Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysokie spalanie, zapach benzyny, utrata mocy
Autor Wiadomość
Koclus 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-10-2010, 14:06   Wysokie spalanie, zapach benzyny, utrata mocy

Witam, jestem świeży na tym forum i jestem świeżym posiadaczem Mitsubishi Lancera 1.6 16v 1993r.
Mam parę problemów z którymi chciałbym się do was zwrócić i prosić o radę a mianowicie:
-na Pb powyżej 4.5tys/obr auto przestaje przyspieszać, szarpie nim i czuć zapach benzyny
-pali naprawdę dużo Pb ok.14l/100km
-trzyma nierówne obroty na luzie, czasem zgaśnie itp.
-ostatnio po wymianie wszystkich filtrów, oleju, świeć i kabli zapalił się Check i auto przestało jeździć na gazie i jeździ tylko na Pb

Z góry dzięki za pomoc :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 22-10-2010, 11:10   

Sprawdź sondę lambda.

Koclus 
Forumowicz

Wysłany: 07-11-2010, 12:19   

Okazało się że była wydmuchana uszczelka pod dolotem i nie palił 4 cylinder przez to ;] musiałem zregenerować wtrysk i teraz na benzynce pali ok 10l, ciągle dużo i nadal nie chce jechać powyżej 5 tys/obr, czasem przerwie na LPG, więc zapewne apart zapłonowy już kicha...a co do Checka, to najbardziej banalna rzecz na świecie, zwykłe wypięcie się wtyczki od przepływki ;/
Teraz chce doprowadzić Lancerka do czasów świetności :) cała zawiecha pójdzie do roboty ;) z tego co przeczytałem na forum wszystkie sworznie są wymienne więc tym więszka ulga dla potrfela ;P

P.S. zdjąłem dzisiaj boczki drzwi z przodu, ponieważ elektryka nie działała i okazało się że linki są zerwane ;/ czy da się samemu jakoś wymienić te linki ?

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Wysłany: 10-11-2010, 23:34   

Ja bym się nie brał za wymianę linek, bo można się tylko poplątać, a na koniec i tak się coś ułamie, a to tego skąd wziąć taką linkę... Szukaj używanego, sprawnego mechanizmu. Ja znalazłem rok temu za 70zł prawy tył.

Koclus 
Forumowicz

Wysłany: 10-11-2010, 23:57   

W sumie racją, szkoda się bawić ;) teraz dopiero skończyłem wymiane wszytkich żarówek w konsoli środkowej, wymianie bezpieczników itp. Mam tylko problem z zegarem, nie świecił odkąd kupiłem auto, czasem w którychś momentach tylko na moment się zapalał, nie wiem czym to jest spowodowane ale poszukam przyczyny ;) W piątek wymiana rozrządu go czeka również ;D A jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu sworznie przód i drążki, choć nie wiem skąd jeszcze wytrzasne sworznie, ale to też się jakoś wykombinuje :)

Odpowiedz do tematu