Moc Radia |
Autor |
Wiadomość |
Piotr_MC [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 17:44 Moc Radia
|
|
|
Mam pytanie co do mocy radia.W tej chwili mam radio 4 * 40 W i w sumie ładnie gra , ale chce kupić inne na płyty i prawdopodobnie 4*25 W Czy duża będzie różnica w głośności?Dużo sie straci umc umc przez te 15 W w dół?? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:22
|
|
|
rozczaruje cie ale twoje obecne radio nie ma wiecej mocy od tego ktore chcesz kupic wiec nie stracisz na mocy. |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:23
|
|
|
to nie tak... jezeli pisza, ze radio ma 4x40wat to jest moc w zasadzie w kosmosu wzieta, tak naprawde moc radia nie przekracza 17-20 wat na kanal i to przy sporych znieksztalceniach w calym pasmie, wszystko zalezy od modelu jaki masz, i czy jest wyposazony w koncowki mocy typu, high-power cyz tez nie, jezeli jednak zamienisz na radio ktore ma napisane 4x15 wat domniemam, ze jest to radio starsze i jego moc moze nie przekraczac 7, maks 10 watow na kanal....
co do subiektywej oceny glosnosci, jezeli chcesz miec dwa razy glosniejsza muzyke to oznacza, ze musisz zwiekszyc natezenie o ok 10dB czyli musisz podac 10x wieksze wzmocnienie a nie 2x wieksze wzmocnienie, jak by sie moglo wydawac.... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:26
|
|
|
nippo zawsze podziwam cie ze chce ci sie tyle pisac zartuje
tak na marginesie dzwiek dwa razy glosniejszy rowna sie ok 3dB w gore |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:39
|
|
|
nie, nie....3dB rowna sie spadkowi MOCY o polowe, jezeli poziom natezenia dzwieku wrosnie o 10dB wtedy mozemy powiedziec, ze slyszymy go dwa razy glosniej. |
|
|
|
 |
Piotr_MC [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:57
|
|
|
Mam rozumiec że nie strace na głośności ?Radio ma być 4*25W!! |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:10
|
|
|
a podaj moze modele tych odtwarzaczy...bo tam moc z panela to jest warta tyle co worek piasku na saharze |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:15
|
|
|
stracisz jesli czesto sluchasz na max glosnosci
jak nie to i tak tego specjalnie nie odczujesz |
|
|
|
 |
Piotr_MC [Usunięty]
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:31
|
|
|
Dżizaz... a coż to za wynalazki... chińszczyzna jakaś 3 co... a fe... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Piotr_MC [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:39
|
|
|
Nom:):)Nie śiejcie sie//Jestem studentem I chciałem radyjko na płytki:)Ale śmieszne bardzo śmieszne:) |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:42
|
|
|
Wiesz... nikt tu sie nie śmieje ale moja mama zawsze mi powtarzała:
Tanie mięso psy jedzą...
Nas nie stać na tanie barachło. Kup ciut droższy ale bardziej markowy sprzęt. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 22:04
|
|
|
wiesz...są różne preferencje odsłuchowe...ogólnie jestem na nie...lepiej kup jakąś używke ale dobrej firmy, bo to tak naprawde nawet nie ma 7watow na kanal dla pelnego pasma i THD nawet 1%...wogole to nie MOC jest najwazniesza...zeby to chociaz gralo...to OK |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 22:08
|
|
|
ja rowniez polecilbym Ci kupno jakiegos uzywanego radia ale jakies markowej firmy - wyjdzie Cie to niewiele drozej albo i tyle samo ale bedziesz wiedzial ze masz radio |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 22:22
|
|
|
no wlasnie...kup chociaz cos takiego http://www.allegro.pl/ite...uper_cenie.html
z wlasnego doswiadczenia z tym modelem Ci powiem, ze to gra bardzo przyzwoicie jak na te pieniadze i mocowo tez wystarcza (22waty sinus), aczkolwiek przez to, ze ma niskie podbicie basu (w granicach 40Hz chyba) szybko sie on konczy, ale nie oczekuj cudow po wzmaku z radia... |
|
|
|
 |
|