|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Problem |
Autor |
Wiadomość |
grymas
Forumowicz grymas
Auto: carisma 1.6 98rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-10-2010, 11:26 [Cari 1.6] Problem
|
|
|
Witam
Dlaczego nie działa mi pikacz od świateł?tzn chodzi mi o to ze jak zostawię auto na światłach to przy otwieraniu drzwi powinno piszczeć a nie piszczy? No i jeszcze jak otwieram drzwi od kierowcy to się światło w kabinie nie zapala a tez kiedyś działało, inne drzwi ok tylko od kierowcy coś szwankuje. dzięki za pomoc. Pzdr |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-10-2010, 11:48
|
|
|
W każdych drzwiach masz krancówkę, taki mały przycisk. Jak zamykasz drzwi to one wciskają ten przycisk który odłącza masę od lampki i światło gaśnie. Podobnie jest z tym pikaniem. Wymontuj krańcówkę i przeczyść styki a jeśli są mocno skorodowane to trzeba wymienić całą krańcówkę. Dla sprawdzenia, jak wymontujesz krańcówkę, odepnij od niej przewód i dotknij do masy, światło powinno się wtedy zapalić.
Zresztą, tu masz podobny temat:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#719613 |
|
|
|
 |
maverick001
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0
|
Wysłany: 13-11-2010, 00:47
|
|
|
witam jesli chodzi o tego pikacza to mialem podobny problem ale poradzilem sobie bez zbednych ceregieli. mianowicie kupilem taka kostke 9 pikacza ) w super markeci w intermarch widzialem tez w nomi . podlaczenie jest banalnie proste. koszt ok 10 -20 zł max podaj maila to wysle ci fotke ja to wyglada . pozdro |
|
|
|
 |
|
|