Przesunięty przez: Hubeeert 04-01-2007, 21:00 |
Aktualizacje w winXP |
Autor |
Wiadomość |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 22:48 Aktualizacje w winXP
|
|
|
Wie ktos moze gdzie dokladnie sa instalowane wszystkie aktualizacje ktore sa pobierane z witryny MS
Nie do konca jestem pewien ale wydaje mi sie ze kazda latka zainstalowana w systemia tworzy katalog w katalogu WINDOWS ktory zawsze zaczyna sie znakiem"$", w pewnej gazecie komputerowej wyczytalem ze jest to kopia latki i mozna owe katalogi usunac.
Gdzie wiec znajduje sie zainstalowana latka, na czym to dokladnie polega ?? Czy usuwajac ukryte katalogi z $ usuwa sie tez latki (bo znikaja z dodaj\usun) czy tylko ich kopie ?? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 02-10-2006, 02:00
|
|
|
W katalogu z zainstalowanym windowsem (np. C:\windows). Musisz najpierw wlaczyc pokazywanie plikow systemowych i ukrytych.
Mozna usunac wszystkie katalogi rozpoczynajace sie od $ - i nie czytaj wiecej tej gazety. W katalogach tych sa pliki pozwalajace na jej odinstalowanie a nie kopia latki. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 07-10-2006, 15:27 Aktualizacje WinXP
|
|
|
Podepnę się pod temat ...
Jest dziś taka aktualizacja:
Instalować Czy olać
Ktoś już to pobierał |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 07-10-2006, 16:29
|
|
|
olej |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2006, 17:21 Re: Aktualizacje WinXP
|
|
|
JCH napisał/a: | Podepnę się pod temat ...
Instalować Czy olać
Ktoś już to pobierał |
To na pewno nie jest dzisiejsza latka. Microsoft publikuje aktualizacje w kazdy drugi wtorek miesiaca.
Obawiam sie, ze jesli tego nie zainstalujesz nie bedzie mozliwosc instalacji aktualizacji - choc pewnien nie jestem. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2006, 17:39
|
|
|
to jest ta łatka, po której zainstaluje sie to badziwie, że bedzie wyskakiwał komunikat, że dana wersja XP posiada nielegalny kod. Ja to olałem i kolejne aktualizacje przychodzą...
Producent nie moze rozkazać instalować Ci wszystkiego, co wytworzy.
Przykład: częśc łatek nie dotyczy bezpośrenio samego XP, a np. tylko IE. NIe każdy użytkuje IE, i te łatki nie są mu do niczego potrzebne. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-10-2006, 18:23
|
|
|
Jak kogoś wkurza to pasqdztwo to tutaj jest sterta sposobów (w tym także oficjalny Micro$oftowy) na usunięcie tegoż. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2006, 19:06
|
|
|
Chooper napisał/a: | Producent nie moze rozkazać instalować Ci wszystkiego, co wytworzy. |
Moze Ci uniemozliwic pobieranie aktualizacji jesli kradniesz jego produkt.
UPDATE:
Chooper napisał/a: | Przykład: częśc łatek nie dotyczy bezpośrenio samego XP, a np. tylko IE. NIe każdy użytkuje IE, i te łatki nie są mu do niczego potrzebne. |
Widac, ze nie znasz XP ... polowa systemu jest oparta o IE - m.in. dlatego nie da sie go odinstalowac - i latki dotyczace IE dotycza rowniez systemu.
UPDATE2:
Nie tylko systemu ale i programow zainstalowanych na komputerze. Tak sobie przypomnialem, ze Gadu Gadu jest oparte o IE. |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 07-10-2006, 20:57
|
|
|
Mnóstwo softu wykorzystuje kontrolkę IE (i obiekty MSIE) nie tylko komunikatory niemniej wywalenie WGA z systemu lub brak poprawnego przejścia walidacji windy skutkuje brakiem możliwości pobierania poprawek innych niż krytyczne.
Wtedy ostatecznie zawsze pozostaje xxx - to dla tych którzy nie są do końca ,,legalni''
EDIT (arekp): nie promujemy piractwa |
Ostatnio zmieniony przez arekp 07-10-2006, 23:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 21:54
|
|
|
To jest zupelnie nie potrzebna latka
A tak na marginesie to slyszal moze ktos o beta testach Visty ?? Jest mozliwosc testowania Visty a potem zostac legalnym uzytkownikiem i normalnie pobierac aktualizacje ?? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2006, 23:07
|
|
|
dylirzans napisał/a: | A tak na marginesie to slyszal moze ktos o beta testach Visty ?? Jest mozliwosc testowania Visty a potem zostac legalnym uzytkownikiem i normalnie pobierac aktualizacje ?? |
Na temat Visty i wersji Beta pisalem w watku o wirusach: tutaj |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-10-2006, 11:48
|
|
|
arekp napisał/a: | Widac, ze nie znasz XP ... polowa systemu jest oparta o IE - m.in. dlatego nie da sie go odinstalowac - i latki dotyczace IE dotycza rowniez systemu.
UPDATE2:
Nie tylko systemu ale i programow zainstalowanych na komputerze. Tak sobie przypomnialem, ze Gadu Gadu jest oparte o IE. |
nie używam nig GG ani IE, i pomijam instalację składników dla samego IE. Wszystko gra i nic sie nie sypie. |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 08-10-2006, 17:29
|
|
|
I sobie wcześniej czy później ukręcisz powróz na szyjkę tej windy szczególnie pomijając poprawki z bezpieczeństwa dotyczące systemu a IE jest jego integralną częścią niestety. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-10-2006, 18:26
|
|
|
ja instaluję to, co mi MS proponuje - nie chce mi się zwyczajnie czytać co i do czego służy, a wiem, że 99.9% włamań do kompów jest spowodowane tym, że małolaty zaczynają wykorzystywać luki, które MS oficjalnie publikuje - licząc, że ktoś czegoś nie zainstalował |
|
|
|
 |
|