie taniio i wtedy na górę daj kolanko. A jeżeli z innego materiału to... raczej gotoy snorkel kosztuje najtańcszy z w miare dobrego matereiału 350-400 zł w zależności od okazji.

super jak jest tak tani ale dla mnie za drogi o jakieś 300 zł więc nie mogę sobie pozwolić na taki rarytas i będę musiał kibel rurę zrobić :(

[ Dodano: 22-02-2011, 20:10 ]
czy średnic rury dolotowej fi 65 nie jest za mała dla silnika 2,5 tdi?

co do snorkela za 350 zł nie podam dokładnie jaki to bo była by krypto reklama ale powiem ze jest zespolony z kratka i nie ma możliwości obrotu kominkiem więc po pierwsze zaciąga wodę ( deszczówkę ) po drugie dostał gałązkami (krzaki - witki leszczyny )nie grubymi i nie za szybko i popękał oczywiście mówię obrazu że było -5 stopni ale to nie powinno mieć większego znaczenia więc ja sobie zrobi sam, jak skończe to powiem ile mnie to wyniosło

Odpowiedz do tematu