|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.0 LPG, 1997r, sedan, Zduńska Wola |
Autor |
Wiadomość |
tomahao
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2010, 13:47 [EAx 97-04] Galant 2.0 LPG, 1997r, sedan, Zduńska Wola
|
|
|
Witam,
jestem nowy na forum, a trafiłem tu z powodu przymiarki do zakupu Galanta. Jestem zainteresowany tym egzemplarzem:
Mitsubishi Galant
Kod: |
Cena: 10 700 PLN brutto
do negocjacji
Oblicz OC/AC w 12 towarzystwach i kup najtaniej na Ipolisa.pl!
Kategoria: Osobowe
Rata od: Złóż wniosek online - ciesz się niższą ratą!
Rocznik: 1997
Przebieg: 127000
Typ silnika: Benzyna + gaz
Nadwozie: Sedan / Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: zielony metalic
Moc KM: 136
Rodzaj skrzyni: manualna
Pochodzenie: sprowadzony
Pojazd zarejestrowany: tak
Przegląd do: Październik 2011
Ubezpieczenie do: Październik 2011 Ubezpieczenie samochodu OC + AC od 540 zł rocznie.
Miejscowość: Zduńska Wola
Region: łódzkie
Ogł. z dnia: 2010-10-14 |
Sprzedający wysłał mi również taki swój opis samochodu:
"Autko oczywiście nie jest 100% igłą jak widzę że ludzie opisują bo do 13 letniego autka zawsze można się przyczepic i zdaję sobie i Pan mam nadzieję także z tego sprawę. Jest trochę poobijany (od kamieni podejrzewam) przedni zderzak, maleńkie odpryski. Jest mały ślad od papierosa na drzwiach wewnątrz(my nie palimy więc poprzedni wlaścieliel musiał go tam zostawic), felgi na tak niskich oponach też już w kilku miejscach przytarte(ale nie pogięte - nie mylic). Tapicerka jednak czysta, wewnątrz czysto i schludnie, klima sprawna odgrzybiona i napełniona, wszystkie elektroniczne i elektryczne sprawy ok. Poduchy sprawne, butla od gazu w kole. Autko stoi w garażu więc jakieś ogniska rdzy które przyjechały razem z nim z Niemiec na tylnych nadkolach są takie same jak były w momencie zakupu(można je dostrzec na zdjęciach). Niema radia bo nie bylo a mojej żonie w drodzę do pracy (5km) nigdy potrzebne nie było. Jest zmieniarka po poprzednim właścicielu w bagażniku jednak bez adapteru. Niewiem czy sprawna. Komplet kół zimowych na blaszanych felgach jest w zestawie. Nie wiem co jeszcze może Pana interesowac więc jakby coś proszę pisac lub dzwonic. Resztę zdjęc zaraz wyślę a jutro komora silnika i bagażnika"
co do zderzaka sprawdzę jak powiedziałem,
co do przebiegu natomiast to tak jak rozmawialiśmy wczoraj, ja także oparłem się na opini specjalistów gdyż sam się na tym do końca nie znam a książki zawsze można napisać na własne potrzeby, Papier cierpliwy jest. Kupujac go w Niemczech oglądałem go z człowiekiem który zajmuje sie ogólnie motoryzacją i stwierdzią że auto na przebieg z licznika wygląda, po powrocie jednak zrobiłem wszelkie wymiany filtrów, olejów i rozrządu by miec pewnośc ze nic mnie nie zaskoczy. Warsztat w którym tego dokonywałem jest własnością mojego brata więc ludzie tam pracujący zrobili po swojemu wsztystkie oględziny i orzekli podobnie. Przez 3 lata jazdy nie włożyłem do auta poza normą(klocki, oleje i filtry) żadnej złotówki. Jeśli to Pana uswiadczy w przekonaniu to bywając żadko w domu muszę miec pewnośc że auto którym porusza sie moja żona z dziecmi jest zawsze sprawne i gotowe do jazdy więc tak było utrzymywane. Myslę że autka nie mile Pane nie zaskoczy gdyż mi słuzy od dawna i gdyby nie gabaryty które kobiecie w mieście przeszkadzaja to pewnie nadal bym z nim rozstac się nie chcial.
Wady, o jakich mi wiadomo to:
-tylne nadkola rdza bierze
-uszkodzony synchronizator 2 biegu (koszt ok. 600 zł) ale podobno da się z tym jeździć
Poniżej zamieszczam linki to dodatkowych zdjęć w dużej rozdzielczości, jakie dostałem od sprzedającego i będę zobowiązany jeśli znawcy tematu przedstawią mi obiektywne za i przeciw co do jego zakupu.
 |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 16-10-2010, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 16-10-2010, 23:03
|
|
|
tomahao, nie widać niczego niepokojącego. Ruda na nadkolach z tyłu jest i ma być Możliwe, że jedno już robione. Szczeliny na bagażniku są nierówne.
Ogólnie nie wygląda źle. Poproś o zdjęcie komory silnika.
PS Wstawiając zdjęcia HiRes wstaw ich miniaturki |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-10-2010, 23:41
|
|
|
Dodatkowo poproś o zdjecie komory silnika i bagażnika |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomahao
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2010, 00:19
|
|
|
Nie wiem jak wstawić miniaturki, wstawiam więc linki do zdjęć komory silnika i bagażnika:
bagażnik 1
bagażnik 2
bagażnik 3
silnik
Dziękuję za dotychczasowe opinie i bardzo proszę o szybką odpowiedź na te zdjęcia, bo jutro już jestem umówiony na oględziny.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-10-2010, 01:38
|
|
|
Syf pod maską i w bagażniku. Z przodu wygląda na niebity, z tyłu nie mam pojęcia.
Co On woził w tym bagażniku?
Pobierz ze strony fotosika kod miniaturka na forum |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
tomahao
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2010, 01:49
|
|
|
Co woził to nie wiem, może worki z ziemniakami Szczerze mówiąc wolę kupić takiego nie picowanego i samemu sobie wyczyścić. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie oglądając 2 różne zdjęcia bagażnika na jednym widać lewy, na drugim prawy zawias klapy i oba są w innym kolorze. Nie wiem, czy to ja źle patrzę, czy rzeczywiście coś jest nie tak. No i ta odstająca tapicerka przy uszczelce :/ - nie wiem co o tym myśleć.
Komora silnika wygląda wg. mnie w porządku - nie myta i nic się nie sączy i raczej wygląda na komorę silnika samochodu laika, który rzadko tam zagląda. |
|
|
|
 |
BigTomala
Mitsumaniak MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Pomógł: 25 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 309 Skąd: GDAŃSK/Pruszcz Gd
|
Wysłany: 17-10-2010, 09:31
|
|
|
Z tego co mnie zaniepokoiło... Zdjęcie - "bagażnik 3" Te ślady rdzy na zgięciach blachy (ewidentnie po kolizyjne) Dodatkowo brak jakikolwiek oznaczeń na klapie tylej, łącznie z brakiem liter na listwie bagażnika )
Ogólnie "kufer" to jakaś masakra Jak wspomniał fj_mike szczeliny na bagażniku są nierówne i to widać odrazu na pierwszy rzut oka. |
_________________ To, że akurat milczę nie oznacza, że nie mam nic do powiedzenia... Kiedy rozum śpi budzą się upiory...
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2010, 10:10
|
|
|
BigTomala, a ja dodam, że te ściegi moga iść po Ex załamaniach, ogólnie stan kufra to horror, poloneza miałem to bardziej dbałem, ale jeżeli chodzi o tapicerki kufra, to nie nadaja się one do żadnego prania, moge jeszcze dodać, że przedni zderzak jest nieco opadniety i pasowanie maski przedniej jest niesymetryczne. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomahao
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2010, 19:33
|
|
|
Dziękuję za wszystkie sugestie.
Macie Panowie rację co do kufra, coś tam się działo, ale nic groźnego bo podłoga jest cała, a rdzawy nalot widoczny na zdjęciach to nic szczególnego. Przedni zderzak jest rzeczywiście opadnięty z jednej strony, ale też nie sądzę żeby to było coś poważnego, może jakiś krawężnik - przynajmniej tak to wygląda na żywo. Jeśli chodzi o bagażnik - na zdjęciach wygląda duuużo gorzej niż w rzeczywistości - rzeczywiście jest przybrudzony, ale znośny.
Ogólnie to po dogłębnych oględzinach stałem się jego szczęśliwym posiadaczem w pełni świadom tych kliku niedomagań. Najważniejszy dla mnie jest silnik i mechanika, które w tym aucie są w doskonałym stanie - sprzęgło bierze z samego dołu, w półosiach cisza, silnik wkręca się na obroty jak szalony. Wnętrze raczej zadbane i praktycznie nie zniszczone - sądzę, że przebieg 137000 jest tu prawdziwy.
Uważam, że stosunek ceny (9600) do jakości jest satysfakcjonujący i mało jest możliwości dokonania wyboru lepszego samochodu w tej cenie.
Z rzeczy najważniejszych pozostaje zrobić przegląd instalacji gazowej, bo nie wszystko działa jak należy oraz naprawić synchronizator 2 biegu. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-10-2010, 23:46
|
|
|
tomahao napisał/a: | Dziękuję za wszystkie sugestie. |
Możesz kliknąć "Pomógł"
tomahao napisał/a: | Ogólnie to po dogłębnych oględzinach stałem się jego szczęśliwym posiadaczem |
Gratuluję. Czekam na historię twojego auta w Naszych Miśkach.
tomahao napisał/a: | Uważam, że stosunek ceny (9600) do jakości jest satysfakcjonujący |
I to jest dla ciebie najważniejsze. |
 |
|
|
|
 |
|
|